Новини

Стартапи у шкільному середовищі, або Шлях до втілення мрій у життя

Багато чули про стартапи, але вважаєте, що такі проєкти такого рівня реалізуються лише закордоном? Але це помилкове твердження. Адже стартап-рух не знає кордонів. Є цікаві ідеї, бажання реалізувати їх? Потрібно рухатися у цьому напрямку! Мати в своєму арсеналі неординарні ідеї та натхнення для втілення у життя власного стартап-проєкту – це добре, але замало. За кожною блискучою ідеєю стоїть команда та лідер, який усіх веде за собою.

Команда фахівців НТУ «ХПІ» небайдужі до ідей розвитку StartUp-руху в Україні з метою популяризації ідей серед молоді. Саме це підштовхнуло науковців до вивчення світового досвіду реалізації StartUp-ідей – стажування закордоном, постійне спілкування із «зірками» руху надихнули на створення унікального онлайн-курсу для школярів, після проходження якого школярі зможуть спробувати власні сили на шляху до реалізації мрій.

У межах підготовки до курсу до вашої уваги пропонується вебінар для вчителів – «StartUp в освіті – шлях до мрії». Марія Маслак під час вебінару розкаже про низку цікавинок, які стануть у пригоді кожному вчителю навіть під час типового освітнього процесу. Спікерка торкнеться таких тем:

  • Різниця між підприємництвом, бізнесом та стартапами.
  • Роль командної роботи та лідера у реалізації проєктів.
  • Тайм-менеджмент та фінансова грамотність.
  • Можливості стартап-середовища, можливості, етика взаємодії тощо.

Під час вебінару так само буде розказано по старт унікального безкоштовного онлайн-курсу для старшокласників «StartUp_Camp: шлях до мрії», який триватиме з 3 по 26 червня. У межах курсу буде проведено 7 онлайн-уроків у прямому ефірі. Кожен з уроків буде насиченим практичною інформацією, серед вчителів – практики та ентузіасти, які ділитимуться інформацією, здобутою на власному досвіді. Дітям буде детально розказано про практичну складову реалізації стартап-проєктів, а також надано мотиваційний поштовх для втілення власних мрій у життя.

Найстаранніші учні отримають сертифікати про проходження курсу та зможуть спробувати реалізувати власні стартап-ідеї за підтримки менторів, взявши участь у конкурсі для школярів. Кожен учень зможе відчути себе на місці найуспішніших стартаперів. Реєстрація дітей на курс буде відкрита найближчим часом на сайті: https://naurok.ua/start, інформація про курс відобразиться в особистих кабінетах учнів.

Відвідайте вебінар Марії Маслак, аби більше дізнатися про особливості стартап-середовища та можливості, які відкриваються перед школярами.

Команда освітнього проекту «На Урок» завжди підтримує освітні ініціативи, тому межах співпраці з НТУ «ХПІ» з метою просвітницької діяльності долучаємося до втілення у життя ідей стартап-культури для школярів, допомагаючи організувати курс та конкурс. Кожен учень 9-11 класів зможе безкоштовно навчатися на курсі після реєстрації на сайті «На Урок» для учнів. Навчайте та навчайтесь із нами!

       

Трансляція відбулась
28 травня 2020
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter