Новини

Уряд підвищив грошову винагороду за перемогу у конкурсі «Учитель року»

Уряд прийняв рішення збільшити розмір премії для переможців і лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» з огляду на мінімальну зарплату. Відповідну постанову було затверджено сьогодні, 16 травня 2018 року, під час засідання Кабінету Міністрів України.

Сума винагороди переможцям стане еквівалентною п’яти мінімальним заробітнім платам, а зараз це близько 18,6 тисяч гривень. Лауреати отримають трохи меншу винагороду – у розмірі чотирьох мінімальних зарплат за друге місце і трьох за третє. Це, відповідно, 15 і 11 тисяч гривень. Такі премії конкурсанти зможуть отримати вже наступного року.

Як зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич:

«Наше завдання – зробити професію вчителя престижнішою. Участь та перемога у подібних конкурсах – це можливість вчителю проявити себе, і вона має відповідно підтримуватись державою. Навіть після цього підняття розмір премії залишається недостатньо високим, враховуючи скільки сил учителю потрібно витратити на підготовку та участь у конкурсі. Однак, це значний крок вперед, премії зростають більш ніж у 3 рази».

У Положенні конкурсу були зафіксовані також і інші зміни. Зокрема, тепер на звання учителя року можуть претендувати також педагоги з закладів професійно-технічної освіти, які також викладають загальноосвітні предмети.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter