Новини

Сергій Шкарлет: «Ми працюємо над тим, щоб професія вчителя дійсно була високооплачувана»

У цьому році зарплата вчителів зросте на 9%. Про це міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив під час інтерв'ю порталу «Слово і діло». Також він зазначив, що на сьогодні середня зарплата освітян уже майже у 2,4 рази більше, ніж рівень мінімальної зарплати, а середня зарплата в освіті може зрівнятись із середньою зарплатою в економіці.

«Україна ж не пасе задніх у заробітних платах вчителів. Звичайно, хочеться більше, звичайно, ми працюємо над тим, щоб було більше. Звичайно, президент підтримує ту програму, яка є. Тільки у 2020 році у нас зростання було на 8%, вже 20% зростання є у 2021, і ще майже 9% буде зростання у грудні цього року».

                                                     Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Міністр зазначив, що освітня галузь дуже велика, а мультиплікатор складний. Якщо зарплата підвищується навіть на 1%, то, враховуючи кількість учителів та закладів освіти, мультиплікатор спрацьовує на дуже великі кошти. Зараз же додатковим викликом стала пандемія коронавірусу, на боротьбу з якою країна теж витрачає великі кошти.

«Дуже важливо, що в концепцію зростання заробітних плат закладено можливість самого вчителя заробити собі додатково 20% до заробітної плати, за рахунок процедури сертифікації вчителя в початковій школі. Відчуваєш, що твоя спроможність набагато вища, ніж, наприклад, у колеги – можеш пройти процедуру сертифікації».

                                                     Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Нагадаємо, що у 2019 році сертифікацію успішно пройшли 705 учителів, а у 2020 році – 902. Цьогоріч на сертифікаціяю подалося 1800 осіб. І з кожним роком кількість охочих лише зростає. 

Також очільник МОН нагадав, що було затверджено порядок підвищення кваліфікації педагогічних, науково-методичних працівників, що теж дає можливість підвищити свій статус, збільшити заробітну плату. Сама процедура підвищення кваліфікації була демополізована. До того ж на 2021 рік держава заклала ще 400 мільйонів гривень на заходи з підвищення кваліфікації вчителів.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter