Поурочно-тематичне планування з предмета ТПНК І семестр

Про матеріал

з/п

Тема

К-сть годин

І семестр

Тема 1. Вступ

24

1

1

Загальні відомості про змішані напої.

1

Тема 2. Визначення, класифікація та технологія приготування змішаних напоїв

2

2

Класифікація змішаних напоїв за вмістом алкоголю (алкогольні, безалкогольні), за об' ємом (короткі, середні, довгі, групові), за призначенням (аперитиви, пообідні, вечерні), за технологією приготування і використання специфічних компонентів (оригінальні коктейлі), за способом подавання (холодні, гарячі).

1

3

Призначення смако-ароматичних компонентів (солодкі, солодко- ароматичні, гірко-ароматичні). Призначення наповнювача в змішаному напої. Характеристика алкогольних і безалкогольних наповнювачів.

1

Тема 3. Характеристика основних алкогольних напоїв, що використовуються як основа при приготуванні змішаних напоїв

6

4

Горілка: основні сорти, хімічний склад, технологія виробництва. Настоянки гіркі. Хімічний склад. Технологія виробництва. Особливості технології виробництва бальзаму, його різновиди.

1

5

Віскі: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом'якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі віскі.

Джин: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання наповнювачів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв на основі джина.

1

6

Ром: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом'якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі рому.

1

7

Бренді,коньяк: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва.

1

8

Виноградні, фруктово-ягідні бренді, текіла. Використання пом'якшувально-згладжувальних компонентів та наповнювачів у приготуванні змішаних напоїв на основі коньяку, бренді.

1

9

Виноградні вина: основні сорти, хімічний склад, харчова цінність і смакові переваги, поняття про сортові, купажні та ординарні вина, особливості технології їх виробництва. Умови зберігання та реалізації вин.

1

Тематична

Тема 4. Характеристика пом' якшуючо-згладжуючих компонентів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв

3

10

Характеристика пом' якшувально-згладжувальних компонентів: ароматизуюча група (вермут, портвейн, мадера, херес). Хімічний склад, особливості процесу виробництва.

1

11

Сокова група (плодово-ягідні, овочеві соки).

1

12

Емульгаторна група (молоко, вершки, сметана, яйця, морозиво).

1

Тема 5. Характеристика основних алкогольних і безалкогольних напоїв, що використовуються як наповнювачі під час приготування змішаних напоїв

2

13

Ігристі (білі, червоні, рожеві) і шипучі вина, їх характеристика. Типи і марки шампанських вин, особливості процесу їх виробництва.

Мінеральні води (натуральні, штучні). Вимоги до якості мінеральних вод, їх характеристика. Газовані напої (фруктова вода).

1

14

Пиво, його види, особливості процесу виробництва. Вимоги до якості та правила зберігання.

Плодово-ягідні і овочеві соки. Молоко та молочні продукти.

1

Тема 6. Характеристика супутніх компонентів для приготування змішаних напоїв

2

15

Лід – основний супутній компонент у приготуванні змішаних напоїв, його різновиди (коктейльний, у брилах, у вигляді снігу та ін.), правила його приготування і зберігання.

1

16

Практична робота №1

Приготування компонентів і гарнірів для оформлення змішаних напоїв.

1

Тема 7. Основи технології приготування змішаних напоїв Способи приготування змішаних напоїв

3

17

Правила змішування компонентів напою в шейкері, блендері.

Дотримання принципу черговості і пропорційності.

1

18

Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

19

Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

Тема 8. Технологія приготування безалкогольних змішаних напоїв

10

20

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі соків.

1

21

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі сиропів.

1

22

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі чаю.

1

23

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі кави.

1

24

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі молока та кисломолочних продуктів з використанням різних емульгаторів, білка і жовтка яйця, меду.

1

Тематична

Перегляд файлу

з/п

Тема

К-сть годин

 

І семестр

Тема 1. Вступ

24

1

1

Загальні відомості про змішані напої.

1

 

Тема 2. Визначення, класифікація та технологія приготування змішаних напоїв   

2

2

Класифікація змішаних напоїв за вмістом алкоголю (алкогольні, безалкогольні), за об’ ємом (короткі, середні, довгі, групові), за призначенням (аперитиви, пообідні, вечерні), за технологією приготування і використання специфічних компонентів (оригінальні коктейлі), за способом подавання (холодні, гарячі).

1

3

Призначення смако-ароматичних компонентів (солодкі, солодко- ароматичні, гірко-ароматичні). Призначення наповнювача в змішаному напої. Характеристика алкогольних і безалкогольних наповнювачів.

1

 

Тема 3. Характеристика основних алкогольних напоїв, що використовуються як основа при приготуванні змішаних напоїв

6

4

Горілка: основні сорти, хімічний склад, технологія виробництва. Настоянки гіркі. Хімічний склад. Технологія виробництва. Особливості технології виробництва бальзаму, його різновиди.

1

5

Віскі: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом’якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі віскі.

Джин: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання наповнювачів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв на основі джина.

1

6

Ром: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом’якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі рому.

1

7

Бренді,коньяк: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва.

1

8

Виноградні, фруктово-ягідні бренді, текіла. Використання пом’якшувально-згладжувальних компонентів та наповнювачів у приготуванні змішаних напоїв на основі коньяку, бренді.

1

9

Виноградні вина: основні сорти, хімічний склад, харчова цінність і смакові переваги, поняття про сортові, купажні та ординарні вина, особливості технології їх виробництва. Умови зберігання та реалізації вин.

1

 

Тематична

 

 

Тема 4. Характеристика пом’ якшуючо-згладжуючих компонентів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв

3

10

Характеристика пом’ якшувально-згладжувальних компонентів: ароматизуюча група (вермут, портвейн, мадера, херес). Хімічний склад, особливості процесу виробництва.

1

11

Сокова група (плодово-ягідні, овочеві соки).

1

12

Емульгаторна група (молоко, вершки, сметана, яйця, морозиво).

1

 

Тема 5. Характеристика основних алкогольних і безалкогольних напоїв, що використовуються як наповнювачі під час приготування змішаних напоїв  

 

 

2

13

 Ігристі (білі, червоні, рожеві) і шипучі вина, їх характеристика. Типи і марки шампанських вин, особливості процесу їх виробництва.

Мінеральні води (натуральні, штучні). Вимоги до якості мінеральних вод, їх характеристика. Газовані напої (фруктова вода).

1

14

Пиво, його види, особливості процесу виробництва. Вимоги до якості та правила зберігання.

Плодово-ягідні і овочеві соки. Молоко та молочні продукти.

1

 

Тема 6. Характеристика супутніх компонентів для приготування змішаних напоїв

2

15

 Лід – основний супутній компонент у приготуванні змішаних напоїв, його різновиди (коктейльний, у брилах, у вигляді снігу та ін.), правила його приготування і зберігання.

1

16

Практична робота №1

Приготування компонентів і гарнірів для оформлення змішаних напоїв.

1

 

 Тема 7. Основи технології приготування змішаних напоїв Способи приготування змішаних напоїв

3

17

 Правила змішування компонентів напою в шейкері, блендері.

Дотримання принципу черговості і пропорційності.

1

18

 Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

19

Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

 

Тема 8. Технологія приготування безалкогольних змішаних напоїв

10

20

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі соків.

1

21

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі сиропів.

1

22

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі чаю.

1

23

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі кави.

1

24

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі молока та кисломолочних продуктів з використанням різних  емульгаторів, білка і жовтка яйця, меду.

 

1

 

Тематична

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чепакова Ніна Петрівна
    Дякую за послідовний і логічний матеріал за темою. Молодці викладачі!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Технології, Планування
Додано
28 червня 2018
Переглядів
1240
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку