Повторення. Текст. Речення. Слово. Художній текст «Першокласник» за Марією Дуриковою.

Про матеріал
Тема уроку: Повторення. Текст. Речення. Слово. Художній текст «Першокласник» за Марією Дуриковою. За підручником Большакова 3 клас. Дана презентація відповідає темі уроку та вимогам НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення. Текст. Речення. Слово. Художній текст «Першокласник» за Марією Дуриковою.

Номер слайду 2

Текст – це об’єднані за змістом речення. Речення – це одне або кілька слів, які виражають закінчену думку. Слово – основна одиниця мови, яка служить для називання предметів, їхніх ознак, процесів та дій.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Чистомовка

Номер слайду 5

Прочитай слова. Подумай, як ці слова можуть бути пов’язані між собою за змістом. Склади речення. Першокласник, школа, велетень, дружба. Проблема - питання, що потребує розв’язування.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1. Хто автор оповідання "Першокласник"?1. Всеволод Нестайко2. Марія Дурикова3. Тарас Шевченко2. Як звати головного героя твору "Першокласник"?1. Митько2. Славко3. Павко4. Грицько. Тести

Номер слайду 9

3. У скількох школах Павка не брали до першого класу?1. Був завеликого зросту.2. Мав зелений колір шкіри.3. Говорив дуже голосно.4. Постійно плакав.4. Де перебував Павко під час уроків?1. У спортивній залі.2. У коридорі.3. У класі.4. На шкільному подвір'ї.

Номер слайду 10

5. Яке ім'я мала нова шкільна подруга хлопчика?1. Маргаритка2. Вєтка3. Соломійка4. Орися6. Ким був Павко під час гри у футбол?1. Вболівальником2. Нападаючим3. Захисником4. Воротарем

Номер слайду 11

Домашнє завдання: ст. 8 – 9 прочитати та переказувати.

pptx
Додано
13 вересня 2022
Переглядів
864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку