Презентація "Будова тексту. Робота з деформованим текстом"

Про матеріал
Даний цифровий ресурс може бути використаний при вивченні теми «Будова слова». У ресурсі містяться завдання з деформованим текстом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з деформованим текстом. Презентацію підготувалавчитель початкових класів. Великояблунівськоїзагальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Курашова Наталія Анатоліївна

Номер слайду 2

Дивна птиця. Зозуля ніколи не в’є собі гнізда. Вона потай кладе своє яйце до чужого гнізда, а хазяйське викидає. Висиджує і вигодовує зозуленя інша пташка.І все ж зозуля корисна. Вона визбирує по гілках дерев волохату гусінь. Постав речення у правильному порядку. Запиши їх. Прочитай текст.

Номер слайду 3

Білочка готується до зими. Цілий день вона носить горіхи, жолуді. Сушить їх і складає в своєму дуплі. Вже осінь. З такими запасами не страшна звірятку зима. Постав речення у правильному порядку. Запиши їх. Прочитай текст.

Номер слайду 4

Я торкнув її ногою. Я йшов лісом і збирав кольорові листочки. Біля мене заворушилася листяна кулька. Та це їжачок!3 них їжачок зробить м 'яку постіль на зиму. Він збирає осінні листочки. Постав речення у правильному порядку. Перше і останнє речння виділені синім кольором. Запиши їх. Прочитай текст.

Номер слайду 5

Пронумеруй речення, щоб вийшов текст. Добери заголовок__ Багато я бачив гарних людей. __ Голова в нього була темноволоса. __ Тільки в очах завжди повно смутку. __Скільки землі він виорав! __ Який був дужий і чистий! __ Але такого, як батько, не бачив. __ Великі розумні сірі очі. __ Скільки хліба викосив!

Номер слайду 6

Зі слів кожного рядка склади речення. Запиши їх. Прочитай текст. Хитра лисиця на, лежить, хитра, снігу, лисиця;над, кружляють, нею, ворони;лисиця, ноги, очі, витягнула, закрила;одна, клюнула, лисицю, в хвіст, ворона;тут, спіймала, ворону, і побігла, в, лисиця, ліс.

Номер слайду 7

1. Запиши речення в такому порядку, щоб вийшов текст. Дай текстові заголовок. З хлопцями був собачка Дружок. Біля ялинки хлопчики знайшли маленьке білченя. Був теплий сонячний день. Там було гарно і весело. Хлопчики гарно провели день. Василько взяв його і посадив на дерево. Василько і Петрик пішли у ліс.

Номер слайду 8

1. Встанови втрачений зв'язок у змісті тексту, доповни його, де потрібно, абзацом. Увесь наш клас поїхав на екскурсію до Києва. Місто вразило своєю красою. У ньому багато хижих звірів, птахів з Африки. Найбільше нам сподобалися тигри, леви та мавпочки. Наступного дня ми вже поверталися додому.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

Номер слайду 10

Список використаних джерел:http://www.rusedu.ru/subcat_46.html http://teacher.at.ua/http://22071957milena.ucoz.ru/http://valeriks.ucoz.ru

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 березня
Переглядів
154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку