Новини

Все про мінну безпеку: новий сайт, що допоможе захистити дітей

На жаль, зараз Україна входить до переліку країн, найбільш забруднених мінами. І це створює величезну небезпеку для дітей. Для того, аби зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із Міністерством освіти і науки України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Міністерством внутрішніх справ України запустили сайт «Все про мінну безпеку». Він стане у пригоді і батькам, і вчителям, і дітям.

На сайті ви знайдете чотири розділи: для батьків, вчителів, підлітків та дітей. У кожному з них викладено адаптовану до віку інформацію про різновиди мін та правила поводження з ними. А в розділі для вчителів представлені методичні рекомендації щодо проведення уроку з мінної безпеки та презентації для учнів різних класів.

«На жаль, сьогодні українські діти різного віку, зокрема наймолодші, для убезпечення власного життя мають бути обізнаними з предметами, які вивчають у старших класах школи. Передусім батьки мають розповісти про поводження з підозрілими речами. Зі свого боку вихователі та вчителі навчать дітей правил мінної безпеки та поводження з підозрілими предметами. Завдяки активній та злагодженій співпраці з Дитячим фондом ООН в Україні спеціальні уроки будуть внесені до навчальної програми. У простій і доступній формі вчителі зможуть пояснити підліткам і малечі, як убезпечити своє життя від мін і снарядів».

                   Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter