Новини

ЮНІСЕФ передав українським учителям 5050 ноутбуків

ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти й науки передав 5050 ноутбуків учителям, школи яких були зруйновані через війну в Україні. Про це повідомляє МОН. Ці ноутбуки покликані допомогти педагогам залишатися на зв’язку з учнями, а згодом, восени відновити дистанційне навчання. 

За даними МОН, станом на 14 червня 2022 року близько 1972 закладів освіти пошкоджено, з них – 194 зруйновані повністю. Було пошкоджено також кожну шосту «безпечну школу» з числа тих, які ЮНІСЕФ підтримує на сході України.

«Забезпечення вчителів ноутбуками – пріоритетне завдання задля відновлення повноцінного освітнього процесу. Тисячі освітян, рятуючи життя, були вимушені евакуюватися з гарячих точок та потенційно небезпечних регіонів, часто не маючи можливості взяти найнеобхідніше. Вдячний міжнародним партнерам за постійну підтримку освітян і плідну співпрацю задля відновлення сфери освіти України. Спільними зусиллями ми зробимо все, аби навчальний рік розпочався у безпечних умовах, а українські вчителі були забезпечені необхідним цифровим обладнанням».

                        Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

У МОН зауважують, що гуманітарна допомога від ЮНІСЕФ надійшла в межах підготовки до відновлення навчання у вересні 2022 року, вона склала майже 2 мільйони доларів США. 

За погодженням Міністерства та місцевих органів управління освітою ноутбуки будуть розподілені між учителями, школи яких пошкоджено чи зруйновано. Відомо, що техніку отримають освітяни Сумщини, Житомирщини, Київщини, Миколаївщини, Чернігівщини, Харківщини, Запоріжжя, Донеччини, Херсонщини та Луганщини. Частину ноутбуків буде передано до Закарпатської області для переміщених учителів. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter