Новини

Українська мова, математика та історія України лишаються обов'язковими предметами на НМТ

До національного мультипредметного тесту обов'язково мають входити історія України, українська мова та математика. А от четвертий предмет учасник тестування зможе обрати самостійно. Саме таку структуру НМТ пропонуватиме МОН. Про це розповів в етері Національного телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет:

«Позиція Міністерства освіти і науки завжди була конструктивною, враховуючи позицію і самих абітурієнтів і їхніх батьків. І це є найголовнішою підставою для формування наших пропозицій. Я особисто зустрічаюся з батьками, з вчителями, з майбутніми абітурієнтами. Міністерство буде стояти на позиції, щоб проводити тестування виключно в один день. Якщо ми будемо розтягувати тестування на кілька днів, то чим це буде відрізнятися від традиційного ЗНО і яким чином це враховує небезпеку воєнного стану».

Нагадаємо, що раніше Сергій Шкарлет розповідав про те, що структуру НМТ буде оновлено: воно мало містити обов’язковий та додатковий блоки. Обов'язковий блок мав складатися із чотирьох предметів: української мови, математики, історії України та іноземної мови (на вибір вступника), а додатковий – із фізики, хімії чи біології. Складати тестування з предметів додаткового блоку планувалося в окремий день. Як бачимо, позиція МОН змінилася. 

«Ми чітко усвідомлюємо, що ту базу, яка формує найбільшу прогностичну валідність знань абітурієнтів або школярів є – історія України, математика й українська мова. І при цьому ми будемо враховувати варіативність підготовки дітей до різних моделей вступу, наприклад, на інженерні спеціальності або спеціальності медичного, гуманітарного профілю».

                                Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Четвертим предметом для складання НМТ може стати не лише іноземна мова, а й фізика, хімія, біологія тощо.

Остаточно те, якою ж буде модель проведення НМТ, ми дізнаємося за результатами ухвалення одного з законопроєктів, що наразі зареєстровані у парламенті.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter