Повторення, закріплення і застосування знань про речення

Про матеріал
Презентація містить матеріал про закріплення та вдосконалення знань про речення. Завдання дають можливість вдосконалювати вміння розрізняти на слух завершене і незавершене речення, виділяти окремі речення у висловлюванні, визначати кількість речень у тексті, дотримуватися розстановки розділових знаків у кінці речень, поширювати речення словами за поданими питаннями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення, закріплення і застосування знань про речення2 клас Чижова Тетяна Василівнаучитель початкових класів. Харківський ліцей №78

Номер слайду 2

Знову день почався, діти,Всі зібрались на заняття. Тож пора нам поспішити —Кличе в подорож дзвінок.

Номер слайду 3

Наш девіз. Старайся, пробуй, живи!Розум, увагу прояви!Активним і уважним будь!Про все що вивчив, не забудь!

Номер слайду 4

Розгадування ребуса ,,!,,Р Е Ч Е Н Н Я

Номер слайду 5

Гра «Так чи ні»Петрик катався на велосипеді. Мама пошила Маринці До вікна прилетіла. На подвір’ї воркочуть голуби. Діти відвідали. Мені купили повітряні кульки. Так НіТак НіНіТак

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сьогодні ми будемо: Повторювати, закріплювати і застосовувати знання про речення. Вдосконалюватимемо вміння складати та поширювати речення.

Номер слайду 8

Хвилинка каліграфіїВдень у небі гуляє, А ввечері за обрій сідає. Со он не ечк ко – Сонечко. У небі світить яскраве сонечко.https://www.youtube.com/watch?v=3kzpk-SF4 TI&ab_channel=%D0%9 C%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87

Номер слайду 9

Види речень за метою висловлювання1. Вітер дме з півночі2. Де, зайчику, ти бував3. Діти, не грайтеся з вогнем4. Яку книгу ти прочитав5. Сніг іскриться на сонці6. Діти, бережіть природу- Які види речень за метою висловлювання ви знаєте?Прочитайте. Назвіть потрібний розділовий знак у кінці кожного речення.

Номер слайду 10

Склади речення Допоможи Ґаджикові скласти речення з поданих слів — спочатку вибери головні слова, а потім пошир речення іншими словами. Вправа 4,5 Підручник с. 124 Весна, зеленим, землю, килимом, вкриває. Весна вкриває землю зеленим килимом. Запиши утворене речення. Підкресли головні слова.

Номер слайду 11

https://www.youtube.com/watch?v=l_ns41 CSQLk&ab_channel=%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0 Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Поширюю речення за питаннями. Вправа 3 Підручник с. 123 Допоможи Родзинці поширити подане речення за зразком. Птахи повертаються. Зразок: Марійка малює. Маленька Марійка малює. Маленька Марійка малює квіти. Перелітні птахи повертаються. Перелітні птахи повертаються з вирію.

Номер слайду 13

Робота з текстом. Вправа 6 Підручник с. 124 Прочитай текст. Пошир виділені речення за питаннями, поданими в дужках. Можеш узяти слова з довідки. Усі знали, що скоро прибіжить весна, і поспішали швидше прибиратися. Струмки вмивали (що?) ... . Земля вкри-лася (чим?) ... . Зацвітали (які?) ... квіти. Набрякали бруньки (на чому?) ... . За Оксаною Іваненко. Довідка: земля, трава, перші, дерева. Запиши поширені речення без питань.

Номер слайду 14

Перевірка Струмки вмивали землю. Земля вкрилася травою. Зацвітали перші квіти. Набрякали бруньки на дере-вах. Виділи у кожному реченні головні слова.

Номер слайду 15

https://www.youtube.com/watch?v=L_Suuys. FXHg&ab_channel=Svit-Sliv. Пальчикова гімнастика

Номер слайду 16

Гра «Виправ помилку»Слова, пов’язані за змістом, називаються текстом? (Реченням)Речення виражає незакінчену думку. (Закінчену)Речення, у якому про щось розповідається, називається питальним. (Розповідним)Речення, у якому про щось запитується, називається спонукальним. (Питальним)

Номер слайду 17

Гра «Виправ помилку»Речення, у якому висловлюється спонукання, називається розповідним. (Спонукальним)Речення поширюється за допомогою службових слів. (За допомогою питань)Головні слова у реченні утворюють частину речення.(Основу речення)У кінці окличних речень ставиться знак питання.(Знак оклику)

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Підручник: сторінка 124, вправа 11. Завдання. Склади за малюнком три речення — розповідне, спонукальне і питальне. Запиши їх.

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
4 березня
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку