Новини

Укриття мають лише 8% шкіл

Наразі лише 8% шкіл України мають укриття, у яких діти та вчителі могли би перечекати повітряну тривогу. Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов із посиланням на інформацію начальника головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрія Кононенка. 

У закладах освіти було проведено аудит, згідно із яким визначено, що наразі лише приблизно 1100 шкіл мають укриття або захисні споруди, які дозволили б розпочати освітній процес очно. 

Сергій Горбачов наголошує, що з особливою увагою варто ставитися до шкіл, що розташовані у прифронтових районах та прикордонних із рф областях. Адже там інколи навіть не встигають вмикати сигнал тривоги, тож часу для того, аби дістатися укриття, зовсім мало.

«Території, які знаходяться в зоні ураження артилерійським вогнем або систем залпового вогню, я там за будь-яким умов був би противником відновлення офлайн-навчання, за будь-яких умов. Це вирішувати військовим адміністраціям і мають бути експерти військові або з цивільного захисту і дати визначення. Якщо є сумніви під час офлайн-навчання для безпеки дітей – краще не ризикуйте».

                           Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Також освітній омбудсмен зауважив, що суспільство, на жаль, довгий час не володіло взагалі інформацією про укриття у закладах освіти, але тепер усе має змінитися. Наприклад, батькі школярів мають взяти ініціативу на себе та дізнатися все, що потрібно. 

«Підтримую ініціативу руху "Батьки SOS", яка полягає у тому, що саме зараз батькам необхідно наполегливо поцікавитися наявністю укриття в школі, дитячому садочку, університеті, його станом, і за потреби ініціювати питання виділення коштів та всього необхідного для його облаштування».

                           Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

 

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter