Новини

Слідами Чорнобиля: серія вебінарів від науковців

Аварія на ЧАЕС є однією з найжахливіших катастроф, із якими довелося зіштовхнутися людству. Що призвело до трагедії та що ми маємо зробити для того, щоб запобігти подібним трагедіям у майбутньому? І як виховати фахівців, здатних попередити проблему? Саме для того, щоб дати відповіді на ці запитання, науковці Національного технічного університету «ХПІ» підготували унікальний проєкт «Слідами Чорнобиля», мета якого – запобігти подібним трагедіям та навчитися разумно використовувати силу ядерної енергії.

Освітній проєкт «На Урок» долучається до цієї корисної та важливої ініціативи та разом із командою НТУ «ХПІ» запускає серію вебінарів та лабораторних робіт, які допоможуть висвітлити проблему використання ядерної енергії та запобігання катастрофічним наслідкам. 

І починаємо ми вже просто цього тижня! 11 березня 17:00 Сергій Петров та Сергій Радогуз проведуть вебінар «Слідами Чорнобиля: Історія та сучасні виклики», під час якого розкажуть про розвиток атомної енергетики та будівництво ЧАЕС, наведуть хронологію тих моторошних подій та про виклики, які постануть перед нами у майбутньому.

Також заплановані наступні лабораторні:

  1. Ядерна енергетика – у пошуках джерела енергїї! (13 березня 17:00).
  2. Охорона праці та цивільний захист на АЕС (17 березня 17:00).
  3. Чорнобильська катастрофа та її екологічні наслідки (20 березня 17:00).
  4. Хімічні методи локалізації наслідків радіаційного забруднення, дезактивація об'єктів (24 березня 17:00).
  5. Альтернативна енергетика: сонце, вітер, вода (27 березня 17:00).
  6. Ядерна фізика та фізика реакторів (31 березня 17:00).

Під час онлайн-заходів ви отримаєте унікальні методичні матеріали, які допоможуть фахово розповісти школярам про Чорнобильську трагедію.

Ви та ваші учні зможуть дізнатися багато цікавого: що таке ядерна енергетика, який її стан в Україні, які заходи безпеки впроваджують на сучасних АЕС, із якими екологічними наслідками Чорнобильскої катастрофи нам доведеться жити ще сотні років. Також говоритимемо про те, як працюють ядерні реактори та які є альтернативні джерела енергії. 

Буде багато корисної інформації, тож чекаємо на вас! 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter