Добірка яскравих адвент-календарів, які можна створити власноруч.

Наближається найбільш казкове та сповнене приємних вражень свято – Новий рік. А це означає, що освітяни вже замислилися над тим, як можна зробити для учнів очікування свята незабутнім і захопливим! Як щодо адвент-календарів? 

Для того, щоби кожен день нагадував про наближення Різдва, ще на початку 19 століття придумали адвент-календар. Сьогодні це розвага для дітей, яка дозволяє перетворити очікування Нового року та Різдва на веселу гру. Традиційно календарі мають вигляд пронумерованих пакуночків із віконцями, які можна щодня відкривати і отримувати сюрприз у вигляді солодощів, іграшки чи завдання з елементами розваги. Пропонуємо вам для натхнення ознайомитися з добіркою ідей для адвент-календарів, а також зі списком ідей для завдань на щодень.

Завдання для адвент-календаря:

  • Вивчіть короткий новорічний вірш і розкажіть його класу, або заспівайте пісню про Новий рік чи Різдво.
  • Зробіть власноруч новорічні листівки та надішліть їх родичам і друзям.
  • Творчість на тему зими: намалюйте ялинку за допомогою саморобних штампів, створіть витинанки для вікон, намалюйте зиму.
  • Напишіть листа Святому Миколаю.
  • Виготовте годівницю для птахів.
  • Відгадайте новорічні загадки (доберіть їх відповідно до вікової категорії учнів).
  • Складіть історію про новорічне диво.
  • Пускайте мильні бульбашки на морозі.
  • Зліпіть сніговика і розмалюйте його фарбами.
  • Подивіться мультфільми та сімейні фільми про Новий рік і Різдво.
  • Дізнайтеся про традиції святкування Нового року в різних країнах і розкажіть про них класу.
  • Прикрасьте клас до новорічних свят: виготовте гірлянди, наклейте на вікна сніжинки тощо.

1. Полярні ведмеді

Навіщо довго чекати на свята, якщо їх можна організувати «тут і зараз»? Запропонуйте учням створити поробку, головними героями якої стануть милі ведмедики та Святий Миколай (або Санта). Це і буде основа для адвент-календаря. У кожній поробці сховайте аркуш із цікавими завданнями. Для того, щоби створити такий календар, радимо скористатися готовими шаблонами, які розміщені за цим посиланням (перейшовши за посиланням, гортайте сторінку донизу). 

2. Святковий потяг 

Для виготовлення цього новорічного потяга знадобиться кольоровий картон і папір, коробки з-під сірників, колеса з іграшкових автомобілів та пластилін. Спершу діти створюють із картону вагончики для потягу і прикрашають їх аплікаціями з кольорового паперу. У кожен вагон потрібно помістити по 4-6 коробочок з-під сірників (покладіть у них записки з завданнями, які учням потрібно виконати). Потім діти до вагонів прикріплюють колеса. Далі учні ліплять із пластиліну передню частину потягу і прикріплюють до неї колеса. Останній етап – зліпити з пластиліну казкового персонажа, а потім прикріпити його до потяга так, як показано на малюнку. Готово!

3. Зимове містечко 

Цей адвент-календар складається з 24 різдвяних будиночків – справжнє святкове містечко! На перший погляд може здатися, що ця поробка доволі складна, однак школярі впораються із завданням з легкістю і з неабияким задоволенням! Детальну інструкцію створення зимового містечка ви знайдете за цим посиланням. Звісно, ви теж братимете участь у створенні календаря, особливо на фінальному етапі, коли потрібно у кожен будиночок покласти записки з завданнями. Тільки зробіть це так, аби учні не бачили, які саме завдання на них очікують!

Ми радимо не просто слідувати інструкції, а й додавати елементи декору на власний розсуд – вони зроблять поробку більш святковою. Ідей для цього безліч! Це може бути білий декоративний дощик, який лежить біля будиночків як сніг чи, наприклад, маленькі іграшки, зроблені власноруч із пластиліну. Фантазуйте!

4. Місто Снігової людини

Запропонуйте дітям уявити, що Снігова людина існує. Вона добра! Це загадкове створіння оселилося у невеличкому містечку, де з особливим настроєм завжди чекає на грудень. Адже з початком грудня Снігова людина ходить по будиночках та залишає у них завдання, які насичують очікування свята приємними емоціями. Які це будуть завдання? Діти дізнаються про це, коли змоделюють власноруч містечко зі Сніговою людиною. А зробити це досить просто! Потрібно з картону зробити піраміди різного розміру, прикріпити зверху прапорці з номером дня місяця (це підказка, коли потрібно підняти пірамідку, щоби виконати завдання). 

Усі пірамідки потрібно розмістити на картоні чи цупкому папері, і біля однієї з них приклеїти чудернацьке створіннячко, як на фото (діти можуть зобразити Снігову людину інакше – так, як вони її уявляють). Останній етап – потрібно прикрасити містечко аплікаціями, новорічними іграшками, звірятами з пластиліну тощо.

5. Адвент-відерця

Ви випили чай чи каву і хочете просто викинути паперовий стаканчик? Не поспішайте! Зібравши з них цілу колекцію, можна створити яскраву поробку – адвент-відерця. Для того, щоб прикрасити таким календарем клас, потрібно на одну зі стін прикріпити яскраву стрічку. Далі учні власноруч створюють відерця: до стаканчиків прикріплюють нитки, паперові смужки тощо, пишуть на них числа і прикрашають аплікаціями з кольорового паперу. Потім готові ємності потрібно прикріпити прищіпками до стрічки (приклад на малюнку). Відерця готові! Залишилося тільки покласти у них папірці з завданнями.

6. Адвент-календар із цукерок

А ось ще одна ідея новорічного адвент-календаря у вигляді вінка із цукерок. Для виробу потрібні: кольоровий папір (з нього потрібно зробити цукерки), основа для вінка (можна вирізати із цупкого картону), стрічка, клей. Зробити його дуже просто! Спершу потрібно на основу за допомогою клею приклеїти цукерки (завчасно подбайте про те, щоби всередину кожної цукерки не забути помістити аркуш із завданням). Також вінок можна додатково прикрасити ялиновими гілками, кульками, дощиком зеленого кольору тощо. Такий віночок неодмінно подарує відчуття свята. 

7. Адвент-календар із фетру

Такий адвент-календар зробити не дуже просто, але результат вартує зусиль! Задля економії часу ви можете запропонувати учням створити по одному декорованому клаптику: наприклад, на квадратний клаптик фетру можна пришити номер дня місяця та аплікацію у вигляді святкових символів чи тваринок. Далі кожен клаптик за порядковим номером пришивається до великого тканинного полотна так, щоби утворилася кишеня, у яку можна покласти папірець із завданням. Яскрава прикраса для класу готова! Тепер очікування новорічних свят буде ще цікавішим! 

8. Звірята

Різнокольоровий папір для створення конвертів та мордочок звірят, фломастер для написання цифр і основа для розміщення конвертів (папір або картон) – це все, що потрібно для виготовлення цього яскравого адвент-календаря. Надруковані завдання для поробки вкладіть усередину конвертів. Декор для класу та основа для святкового настрою учнів готові!

9. Санта Клаус

Мабуть, усі дорослі та діти знають легенду про те, що Санта Клаус (різдвяний персонаж у західних країнах) спускається у будинки, щоби залишити подарунки, через димохід. А чи завітає цьогоріч Санта до ваших учнів? Це залежить від того, наскільки сумлінно вони виконуватимуть завдання з цього адвент-календаря. Інструкцію з виготовлення цієї поробки можна знайти за цим посиланням. Як грати? Діти мають щодня витягувати зі святкового календаря по одній паличці з-під морозива та виконувати завдання, написане на ній. Із кожним днем Санта буде спускатися все нижче і нижче, доки не потрапить із подарунками до дітей. Коли буде виконано останнє завдання, ви можете вручити дітям сюрпризи. Які саме? Це на ваш розсуд.

Настав час готуватися до зимових свят, тож запропонуйте своїм учням зробити ці дні веселішими і сповненими приємними подіями! Діти будуть вам за це вдячні! 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter