Повторення за 3 клас. Тема "Текст"

Про матеріал
Презентація підійде для закріплення ао повторення. Повторення за 3-й клас. Тема "Текст"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

2 Число. Класна робота. Самостійна робота. Випиши слова в яких букв більше, ніж звуків. Ходжу, м'який, повільний, польоти, п'ють, спить, Юлія, бджілка, тюльпон, обличчя, льодок.

Номер слайду 3

3 Сьогодні на уроці ми повторимо що таке текст. Типи тексту. Будову тексту.

Номер слайду 4

4 Підказка!Текст — це пов'язані за змістом речення. Текст має тему і основну думку.

Номер слайду 5

5 Вправа (усно)1. Вибери прямокутник, у якому надрукований текст. Поясни свій вибір. Ананас — це екзотичний фрукт. Учора мама ходила до магазину. У полі дозріли Соняшники. Я дуже люблю доглядати за кімнатними рослинами. Мабуть, немає людини, яка б ніколи не куштувала бананів. Вони ростуть на пальмах, Які вважаються травою. Отже , банан — це ягода. Текст. Речення

Номер слайду 6

6 Вправа (письмово)Прочитай речення. Зміни порядок слів у кожному так, щоб разом утворювали текст. Запиши виправленні речення. У третьому реченні підкресли граматичну основу( підмет і присудок). Картоплю Колумб до Європи привіз Христофор. Спочатку отруйною її вважали європейці рослиною. Згодом скуштували картоплю люди. Виявилося, їстівний і смачний овоч цей. Христофор Колумб привіз картоплю до Європи. Спочатку її вважали отруйною рослиною. Згодом люди скуштували картоплю. Виявилося цей овоч їстівний і смачний.

Номер слайду 7

7 Вправа (усно) Прочитай речення. Пронумеруй їх у правильному порядку, щоб утворився текст. Додаємо до бульйону картоплю, а через 10-15 хвилин — інші овочі. Потім чистимо й нарізаємо овочі. Для приготування борщу потрібні бульйон, картопля, капуста, буряк, цибуля й морква. Спочатку ми готуємо бульйон. Варимо все разом до готовності, додаємо сіль за смаком. Далі смажимо цибулю, моркву й буряк.125364

Номер слайду 8

8 Вправа (усно) З'єднай лінією тип тексту з його характеристикою. РОЗПОВІДЬ Текст, у якому про щось розмірковується, пояснюються явища природи, предмети, факти. МІРКУВАННЯ Текст, у якому описуються основні ознаки предмета або об'єкта. Вказано на розмір, вік, характер, форму, колір, смак, запах і тд. . ОПИС Текст, у якому про щось розповідається, повідомляється, називається.

Номер слайду 9

9 Вправа (письмово) Самостійно. Розглянь малюнок. Доповни текст відповідними словами. І запиши утворений текст. Ця квітка називається _______ . У неї великий ______ . Вона буває ___________ кольору . У троянди ________ стебло . На ньому _______ колючки. Квітка має ______листя. У троянди ________запах. Мені ________ ця квітка.

Номер слайду 10

10 Підказка!Текст складається із трьох частин: зачин — зазначається про що йтиметься; основна частина — викладається основний зміст; кінцівка — підсумовується те, що було сказано раніше.

Номер слайду 11

11 Вправа (усно) Прочитай уривки тексту. Укажи де зачин, основна частина, кінцівка. Проте ближче до обіду з'явилося сонце. Дощ ущух. Ми зупинилися на обід. Мали із собою сандвічі й гарячий чай. Зранку почалося наше сходження на Говерлу — найвищу гору України. Спочатку періщив дощ. Нам було важко йти. Усі трохи засумували. Через кілька годин ми дісталися вершини. Який гарний краєвид нам відкрився! Ми неодмінно ще зійдемо на Говерлу. Зачин. Основна частина. Кінцівка

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 січня
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку