Повідомлення "Про користь українського борщу"

Про матеріал

Повідомлення "Корисно і смачно" розповідається про користь українського борщу, страви інших народів. Має освітньо-виховне значення, бережливе ставлення до свого організму. Даний матеріал можна використати як додаткову інформацію як до уроків про здорове харчування.

Перегляд файлу

 

Корисно і смачно

Про користь українського борщу

 

Результат пошуку зображень за запитом "борщ корисні продукти"

Український борщ, приготовлений за традиційним рецептом, є ідеально збалансованим стравою. Співвідношення в ньому білків, жирів і вуглеводів – носіїв енергії, необхідної для нормальної роботи всього організму, а також мінералів, вітамінів і ферментів таким, що кращого й бажати не треба. Показник оптимального співвідношення поживних речовин не підходить лише прихильникам роздільного харчування і вегетаріанцям, якщо мова йде про борщ на м’ясному бульйоні. Для інших людей страва являє собою зразок гармонії продуктів в одній тарілці. Коли в страві все збалансовано, то, наприклад, жири (рослинні або тваринні) дають м’який жовчогінний ефект, що корисно для печінки. Виходячи з цього, і вся травна система починає працювати, як годинник.

Справжній український м’ясний борщ з салом – справжнє джерело білка, що є вражаючим по силі енергетиком, який гарантує бадьорість і високий рівень працездатності. Повноцінний білок живить, дає відчуття ситості надовго, підвищує ефективність обмінних процесів. Овочі і приправи постачають організму макро – і мікроелементи, органічні кислоти, клітковину, вітаміни A, C, K і групи В.

Борщ – чудовий детоксикатор, очищає організм від токсинів. Суміш овочів, які йдуть на приготування цього традиційного українського борщу, не випадково називають «чудовою сімкою». Буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, помідори, зелень (іноді часник) – всі разом вони відмінно доповнюють один одного і утворюють ту саму «чудову сімку», яка у відвареному вигляді виступає в якості чудового сорбенту, «щітки». За рахунок присутньої в цих овочах клітковини – досить грубій їх частини, яка практично не перетравлюється шлунком і виводить продукти розпаду і гниття, які накопичилися в організмі.

Бульйон українського борщу, як сказали б японські довгожителі, посилає енергію травлення і відновлює кров, тобто регулює її в’язкість, роблячи її більш рідкою, що корисно для серця і судин.

 

 

Корисні властивості  японських суші

 

 

 

http://kayiles.ru/uploads/img/eb9ce407d5979aab9a95cbdec45f5265.jpg

 

Корисні властивості суші пов'язані з тим, що продукти приготування містять різноманітні вітаміни та мікроелементи, омега-3 жирні кислоти і білки. Дуже важливо, що суші не піддаються термічній обробці, яка значно знижує корисну дію вітамінів і мікроелементів. Суші сприяють поліпшенню діяльності серця, судин і шлунку, збільшують розумову активність.

Суші найчастіше їдять з соусом васабі, який має антисептичні властивості. Рис містить клітковину, яка просто необхідна для хорошого травлення.

Не дивно, що серед японців дуже багато довгожителів і практично відсутні повні люди. Згідно з науковими даними, отриманими в ході дослідження, регулярне вживання в їжу суші значно знижують небезпеку захворювання на рак легенів у курців. Доведено також, що ця страва  допомагає впоратися з депресією. Цей вплив суші засноване на поліненасичених жирних омега-3 кислотах, що містяться в рибі. Діти, які регулярно вживають в їжу рибу, виростають врівноваженими людьми.

 

 

 

 

 

 

Корисна вівсянка

Можна назвати ще чимало країн, з харчових традицій яких можна перейняти чимало корисного. Наприклад, звичку корейців ретельно пережовувати їжу і вечеряти не пізніше семи вечора, звичай французів планувати трапези на один і той же час з дня на день і їсти неодмінно в приємній компанії, традиції італійців, які вживають велику кількість овочів і не змішувальних м`ясо з рибою. Когось може надихнути приклад шведів, також увійшли до числа самих струнких націй, які в суворих кліматичних умовах віддають належне свіжим молочним продуктам, рибі і ягодам.

На сніданок норвежці їдять не що інше, як вівсяну кашу - і після цього мчать на роботу, відчуваючи на собі такі ж мінусові температури, як і ми. Так що заважає нам завести цю звичку, додаючи в пластівці геркулесу сезонні ягоди і ложку нежирної сметани?

Результат пошуку зображень за запитом "вівсянка з сухофруктами і горіхами"

 

 

 

 

 

 

 

 

Пов’язане зображення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горіхи

Дієтологи стверджують, що вживання в їжу горіхів кілька разів на тиждень знижує ризик захворювань серцево-судинної системи. Результат пошуку зображень за запитом "ягоди горіхи"

 

 

 

Ягоди

Ягоди містять мало цукру і багато клітковини. Чорниця підвищує пам'ять, малина і суниця містять велику кількість елагової кислоти - потужного антиоксиданту, який, за даними Американського товариства боротьби з раком, має протиракові властивості.

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "ягоди горіхи"

 

 

 

 

 

 

 

 

Бобові

Боби містять дуже велику кількість клітковини, яка допомагає контролювати вагу, захищає від захворювання на діабет, а також запобігає раку прямої кишки і хвороби серця.

 

Результат пошуку зображень за запитом "Молочні продукти риба ягоди"

 

Молочні продукти

Свіже молоко містить велику кількість ліноленової кислоти - речовини, що захищає від онкологічних захворювань. Крім того, в ньому багато вітамінів, мінералів і корисних бактерій. Результат пошуку зображень за запитом "Молочні продукти"

 

 

 

Натуральне м'ясо

М'ясо від корів, що харчуються травою, сильно відрізняється за складом жиру від м'яса з супермаркету: у ньому високий вміст жирів омега-3. Воно є багатим джерелом білків і вітаміну B12, не утримуючи при цьому стероїдів, гормонів та антибіотиків.

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "Мясо"

 

 

Яйця

Яйця, які багато хто вважає ідеальним природним продуктом, містять багато білка і порівняно мало кілокалорій. У жовтку міститься холін - найважливіша поживна речовина для мозку, а також лютеїн, корисний для зору. Правда, за високого вмісту холестерину (дуже потрібної організму речовини, яка, однак, у великих кількостях починає йому шкодити) лікарі не радять їсти яйця частіше, ніж раз на тиждень.

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "Яйця"

 

Яблука

Яблука корисні не тільки для зубів, але і запобігають раку легенів, діабету і астму. В одному яблуці міститься п'ять грам клітковини і набір поживних речовин, включаючи вітамін K, корисний для кісток. Здавна відома користь яблук для організму людини, але багато раніше невідомі корисні властивості були відкриті зовсім недавно.

Склад корисних речовин в яблуках залежить від сорту, умов вирощування та зберігання, від їхньої зрілості та тривалості зберігання.

Яблука містять велику частку сахаров , основним з яких є фруктоза. Яблучну, лимонну, хлорогенову, урсолову органічні кислоти (урсолова кислота регулює обмін речовин в організмі людини).

В хімічному складі яблук містяться дубильні, мінеральні й пектинові, азотисті речовини, залізо, калій і ін, клітковина. За вмістом вітамінів яблука незвичайно багаті , містяться в них вітаміни А, С, РР, Е, К, Р, групи В, фолієва кислота, інозит.

Найголовнішим властивістю яблук, є їх здатність знижувати рівень холестерину в крові . Доведено, що містяться в них нерозчинні волокна з'єднуються з холестерином, видаляють його з організму, чим запобігають передчасному старінню організму і знижують ризик виникнення серцевих нападів.

Доведено що, з'їдаючи (ретельно розжовуючи) п'ять яблучних зерняток можна забезпечити організм добовою нормою йоду .

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "яблуко користь і шкода"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Капуста

Білокачанна, брюссельська, брокколі - всі види капусти містять індоли, речовини, що знижують ризик захворювань. Крім вітамінів, вони також містять сульфорафан, який допомагає організму очищатися від шкідливих хімічних речовин.

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "капуста різні види"

 

 

 

 Цибуля і часник

Згідно з безліччю досліджень, цибуля і часник допомагають боротися з різними захворюваннями. Корисні властивості цибулі та часнику дуже важко переоцінити. Тільки одна їх наявність в будинку допомагає знезаражувати домашню атмосферу, причому в буквальному сенсі: фітонциди, що містяться в цибулі і часнику, вбивають деякі хвороботворні віруси, у тому числі віруси застуди та грипу.

Лікуємось домашніми засобами: часник і цибуля від застуди та грипу

 

П’ята частина риби — це білок. Організму людини необхідно споживати білок кожен день, з розрахунку 0,8 грам на 1 кг ваги. Недолік білка в організмі позначається на працездатності й опірності інфекціям. Крім того, це будівельний матеріал для тіла. Тому важливо включати в раціон харчування рибні продукти. Необхідно також пам’ятати, що риба перетравлюється в організмі швидше тваринного м’яса.

 

У рибі багато жирних кислот, які значно знижують ризик серцево-судинних захворювань. Крім того, в риб’ячому жирі містяться вітаміни А, D і Е, які необхідні для зміцнення кісток і м’язів, для росту організму.

 

Багато хто не знає, чим корисна червона риба. Варто сказати, що вчені виявили в ній ряд жирних кислот типу Омега-3, які очищають кров від холестерину і жиру.Результат пошуку зображень за запитом "продукти з риби"

 

docx
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
2692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку