Новини

У МОН підготували довідки щодо розрахунку освітньої субвенції на 2023 рік

Міністерство освіти і науки України підготувало інформаційні довідки про розрахунок обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2023 рік.

Як зауважують у відомстві, підготовка до розподілу освітньої субвенції між бюджетами на 2023 рік проходила в надзвичайно складних умовах. Воєнний стан, масові вимушені переміщення вчителів та учнів, необхідність створити безпечне освітнє середовище – все це впливає на розподіл субвенції та значно ускладнює процес. 

Так, кількість учнів ЗЗСО у порівнянні з вереснем 2021 року зменшилася на 5%. Тоді як загальний обсяг коштів, виділених на освітню субвенцію з держбюджету, зменшено на 20%, якщо порівнювати із 2022 бюджетним роком. Тому Міністерство освіти і науки України листом від 10.01.2023 № 1/385-23 надало розʼяснення щодо особливостей розподілу та використання освітньої субвенції у 2023 році з урахуванням цих обмежень.  

Лист-роз'яснення ви можете знайти за посиланням. Безпосередньо інформаційні довідки за всіма областями України ви знайдете за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter