Нові та даремно забуті старі фільми, які допоможуть створити новорічний настрій.

Напередодні зимових свят щороку виходить чимало чудових фільмів, але існує ще і безліч цікавих призабутих стрічок! У сьогоднішній добірці ми пропонуємо ознайомитися як із новинками, так і зі старими фільмами, які ви або дивилися колись у дитинстві, або просто не помітили. 

«Ельф» («Elf» 2003)

Якось маленький Бадді Гоббс із сирітського притулку заповз у мішок Санта Клауса та потрапив на Північний полюс. Малюка всиновив один із помічників Санти, тож малюк виріс, не маючи уявлення про власне походження. Тепер він щиро вважає себе ельфом. Пройде чимало років, але правда все одно спливе на поверхню – Бадді людина, а його батьки живуть у Нью-Йорку. Тож юнак відправляється на пошуки!

Чи зможе тридцятирічний і вкрай наївний хлопець, який звик сприймати кожен день як Різдво, харчуватися виключно солодощами та займатися прикрашанням кімнат замість роботи, знайти своє місце в мегаполісі?

«Клаус» («Klaus» 2019)

Джеспер – егоїстичний молодий чоловік із багатої родини, який не має жодних життєвих цілей. Намагаючися виправити ситуацію, батько (головний поштмейстер) відправляє Джаспера до поштової академії. Утім, це не допомогло: юнак продовжує займатися марнотратством і зверхньо ставитися до сімейної справи.

Хіба можна передати компанію у руки ледаря? Звісно, ні! Розгніваний батько ставить умову своєму спадкоємцю – прожити рік у місті за полярним колом та відправити звідти 6000 листів. Лише за цієї умови він погодиться передати справи сину та надалі його утримувати. 

Що ж робити? Джаспер відправляється у далекий Смеренсбург, жителі якого настільки захоплені багаторічною ворожнечею, що їм не до листів. Як за таких умов виконати батьківське завдання? Здавалося би – жодних шансів на успіх. Утім, суворе місто ховає безліч таємниць. Одна з них – будинок білобородого здорованя на ім’я Клаус, майстра з виготовлення іграшок. 

Незвичний погляд на образ Санта Клауса, чудова анімація, якісний сюжет та яскраві персонажі зроблять перегляд цікавим як для дітей, так і для дорослих.

«Грінч» («The Grinch» 2019)

«Позеленіти від заздрощів» – це точно сказано про Грінча. Похмурий буркотун середнього віку, який ненавидить веселощі та планує аферу століття – викрасти одне з головних свят року, Різдво.

Упевнені, що ви бачили стрічку з Джимом Керрі (2000 р.) або мультфільм (1966 р.), який і заклав основу класичного образу Грінча та його фірмової посмішки. Якщо так, то мультфільм 2019 року вам теж сподобається! Анімація повторює оригінальний сюжет, додає нових відтінків оповіді та розширює історію старих персонажів, але так само закінчується добре, адже вкрадене Різдво неодмінно має бути врятоване!

«Санта Клаус» («The Santa Clause» 1994)

Скотт Келвін нещодавно розлучився і тепер намагається зміцнити стосунки з сином, узявши його до себе на Різдво. На відміну від Чарлі, батько давно не вірить у Санту, тож коли на даху з'являється білобородий старий у червоному костюмі, Скотт приймає того за зловмисника та намагається прогнати. В результаті нещасного випадку бідолашний Санта падає і гине, лишаючи по собі чарівні сані та оленів на чолі з Рудольфом. 

Із візитівки Скотт та його син дізнаються останню волю старого: «Якщо зі мною щось трапиться – вдягніть мій костюм, олені знають, що робити». Келвін-старший одягає костюм та відправляється на Північний Полюс, де дізнається, що прочитання візитівки дорівнює підписанню магічного контракту. Тепер він – новий Санта, а чари, не дивлячися на скептицизм чоловіка, не дадуть відкараскатися від долі обраного.

Якщо вас не лякають застарілі спецефекти, а комедії дев'яностих викликають приємні спогади, то цей фільм – саме те, що потрібно для створення святково-ностальгічного настрою!

«Подарунок на Різдво» («Jingle All the Way» 1996)

Турбомен – популярний герой мультфільму, а ще – це іграшка, яку мріє отримати на Різдво син Говарда Ленгстона. Заклопотаний на роботі Говард усе більше втрачає контакт із родиною – пропускає змагання сина та забуває про обіцянки, а тут ще його дружина, Ліз, стає об'єктом залицянь більш романтичного та уважного чоловіка. І це все загрожує от-от зруйнувати життя батька-невдахи.

Завдання знайти і подарувати сину іграшку перетворюється для Говарда на справу честі. На жаль, популярний Турбомен розкуплений: його немає у жодному магазині. Утім, десь у великому місті має знайтися хоча б один іграшковий робот, що поверне довіру сина, врятує честь Говарда, а заодно і його родину.

Окрім запропонованих у списку, можете переглянути класику сімейного кіно – «Полярний експрес» (2004), «Сам удома» (1990, 1992), «Різдвяна історія» (мультфільм 2009, екранізація 1984 та мультфільм 2001) та «Жах перед Різдвом» (1993).

А які фільми ви плануєте подивитися на свята? 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter