Новини

Випускники шкіл, які зараз знаходяться за кордоном, зможуть отримати документи про освіту в дипломатичних установах України

Випускники закладів загальної середньої освіти, які наразі перебувають за кордоном, зможуть отримати документи про базову середню та повну загальну середню освіту в закордонних дипломатичних установах України, що розташованів країні їхнього перебування. Про це повідомляє МОН.

Це врегульовано Порядком міжвідомчої взаємодії з питань вручення здобувачам освіти, які перебувають за межами України, документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, виданих в умовах воєнного стану в Україні. Його було затверджено спільним наказом Міністерства освіти і науки та Міністерства закордонних справ України №538/192 від 9 червня 2022 року.

Порядком визначено механізм вручення випускникам, які перебувають за межами України, документів про базову та повну загальну середню освіту, а також додатків до них, виданих закладами освіти впродовж дії воєнного стану.

Вручення випускникам документів про освіту відбуватиметься в закордонних дипломатичних установах України. Для цього до ЗЗСО, який замовив документ, необхідно подати відповідну заяву. Зробити це може один із батьків, опікун, інший законний представник дитини, її родич. А ще це може зробити сам здобувач освіти, якщо він уже повнолітній. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter