Позакласний захід "Halloween"

Про матеріал

Позакласна робота з іноземної мови є вагомою складовою всього навчально-виховного процесу. Вона розкриває низку додаткових можливостей як для вчителів, так і для учнів. Грамотно організована і проведена позакласна робота не лише поглиблює і розширює знання з іноземної мови, але й сприяє зацікавленню учнів у її вивченні, підвищенні мотивації до знайомства з її культурою. Метою позакласного заходу "Halloween" є ознайомлення учнів з традиціями святкування даного свята, формування навичок спілкування за темою, розвиток творчого мислення та вміння працювати в групі.

Перегляд файлу

Змагання «Нalloween»

 

  Мета: ознайомити учнів з традиціями святкування англійського  свята «Halloween», формувати навички спілкування за темою, розвивати творче мислення, вміння працювати в групі.

Обладнання: гарбуз «Ліхтар Джека», плакати з символікою свята, роздатковий матеріал (завдання до конкурсів), презентація, відео з привітанням до свята, відео з піснею «This is Halloween”, грамоти.

Заздалегідь необхідно обрати 2  дві команди та журі конкурсу.

Хід заходу

(Перегляд відео з привітанням до свята)

Teacher: Hello, dear guests and pupils! It’s nice to see you today. There are many countries on our planet, "Every country has its traditions and customs", says the English proverb. When we talk about English or British traditions, we go back into depth of the history, when neither England nor Britain existed as a national or geographical unit. Traditional holidays reflect the historical past of the country.

Today we'll speak about  one of the holidays celebrated by British and American children and adults.  It's Halloween. And now my assistants will tell you some interesting facts about this holiday.

Pupil 1: Halloween means "holy evening" and takes place on October, 31. Although it is  much more important festival in the United States than in Britain, it is celebrated by many people in the UK. It is particularly connected with witches and ghosts.

Pupil 2: Хелловін в перекладі означає «вечір усіх святих душ» і святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Це свято повязане з відьмами, привидами та всякою нечистою силою.  Хоча це свято є більш важливим в США, але його святкують дуже багато людей в Обєднаному Королівстві Великобританії, а зараз  і в багатьох інших країнах.

Pupil 1: The symbol of the holiday is a pumpkin “Jack-o-lantern’. It  is the pumpkin with face carved into one side. An Irish legend says that Jack-o-lanterns are named after the man called Jack. He could not enter the hell because he had played jokes on devil. As a result, Jack has to walk on the Earth with his lantern until Judgment Day.

Pupil 2: Символом свята є світильник у вигляді голови з гарбуза : Світильник Джека, Ліхтар Джека, Джек-Ліхтар (англ. Jack-o'-lantern) — символ і невід'ємний атрибут Хелловіну, вирізаний з гарбуза, в середині якого знаходиться свічка. В сучасному значенні символізує неприкаяні душі, що блукають по землі. Спершу страшні пики вирізались на ріпах і картоплі, і тільки згодом на гарбузах. якими, одягнені в біле, діти лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками (звичайно солодощами).

Pupil 1: Існує легенда про світильник Джека, яка є доволі давня.  Згідно з нею, колись в Ірландії жив коваль Джек, що був відомий, як пияка та скнара. Якось він запросив самого Диявола, що збирався забрати його душу в пекло, у шинок, щоб в останній раз випити елю і пригостити Дідька випивкою, той погодився, але згодом стало зрозуміло, що Джеку немає чим заплатити. Тоді Джек запропонував Дияволу схитрувати, а саме, Сатана мав перетворитись в монету. Диявол повірив йому і вчинив за порадою коваля. Але, як тільки він перетворився в монету Джек поклав її до своєї кишені, в якій лежав срібний хрестик. Таким чином, Сатана опинився в пастці — біля розп'яття він не міг користуватись своєю силою. Тоді Джек змусив Диявола погодитись не претендувати на душу коваля і подарувати йому ще рік життя. Той змушений був погодитись.

Pupil 2: Через деякий час Джек зміг знову обдурити наївного Диявола — він запропонував йому назбирати яблук, бо йому нібито востаннє захотілось їх скуштувати. Нечистий погодився і поліз перший на дерево, тим часом хитрий коваль надряпав на корі яблуні хрест. Таким чином, Диявол не міг злізти з дерева і знову опинився в пастці, а Джек зміг «виторгувати» собі ще 10 років життя. Коли ж прийшла його смертна година, його — скнару та пияку, не захотіли приймати до себе Небеса, але й згідно з договором, в Пекло,  він теж не міг потрапити. Таким чином, Джек став неприкаяною душею і почав блукати по землі. На останок, Диявол кинув йому зі сміхом вуглик з пекла, що мав освітлювати йому дорогу у вічній темряві. Ліхтарем для цього вуглика стала порожня ріпа (за іншою версією гарбуз).

(Перегляд відео з піснею «This is Halloween»)

 Pupil 1: The main Halloween activity for children is trick-or-treating. They dress in costumes and masks and go from door to door saying “trick or treat”.

Trick or treat, smell our feet.

We want something good to eat.

The neighbors give children such treats as candy, fruit and pennies so that children do not play tricks on them.

Pupil 2: Для цього свята характерним є переодягання. Переодягаються,  як діти так і дорослі. Найчастіше переодягаються в костюми фей, кажанів, різноманітних духів, відьом, гарбузів, скелетів, зомбі, мертвих, упирів. Найпоширеніші фарби для свята: чорний, помаранчевий, сірий, білий, жовтий та червоний. Після цього, дітвора ходить від дому до дому з вигуками «Trick or treat!» — «Розіграш чи цукерки» і люди дають їм цукерки, фрукти та гроші.

(Перегляд відео з піснею «Trick or treat»)

Teacher:  Now you know a lot about Halloween and we invite you to start our interesting competition. And  now let’s get acquainted  with  our participants. We have

two teams. They are: “ The Beautiful witches” (the girls of the 3rd group) and “The Stunning Vampires” (the girls of the 6th group).  And now let's get acquainted  with   our jury ...

Task 1. Our first task  is “Warm up” (Cлайд 1)

AN02724_- Match the words and their meanings. You’ll get one point for each right answer and you have one minute.

 

 

Answer: 1N, 2O, 3C, 4A, 5M, 6E, 7F, 8G, 9K, 10H, 11D, 12I, 13B, 14J, 15L

 

Task ІІ

 Put the words in ABC order (Слайд 2)

  • You’ll get one point for each right answer and you have one minute

 

Answer: Clown, costume, dark, devil, ghost, goblin, haunt, hobo, mask, monster, scary, skeleton, weird, witch.

Task ІІI Unscramble the words. (Слайд 3)

  • Write the letters in the correct order. You’ll get one point for each right answer and you have one minute.  

 

 

Answer: radk – dark, ctiwh –witch, msak – mask, soghts – ghosts,          emutsoc – costume, kpinpum – pumpkin, olewnleHa – Halloween

 

Task  ІV  Fill in the missing vowels.  (Слайд 4)

 

Answer: Halloween, October, witch, ghost, dark, monster, children, goblin

 

Task  V (Слайд 5)

  • Well done. And we are ready to offer you the next task. Now you’ll be like the detectives. You must find the hidden word at special cards. The team that runs fastest gets 5 points.

 

C:\Documents and Settings\1\Мои документы\Мои рисунки\21462374.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

halloween hidden word

Answer: 1– a broom, 2 – an orange, 3 – the moon, 4 – a spider, 5 – treat, 6 – white, 7 – red

Hidden worda monster.

 

AN02724_

 

 

 

 

 

Task  VI (Слайд 6)

  •  Well done. Next competition is “Halloween Word Searcher” – you must find all the scrambled words. You’ll get one point for each right answer and you have one minute.  
  •  

 

Task VII (Слайд 7)

  • You’ve got telegrams. They seem strange. Can you find out what they say? You’ll get 2 points  for each right answer and you have one minute.  

 

 

Answer: A little witch and a horrible skull appeared.

             A white ghost and a green monster follow me.

Task VIII (Слайд 8-13)

- This task  is for you. You’ll get one point for each right answer If you are  the first.

1. When is Halloween celebrated?

    a) December 25-th

    b) February 14-th

    c) October 31-st

2. What colors are associated with Halloween?

   a) Red and green

    b) Orange and black

    c) Yellow and blue

3. Who can walk through the walls?

    a) Witches

    b) Goblins

    c) Ghosts

4. What is worn around the neck to keep vampires away?

    a) Garlic

    b) Onion

    c) Pepper

5. What does a witch use for transport?

    a) A hat

    b) A broomstick

    c) A motorbike

 

 

 

 

 

Task IX. (Слайд 14)

  • Well done. Next task is to put the sentences into the right order to find out how to make a Jack o`Lantern.

 

Answer:

  • Take a big yellow pumpkin.
  • Cut eyes.
  • Cut a nose and a mouth.
  • Light the candle.
  • Put the candle inside the pumpkin.
  • Put the pumpkin near the house.

 

Task X. (Слайд 15-20)

- These riddles are for you. You’ll get one point for each right answer If you are the first.

1. I flight at night because I don't like light. (Bat)

2. I'm scary and white. I come out at night. Who am I? (Ghost)

3. I've got soft black fur. When you hold me I purr. Who am I? (Cat)

4. I'm round on all sides. I've got a light inside. Who am I? (Jack-o-lantern)

5. I've got a black cat and a big pointed hat. Who am I? (Witch)

6. I’m yellow or white. I smile on Halloween night. Who am I? (Moon)

  

      

                            

 

Підведення підсумків конкурсу, нагородження.

  • Well, I thank you, all the participants for taking part in this competition. You were very nice, clever and cheerful.

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тарасевич Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
23 липня 2018
Переглядів
2300
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку