Позакласний захід +Презентація "Вечір однієї книги.«Історія трагедій і прозрінь» українського народу (Літературно-музична композиція з мультимедійним супроводом. Роман Ліни Костен

Про матеріал
Літературно-музична композиція "Історія трагедій і прозрінь українського народу" з мультимедійним супроводом (роман Ліни Костенко "Маруся Чурай").
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вечір однієї книги«Історія трагедій і прозрінь» українського народу  (роман Ліни Костенко «Маруся Чурай»)

Номер слайду 2

Роман Ліни Костенко «Маруся Чурай» – …партитура вічних мотивів духовного буття народу. Михайло Слабошпицький

Номер слайду 3

Ф. Самусєв. Маруся Чурай. Ю. Чумак. Маруся Чурай. Пензлем художників

Номер слайду 4

С. Тищенко. Маруся Чурай. В. Ульянова. Маруся Чурай

Номер слайду 5

Ф. Гуменюк. Маруся ЧурайІ. Задорожний. Маруся Чурай

Номер слайду 6

Літературна вікторина 1. «Ми з нею рідні. Ми одного кореня. Мабуть, один лелека нас приніс». 2. «Дяка Полтаві, прислала такого гінця. Щось мало статись, твоєї печалі достойне?» . 3. «А ти лежиш на цвинтарі старому, де ще ніхто з козацтва не поліг». 4. «За крок до смерті, перед вічним сном, одного прошу: у мою дитину не кидайте словами, як багном». 5. «Ця дівчина…обличчя як з ікон. А ви її збираєтесь карати?». 6. «Вона ж була як голос України, що клекотів у наших корогвах».

Номер слайду 7

7. «Пішов у смерть. А повернувся в думі, і вже тепер ніхто його не вб’є».8. «Хто – за Богдана, хто – за короля. А він за тих, которії не проти».9. «Невірного, брехливого, чужого, огидного, а я ж його люблю».10. «Якась вона не схожа на убивць. Злочинниця – а так би й зняв би шапку. На смерть іде – а так би й поклонивсь».11. «…в тебе таке личко, що в ньому наскрізь світиться душа» .12. «Вона мовчить і думає піснями. І не минають лиш її пісні».

pptx
Додано
4 листопада 2022
Переглядів
343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку