Новини

Взаємодія – це успіх: підсумки другого дня інтернет-конференції від «На Урок»

Яки взаємодієте з учнями, їхніми батьками та колегами? Упевнені, у кожного вчителя є свої секрети роботи! Але не завжди все складається просто і швидко... Тож як організувати плідну роботу з учнями, як налагодити ідеальне спілкування з колегами і впровадити практику співучителювання, як навчитися довіряти одне одному? Відповіді на всі ці запитання ми шукали (і знайшли!) під час другого дня наймасштабнішої Всеукраїнської інтернет-конференції «Ефективна взаємодія в освіті: інструменти та прийоми»

Інна Іванова – «Співучителювання: у виграші ВСІ»

Упевнені, ви чули про таку чудову технологію як співучителювання. А чи пробували самі? Чи, може, хотіли б спробувати? Самій цій неймовірній методиці було присвячено виступ Інни Іванової. Лекторка зупинилася на різниці між інтегрованими та бінарними уроками, розкрила їхні переваги та особливості. Також вона розказала про цікавий фінский досвід співучителювання, який може стати у пригоді нашим учителям. 

Інна Іванова також детально розповіла про досвід співучителювання вчителів її школи. Математика, українська мова, історія України, фізика і не тільки – працювати разом можуть викладачі фактично будь-яких предметів! Головне – бажання та впевненість у власних силах. Бажаєте дінатися більше? Подивіться виступ!

Ганна Сукачова – «Педагогіка довіри: взаємодія онлайн та офлайн»

Чи можна побудувати плідну та ефективну взаємодію без довіри? Ні. Адже як нам взаємодіяти з людиною, якій ми не довіряємо? Тому, як побудувати довірліві стосунки в онлайні та офлайні, було присвячено виступ Ганни Сукачової. Лекторка зауважила, що дистанційне навчання стало справжнім випробуванням для всіх, адже діти не звикли бути самі в освітньому середовищі, тому онлайн зрештою виснажив і дітей, і вчителів. 

Ганна Сукачова дала кілька важливих порад, які допоможуть відшукати довіру у режимі онлайн, порадила, як подубудувати довіриливі стосунки та поділилася власним досвідом, який вражає! Бажаєте дізнатися, що таке педагогіка довіри та як її використати? Подивіться виступ!

Наталія Понежа та Тетяна Колесникова – «Співучителювання: як скоротити відстані під час дистанційного навчання і не тільки»

Співучителювання – не просто цікава ідея, це справді корисна практика! І це довели Наталія Понежа та Тетяна Колеснікова, які під час виступу поділилися своїм неймовірним досвідом поєднання викладання української мови та історії України. 

Лекторки розкрили нюанси організації співучителювання та створення спільних уроків, розповіли про особливості поєднання предметних програм (реалізуємо міжпредметні зв'язки!) і, звісно, навели приклади з власного досвіду. А крім того вони довели, що навіть карантин не стане перешкодою для співучителювання! Організувати викладання у таком стилі можна навіть дистанційно. Як саме? Подивіться виступ і дізнайтеся!

Ганна Дудіч – «Платформа Nearpod як ефективний інструмент синхронної та асинхронної взаємодії при дистанційному навчанні»

Дистанційне навчання стало викликом, а вчителям довелося освоювати новітні технології та вчитися працювати з онлайн-ресурсами та додатками. І деякі з них дійсно здатні зробити процес навчання немовірним! І одним із таких ресурсів є платформа Nearpod, особливостям роботи з яким і були присвячено виступ Ганни Дудіч.

Лекторка детально розповіла про переваги роботи у Nearpod, а потім провели справжній майстер-клас роботи з платформою, почавши з азів: як зареєструватися та як розпочати роботу. Ганна Дудіч розповіла, як створити новий урок, презентацію та вікторину, як знайти готові уроки з різних предметів та як побачити результати роботи учнів. Бажаєте побачити на власні очі? Неодмінно подивіться виступ!

Завершився цей неймовірний день, сповнений нових знань і цікавих емоцій, традиційною панельною дискусією, ключова тема якої сьогодні звучала як «Ефективна взаємодія і співпраця: чого не вистачає сучасній школі». Як завершити навчальний рік, як знайти спільну мову з учнями (адже далеко не завжди це просто!), як побудувати оптимальну взаємодію з батьками дітей (адже у нас єдина мета!), та як взагалі краще організувати свою діяльність? Розмова була неймовірно цікавою та важливою, тож не пропустіть її! 

І вже зовсім скоро ви зможете подивитися запис наймасштабнішої Всеукраїнської інтернет-конференції «Ефективна взаємодія в освіті: інструменти та прийоми» на нашому Ютуб-каналі – не пропустіть!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter