Поурочно-тематичне планування з предмета ТПНК І семестр

Про матеріал

з/п

Тема

К-сть годин

І семестр

Тема 1. Вступ

24

1

1

Загальні відомості про змішані напої.

1

Тема 2. Визначення, класифікація та технологія приготування змішаних напоїв

2

2

Класифікація змішаних напоїв за вмістом алкоголю (алкогольні, безалкогольні), за об' ємом (короткі, середні, довгі, групові), за призначенням (аперитиви, пообідні, вечерні), за технологією приготування і використання специфічних компонентів (оригінальні коктейлі), за способом подавання (холодні, гарячі).

1

3

Призначення смако-ароматичних компонентів (солодкі, солодко- ароматичні, гірко-ароматичні). Призначення наповнювача в змішаному напої. Характеристика алкогольних і безалкогольних наповнювачів.

1

Тема 3. Характеристика основних алкогольних напоїв, що використовуються як основа при приготуванні змішаних напоїв

6

4

Горілка: основні сорти, хімічний склад, технологія виробництва. Настоянки гіркі. Хімічний склад. Технологія виробництва. Особливості технології виробництва бальзаму, його різновиди.

1

5

Віскі: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом'якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі віскі.

Джин: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання наповнювачів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв на основі джина.

1

6

Ром: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом'якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі рому.

1

7

Бренді,коньяк: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва.

1

8

Виноградні, фруктово-ягідні бренді, текіла. Використання пом'якшувально-згладжувальних компонентів та наповнювачів у приготуванні змішаних напоїв на основі коньяку, бренді.

1

9

Виноградні вина: основні сорти, хімічний склад, харчова цінність і смакові переваги, поняття про сортові, купажні та ординарні вина, особливості технології їх виробництва. Умови зберігання та реалізації вин.

1

Тематична

Тема 4. Характеристика пом' якшуючо-згладжуючих компонентів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв

3

10

Характеристика пом' якшувально-згладжувальних компонентів: ароматизуюча група (вермут, портвейн, мадера, херес). Хімічний склад, особливості процесу виробництва.

1

11

Сокова група (плодово-ягідні, овочеві соки).

1

12

Емульгаторна група (молоко, вершки, сметана, яйця, морозиво).

1

Тема 5. Характеристика основних алкогольних і безалкогольних напоїв, що використовуються як наповнювачі під час приготування змішаних напоїв

2

13

Ігристі (білі, червоні, рожеві) і шипучі вина, їх характеристика. Типи і марки шампанських вин, особливості процесу їх виробництва.

Мінеральні води (натуральні, штучні). Вимоги до якості мінеральних вод, їх характеристика. Газовані напої (фруктова вода).

1

14

Пиво, його види, особливості процесу виробництва. Вимоги до якості та правила зберігання.

Плодово-ягідні і овочеві соки. Молоко та молочні продукти.

1

Тема 6. Характеристика супутніх компонентів для приготування змішаних напоїв

2

15

Лід – основний супутній компонент у приготуванні змішаних напоїв, його різновиди (коктейльний, у брилах, у вигляді снігу та ін.), правила його приготування і зберігання.

1

16

Практична робота №1

Приготування компонентів і гарнірів для оформлення змішаних напоїв.

1

Тема 7. Основи технології приготування змішаних напоїв Способи приготування змішаних напоїв

3

17

Правила змішування компонентів напою в шейкері, блендері.

Дотримання принципу черговості і пропорційності.

1

18

Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

19

Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

Тема 8. Технологія приготування безалкогольних змішаних напоїв

10

20

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі соків.

1

21

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі сиропів.

1

22

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі чаю.

1

23

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі кави.

1

24

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі молока та кисломолочних продуктів з використанням різних емульгаторів, білка і жовтка яйця, меду.

1

Тематична

Перегляд файлу

з/п

Тема

К-сть годин

 

І семестр

Тема 1. Вступ

24

1

1

Загальні відомості про змішані напої.

1

 

Тема 2. Визначення, класифікація та технологія приготування змішаних напоїв   

2

2

Класифікація змішаних напоїв за вмістом алкоголю (алкогольні, безалкогольні), за об’ ємом (короткі, середні, довгі, групові), за призначенням (аперитиви, пообідні, вечерні), за технологією приготування і використання специфічних компонентів (оригінальні коктейлі), за способом подавання (холодні, гарячі).

1

3

Призначення смако-ароматичних компонентів (солодкі, солодко- ароматичні, гірко-ароматичні). Призначення наповнювача в змішаному напої. Характеристика алкогольних і безалкогольних наповнювачів.

1

 

Тема 3. Характеристика основних алкогольних напоїв, що використовуються як основа при приготуванні змішаних напоїв

6

4

Горілка: основні сорти, хімічний склад, технологія виробництва. Настоянки гіркі. Хімічний склад. Технологія виробництва. Особливості технології виробництва бальзаму, його різновиди.

1

5

Віскі: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом’якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі віскі.

Джин: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання наповнювачів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв на основі джина.

1

6

Ром: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва. Використання пом’якшувально-згладжувальних компонентів у приготуванні змішаних напоїв на основі рому.

1

7

Бренді,коньяк: основні сорти, хімічний склад, особливості технології виробництва.

1

8

Виноградні, фруктово-ягідні бренді, текіла. Використання пом’якшувально-згладжувальних компонентів та наповнювачів у приготуванні змішаних напоїв на основі коньяку, бренді.

1

9

Виноградні вина: основні сорти, хімічний склад, харчова цінність і смакові переваги, поняття про сортові, купажні та ординарні вина, особливості технології їх виробництва. Умови зберігання та реалізації вин.

1

 

Тематична

 

 

Тема 4. Характеристика пом’ якшуючо-згладжуючих компонентів, що використовуються у приготуванні змішаних напоїв

3

10

Характеристика пом’ якшувально-згладжувальних компонентів: ароматизуюча група (вермут, портвейн, мадера, херес). Хімічний склад, особливості процесу виробництва.

1

11

Сокова група (плодово-ягідні, овочеві соки).

1

12

Емульгаторна група (молоко, вершки, сметана, яйця, морозиво).

1

 

Тема 5. Характеристика основних алкогольних і безалкогольних напоїв, що використовуються як наповнювачі під час приготування змішаних напоїв  

 

 

2

13

 Ігристі (білі, червоні, рожеві) і шипучі вина, їх характеристика. Типи і марки шампанських вин, особливості процесу їх виробництва.

Мінеральні води (натуральні, штучні). Вимоги до якості мінеральних вод, їх характеристика. Газовані напої (фруктова вода).

1

14

Пиво, його види, особливості процесу виробництва. Вимоги до якості та правила зберігання.

Плодово-ягідні і овочеві соки. Молоко та молочні продукти.

1

 

Тема 6. Характеристика супутніх компонентів для приготування змішаних напоїв

2

15

 Лід – основний супутній компонент у приготуванні змішаних напоїв, його різновиди (коктейльний, у брилах, у вигляді снігу та ін.), правила його приготування і зберігання.

1

16

Практична робота №1

Приготування компонентів і гарнірів для оформлення змішаних напоїв.

1

 

 Тема 7. Основи технології приготування змішаних напоїв Способи приготування змішаних напоїв

3

17

 Правила змішування компонентів напою в шейкері, блендері.

Дотримання принципу черговості і пропорційності.

1

18

 Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

19

Практична робота №2

Придбання навичок змішування компонентів напою, робота з барним посудом, інвентарем.

1

 

Тема 8. Технологія приготування безалкогольних змішаних напоїв

10

20

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі соків.

1

21

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі сиропів.

1

22

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі чаю.

1

23

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі кави.

1

24

Поняття про безалкогольні змішані напої на основі молока та кисломолочних продуктів з використанням різних  емульгаторів, білка і жовтка яйця, меду.

 

1

 

Тематична

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Планування
Додано
28 червня 2018
Переглядів
321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку