Позакласний виховний захід "Welcome to Great Britain"

Про матеріал

Метою заходу є ознайомлення учнів з Великобританією та її культурою. Активізація пізнавального інтересу до історичного минулого та сучасності Великої Британії, її мови; виховання почуття дружби та поваги до англомовного народу та доброзичливе ставлення до оточуючих.

Перегляд файлу

Мета заходу:

· ознайомити дітей з  Великобританією та  її культурою;

. активізувати пізнавальний інтерес до історичного минулого та сучасності Великої Британії, її мови;

· виховувати почуття дружби та поваги до англомовного народу та доброзичливе ставлення до оточуючих.

Обладнання: мультимедійний проектор, ноутбук, символіка Великобританії, презентація

                                  Хід свята:

Вмикається заставка програми «Орел та решка»

Ведучий: Доброго дня, вас вітає програма «Орел та решка». І сьогодні ми у Великобританії, відвідаємо її столицю – величний Лондон.

Ведуча:  Вівсянка, пудинг, ланч і чай, футбол, Шекспір, Ньютон, «Бітли», Леді Ді – це все про країну непорушних традицій і сучасних поглядів на життя. Англія відрізняється неймовірною терпимістю до всього нового та трепетним ставленням до всього раніше  завойованого.  Можна багато говорити про всі переваги, але кожен знайде для себе те, до чого  лежить душа…  Адже Англія – це держава яка може зацікавити та полонити будь-кого.

Романтики із задоволенням відвідають середньовічні фортеці, замки та палаци, любителі таїнств і загадок можуть доторкнутися до найвищої споруди на землі та підзарядитися космічною енергією, географи гідно оцінять природні багатства країни, ну а історики будуть раді знайомству з місциною, де відбувалася промислова революція. Лондон, Манчестер, Лідс, Бірмінгем, Темза, Британський музей, Свято квітів, Букінгемський палац – це все Англія.

Лунає музика, на екрані йде трансляція слайд-фільму з гімном країни

Ведучий: Ми пропонуємо вам ознайомитись ближче з цією чудовою та сповненою традицій країною.

Ведуча: О, май гад! Я бачу саму королеву з її подругами, і вона мене теж помітила! Ось поглянь (виступ Королеви , слова англійською мовою)

Ведучий: Театр, шекспірівський театр! Але мені щось холодно, цей північно-західний вітер і ніякого кохання...

Ведуча: Як це ніякого кохання? А Ромео і Джульєтта на сцені шекспірівського театру?

Ромео і Джульєтта    (відео з піснею)

Ведучий:  Англія! Вишукана мова, вишукана країна! На весь світ відома вежа «Біг-бен», адже сама висота її 98 метрів, сягає зірок. А чи відомо тобі звідки до нас прийшов проект «Танці з зірками?»

Ведуча: Ні, не відомо, але я здогадуюся!

Ведучий:  Правильно здогадуєшся, із Великобританії. Тому я, як креативна людина  пропоную  свій проект «Пісні із зірками»

Пісня «All day long» (Супроводжується відео)

Ведуча: Ну що ж, а тепер я пропоную тобі переглянути як вміють танцювати юні британці!

Танець

Ведучий: А наші друзі-синоптики  підготувала нам інформацію про примхливу погоду в Британії. English has no seasons, they have got weather - Англійці не мають пори року, у них є лише погода. Так стверджує відомий англійський вислів, давайте послухаємо чому.

Синоптик 1: Погода у Британії дуже мінлива. Ясний ранок може змінитися на дощовий день чи вечір. І навпаки похмурий ранок може перейти у яскравий сонячний день. Тому англійці часто вживають вислів: «примхливий, як погода». Так вони відгукуються про людей, які часто змінюють свою думку.

Синоптик 2: Британці також кажуть, що в них три типи погоди: коли дощ іде зранку, коли дощ іде вдень, і коли дощ іде цілий день!

Синоптик 3: Найкраща пора року – весна, хоча вона теж дощова. Найхолодніші місяці – січень і лютий, і в цей час найкраще місце у світі для англійців – це вдома біля каміну. Літні місяці також доволі прохолодні, але найбільш неприємна річ в англійській погоді – це туман і смог.

Синоптик 4: Так, дійсно, погода у Британії, ніби  капризна і примхлива леді, але не завжди все залежить від неї, треба вміти самому робити собі погоду:

буде хмарно, якщо ти насупишся,

буде дощ, якщо ти плакатимеш,

буде ясно, якщо ти щасливий,

і буде сонячно якщо у тебе посмішка на обличчі.

Ведуча: Погода в Британії впливає не тільки на настрій, але й на моду. Часто на вулицях Лондона можна побачити чоловіків і жінок, які одягнені в пальто з капюшоном і дерев'яними ґудзиками, в гумові чоботи - Веллінгтон, знамениту клітку Барбері, костюми в стилі англійської королеви. Детальніше, що люблять одягати англійські леді та джентльмени, розкажуть нам наші кореспонденти; їм вдалося дізнатися, що коли мова заходить про моду і одяг, то британці часто кажуть: Clothes make the man / Зустрічають за одягом, а проводжають за розумом.

Кореспондент 1 (Слайд): Часи та стилі, переплітаючись між собою, утворюють ту саму знамениту Лондонську вуличну моду. Ви можете поєднати в своєму костюмі все, що душа забажає. Зовнішній вигляд - це особиста справа. Ніхто не буде Вас пильно розглядати і осудливо обертатися Вам у слід.

Кореспондент 2: В англійців відчувається легке, навіть трохи зневажливе ставлення до одягу. У виборі повсякденного одягу у пересічного британця присутня якась розгубленість. Мешканці цієї славної країни все більше віддають перевагу зручності і простоті.

Кореспондент 3: Британцям до душі спортивний стиль і зручний. Спортивні брюки, джинси і кросівки можна споглядати і в супермаркеті, і в музеї, і в театрі. Багато носять рюкзаки і спортивні сумки. Причому, як спортивне взуття, так і спортивні сумки, на думку британців, цілком доречні з діловим одягом.

Кореспондент 4: Але «англійські модниці» завжди хочуть виглядати «натурально»! Англійська жінка навряд чи стане нарощувати нігті. Макіяж, якщо і є, то дуже спокійний. Ніяких прикрас - нічого «кричущого» і надто дорогого. Ну справжні тобі леді!

Ведучий: Щоб стати леді, дівчині слід для початку дізнатися, що означає цей термін, і якими якостями повинна володіти справжня леді. То хто ж вони такі? «Леді» — раніше саме так англійці ввічливо зверталися до заміжньої жінки в суспільстві. Спочатку, леді — це дружина лорда. Звідти і перейшла в сучасний світ традиція називати «леді» тих дівчат і жінок, які мають риси зразкової поведінки і стилю, які були притаманні колись дружинам англійських дворян. Пропоную дібрати набір якостей справжньої леді. Дівчата, прошу вашої допомоги. (Розмова дівчат)

1)  І так, шановні мої, після почутої інформації ми просто зобов’язані обговорити манери справжньої леді. Якою ж вона має бути? Як на мене, леді ніколи не дозволить своїм емоціям взяти над собою гору, вона завжди стримана і впевнена в собі. Ваші думки з цього приводу, пані Анетто…

2) Як на мене, то справжня леді не обговорює інших людей, не хвалиться своїми досягненнями, а особливо не розповідає про них у присутності чоловіків. Вони, як справжні джентльмени повинні самі їх розпізнати, розхвалити і оцінити!

3) Леді не поправляє макіяж на публіці. Вона вийде на люди уже в бездоганному вигляді.

4) Леді мало говорить, і багато слухає. Вона не дозволяє собі високий тон голосу.

5) Леді поводиться зі своїм чоловіком гідно і ніколи не показує свої ревнощі. Ну майже ніколи, правда дівчата?

6) Саме так! А ще леді ніколи не цікавиться зарплатою чоловіка (на першому побаченні).

7) Кодекс справжньої леді також включає і вишуканий смак в одязі.

8) Крім цього леді — освічена, вона є неперевершеною господинею свого будинку. Крім того, відмінно розбирається в мистецтві і любить верхову їзду. Вона любить музику і чудово танцює. Як справжня жінка має розкішний квітник і самостійно за ним доглядає.

9) Хода леді завжди граціозна і легка. Поспіх — не для леді. Вона завжди все робить спокійно і розмірено, але своєчасно.

Ведучий: Бачу наші джентльмени вже хвилюються. Адже  бути джентльменом - складно. Це висока відповідальність. Стати ним хоча б для однієї жінки - висока честь, а якщо і суспільство прийме за справжнього джентльмена – шана. Але постійно бути справжнім джентльменом досить складно, так і хочеться втнути щось таке, а не можна! А що ви нам сьогодні підготували? (Виступ хлопців) (Слайд)

1) Ми маємо честь оголосити Основний Закон джентльмена, ухвалений Генеральною асамблеєю класної  Ради джентльменів першого скликання у першому читанні шостого березня 2016 року нашої ери.

2) Класна Рада джентльменів від імені шкільного народу, виражаючи його суверенну волю, опираючись на багатовікові традиції джентльменства на теренах  нашої школи, дбаючи про забезпечення прав і свобод джентльменів …      

3)  Піклуючись про леді і усвідомлюючи відповідальність перед ними, приймає Основний Закон джентльменів.

4) Розділ 1. Загальні засади. Жінка вважається людиною.

5) Жінки та дівчата, які перебувають на території школи, вважаються леді.

6) Леді є самостійною, ні від кого не залежною, вільою і суверенною.

7) Краса є основним багатством леді, що перебуває під особливою охороною класної Ради джентльменів.

9) Основним символом леді є усмішка. Столицею леді є «Учительська».

10) Розділ 2. Права і свободи леді. Леді мають право на свободу від совісті при виборі джентльмена.

11) Ніхто не може порушувати суверенітету леді без особливого дозволу її джентльмена.

12) Ніхто не може втручатися в особисте життя леді, крім її родичів, сусідів, колег по роботі, представників адміністративних служб, санепідемстанції, Верховної Ради, Генеральної асамблеї ООН та позаштатного кореспондента БіБіСі.

13) Джентльмен є гарантом довічного духовного і матеріального благополуччя леді.

14) Основний Закон джентльмена набуває чинності з моменту його урочистого прочитання у цій залі.

Ведучий:  Прокинувшись у будь-якому місті Європи, за сніданок якось не надто хвилюєшся, правда ж? А от коли ви прокинулись у Лондоні, пошуки легкої та смачної їжі зранку можуть стати справжньою проблемою . Що ж полюбляють їсти британці розкажуть вам представники «Кулінари», їх девізом є наступне англійське прислів’я: Every cook praises his own broth  / Кожен кухар свою юшку хвалить. Англійська кухня не може змагатися з такими вишуканими кухнями, як французька, італійська чи китайська. Гострі на язик французи стверджують, що кухарями в пеклі слугують саме англійці. Часто й самі англійці говорять, що не дуже задоволені своєю кухнею. Проте вони теж мають чим похвалитися.

Кулінар 1 (Слайд): Велике місце в харчуванні англійців займають різні пудинги. Їх готують як другі (м'ясні, круп'яні й овочеві) і як треті страви (солодкі фруктові). Серед них найпопулярніший різдвяний пудинг. Готується він із сала, хлібних крихт, борошна, ізюму, цукру, яєць та різних прянощів. Перед подачею цей пудинг обливають ромом, підпалюють і палаючим ставлять на стіл. Традиційною святковою стравою є також фарширована індичка з овочевим гарніром.

Кулінар 2 : (Слайд)  Traditional English Breakfast / Знаменитий традиційний англійський сніданок. Хочемо вас одразу попередити, що незважаючи на доволі жирний вигляд, англійські сніданки досить смачні. Не Франція, звісно, але їсти можна.

Один такий прийом їжі дасть вам сили на цілий день. Отож, перед вами на тарілку викладуть тушковану квасолю з помідорами, велетенську сардельку зі свинини, кілька шматків засмаженого бекону, і одне яйце, засмажене на шампіньйонах.

Для людини слов’янської це цілком собі прийнятний обід. Для британця, який повинен цілий день заробляти гроші в місті – це поживний сніданок.

Кулінар 3 (Слайд): Ланч або другий сніданок подають о пів на другу. Проходить він звичайно в невеликих ресторанчиках, де відвідувачам пропонують сендвічі, смажені ковбаски, рибу з хрусткою смаженою картоплею,  це знаменита англійська страва “fish and chips”.

Кулінар 4: Англійці звичайно, п'ють солодкий чай до семи разів у день. До чаю, як правило, подають тістечка, сендвічі, салати, холодне м'ясо. Відповідно з англійським чайним етикетом на вибір пропонують 8 -10 сортів чаю.

Кулінар 5 (Слайд)  : Пора чаювати, леді та джентльмени! А ви, панове, послухайте правила англійської чайної церемонії. Чайний столик стоїть у вітальні, біля каміна. Скатертина – біла або синя. На столі стоять чайні пари: чайник з чаєм, глечик з окропом, молочник з молоком або вершками, десертні тарілочки для закусок, ніж і виделка для кожного гостя, чайні ложечки, ситечко і підставка для ситечка, цукорниця з кусковим цукром, щипці для цукру і шерстяний чохол для чайника з чаєм. Весь посуд повинен бути з одного сервізу.

 

Ведуча (Слайд)  : Під час чаювання англійці полюбляють їсти сендвічі, ми їх називаємо ще бутербродом чи канапками. Сендвіч був названий на честь Джона Монтегю, 4-го графа Сендвічського, лондонського міністра і великого любителя пограти в карти. Під час гри в бридж, яка тривала по декілька годин, він не знайшов часу поїсти. Джон  замовив у слуги, щоб йому подали їжу, а саме – мясо між двома скибочками хліба. Його друзям-гравцям сподобався такий спосіб їжі без відриву від гри, і вони теж замовили хліб «по-сендвічськи».

Ведуча: Ну що ж, наша мандрівка закінчується. Сподіваємося сьогодні ви дізналися багато цікавого про Великобританію та її традиції.

Ведучий: А зараз ми йдемо на традиційний британський 5’clock tea, а  по- простому  – на чаювання, куди і вас запрошуємо .З вами була програма «Орел та решка» та її ведучі  ……… і ……… . Good bye my friends!

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 55
Оцінки та відгуки
  1. Данко Наталія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пихтіна Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лучинський Михайло
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ревенко Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Радченко Зоя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Пономаренко Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Сташук Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Евмина Л
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Жаннусик Жанна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Гладких Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Zhadan Nastya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Shumelchuk Katerina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  13. Гриценко Костя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  14. Казак Валеріан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  15. Khonor Lady
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  16. Осокіна Кіра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  17. Shumelchuk Alla
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  18. Тупало Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  19. Яким Давид Петрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  20. Князьков Олександр Сергійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  21. Фурсова Анна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  22. Морозова Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  23. Казак Ольга Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  24. Недильска Валерия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  25. Шведова Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  26. Прудченко Иван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  27. Мунтяну Виолетта
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  28. Кузьменко Наталья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  29. franchuk misha
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  30. Шумельчук Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  31. Паша Титаренко
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  32. гав гав
    Дуже добре
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  33. Осокина Валерия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  34. Kazak Dashulya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  35. Фурсова Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  36. Чекалова Оксана Едуардівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  37. Лапченко Юля Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  38. Морозов Владислав
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  39. Дранова Александра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  40. Вінницька Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  41. Сагайдак Яна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  42. Мешков Виталик
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  43. Качуровский Костя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  44. Яким Наталя Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  45. Сєдова Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  46. Глоба Олексій Андрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  47. Konina Katerina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  48. лапченко игорь
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  49. Василь Лєсак
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  50. Корабльова Людмила Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  51. Гужеля Олександра Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  52. Бакум Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  53. Качуровский Олег
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  54. Качуровська Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  55. Шевченко Наталя Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 52 відгука
docx
Додано
19 березня 2018
Переглядів
1901
Оцінка розробки
5.0 (55 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку