Позакласний захід "Терапія здоров'я"

Про матеріал
Архів містить розробку позакласного заходу "Терапія здоров'я" та презентацію до нього.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета ознайомити учнів з поняттям і елементами оздоровчих терапій, розкрити їх вплив на здоров’я; сформувати прагнення до збереження власного здоров'я, створити доброзичливу атмосферу, навчити застосовувати на практиці вправи, рекомендації щодо власного здоров'я; виховувати відповідальне ставлення до свого здоров’я.

Хід заходу

  • Доброго дня! Я рада вас вітати, і запрошую до кімнати психологічного розвантаження.
  • За вікном весна, пригріває сонечко, і наш організм це відчуває. Саме в цей час нам необхідно навчитися розслаблятися, переключатися з буденних справ до відчуття прекрасного.
  • Про здоров'я багато сказано, прочитано, відтворено. І в гармонії з природою воно тільки покращується. Природа надає цілющі сили для наслідування. Головне добре вивчити та застосовувати за призначенням її животворчий потенціал.
  • Проблема здоров'я давно привертала увагу людини і далі перебуває на першому плані.
  • Багато людей витрачають своє здоров'я зовсім не замислюючись про наслідки.
  • «Медицина - це мистецтво наслідувати цілющі сили природи» - вважав великий Гіппократ. В ній є все, що необхідно нам для здоров'я. Головне - добре вивчити та застосовувати за призначенням.
  • Сьогодні ми з вами дізнаємося про різноманітні оздоровчі терапії , особливості їх застосування та вплив на наше здоров’я, а також відпрацюємо деякі вправи зняття нервового напруження. Але перш ніж обрати та приступити до застосування будь-якої з терапій необхідно порадитися з лікарем, аби не завдати своєму здоров’ю шкоди. Отже, давайте приступимо до нашої сьогоднішньої терапії.

I розділ «Сокотерапія»

  • Першою терапією яку ми розглянемо є «Сокотерапія» - це метод лікування і профілактики, заснований на цілющих властивостях соків.
  • Вам було дано завдання підготувати повідомлення про користь для здоров’я ваших улюблених соків.

Учні зачитують свої повідомлення.

  • Я б хотіла доповнити ваші повідомлення та додатково розповісти про цілющі властивості ще деяких соків.

Вплив на організм

1. Апельсиновий сік містить велику кількість вітаміну С. Крім вітамінів в ньому багато мікроелементів і антиоксидантів. Для зменшення негативної дії ультрафіолетового випромінювання корисно сік апельсинів втирати в шкіру. Благотворний вплив активних речовин, які містяться в соку, допомагають захищати шкіру від передчасного старіння.

2. Виноградний сік сприяє зміцненню нервової системи. Приносить користь при слабкості м'язів. Виноградний сік допомагає очистити нирки і печінку від токсинів, очищає кров, зменшує кількість шкідливого холестерину.

3. Морквяний сік найбільш корисний при проблемах зору, допомагає зміцнити організм і сприяє відновленню сил після захворювань. Сік добре пити під час надмірних фізичних і психологічних навантаженнях. Використовують морквяний сік в комплексному лікуванні виразки шлунка, пухлинах шлунка та легень, туберкульозі, анемії. Морквяний сік підвищує апетит, зміцнює зуби, збільшує захисні сили організму протистояти інфекціям.

4. Вишневий сік один з найбільш корисних слід пити для послаблення кишечника, для поліпшення обміну речовин і зміцнення організму. Його п'ють для підвищення апетиту. Випиваючи щодня по одній склянці соку можна поліпшити якість крові.

5. Грушевий сік хороший для боротьби з мікробами. Його корисно пити людям з сечокам'яною хворобою, так як він допомагає розчиняти камені, і вони легко виводяться з нирок.

6. Гранатовий сік містить велику кількість вітаміну С. Гранатовий сік вважається найбільш корисним при фізичному і нервовому виснаженні, анемії, атеросклерозі, простудних захворюваннях, астмі і хворобах порушення серцевого ритму. Це підходящий сік для хворих на цукровий діабет і шлунково-кишковими розладами.

7. Томатний сік найбільш рекомендований тим, хто страждає порушенням обміну речовин і серцево-судинними захворюваннями. В томатному соку велику кількість калію, який потрібен для підтримки серцевого м'яза.

8. Кавуновий сік необхідний при лікуванні набряків, а також при захворюваннях серця і нирок. Крім того, він чудово зміцнює імунну систему.

9. Сік чорної смородини джерело вітаміну С, корисний при анемії, гастриті зі зниженою кислотністю, бронхіті, респіраторних захворюваннях і грипі. Також цей сік сприяє знищенню вірусів, зміцнює імунну систему, укріплює організм.

10. Буряковий сік корисний при анемії, захворюваннях серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. Крім того, він добре знижує артеріальний тиск. Пити його потрібно потроху (спочатку по одній столовій ложці) або змішувати з іншими овочевими соками, наприклад, з морквяним. Далі кількість морквяного соку поступово знижуйте.

11. Капустяний сік особливо корисний при хворобах дихальної системи, печінки. До речі, вітаміну С в капусті значно більше, ніж у лимоні. Капустяний сік знижує біль у животі, добре прочищає організм від шлаків і виводить холестерин.

12. Гарбузовий сік найбільш корисний при порушенні обміну речовин, діабеті, сечокам'яної хвороби.

II розділ «Музикотерапія»

  • Особливо позитивно на людину впливає музика, але вона може і лікувати. «Музикотерапію» застосовують з метою покращення чи збереження здоров'я.
  • Так «Місячна соната» Бетховена знімає нервозність. Таку музикотерапію застосовують в ортопедії, психотерапії, нейропсихології. (звучить музика)
  • 6 - симфонія Чайковського - сповнена любові до життя. Японські лікарі пропонують слухати таку музику, щоб уникнути дратівливості, неврозів. (звучить музика) А від головної болі - Мендельсона, Рахманінова. (звучить музика)
  • Музика впливає на розум, фізичний стан, на органи дихання, нормалізує серцевий ритм, пульс, кров'яний тиск. Музика регулює виділення гормонів, які знижують стрес.
  • В одній медичній лабораторії провели дослід - що звук саксофона добре впливає на сечовидільну систему, флейти - на печінку і жовчний міхур, а струнні інструменти налагоджують роботу серцево-судинної системи.

ІІІ розділ «Ароматерапія»

  • А зараз перейдемо до «Ароматерапії» - це мистецтво використання ефірних олій, фітонцидів рослин та інших ароматних речовин для укріплення фізичного та психічного здоров'я та для косметичного догляду за тілом.
  • Першим ароматерапевтом вважається  Морис Гаттефос. Під час дослідів він дуже опікся і змастив рану лавандовим маслом. Пізніше від опіка не залишилося і сліду. Він зацікавився дією ефірних масел і написав декілька книг про їх використання в дерматології.
  • Аромаолії можна випаровувати за допомогою аромалампи.
  • Я хочу розповісти вам про деякі єфірні олії та їх властивості.

Абрикос

- Відноситься до аромамасла для волосся, нігтів і шкіри;

- Особливою користю володіє масаж із застосуванням даного масла, так як шкіра стає м`якою і шовковистою;

- Незамінний засіб проти зморшок і старіння.

Апельсин 

- Володіє бактерицидною, антисептичною і тонізуючим властивостями;

- Є відмінним антидепресантом: позбавляє від стресу, безсоння і емоційної напруги;

- Служить захистом організму при інфекціях, так його використовують при бронхіті та застуді;

- Це масло здатне допомогти при спазмах в м`язах і порушення роботи кишечника;

- Очищає шкіру, допомагає боротися з пігментними плямами.

Лаванда 

- Сприяє процесу загоєння ран, при цьому не залишається рубців на тілі;

- Покращує кровообіг мозку;

- Має сечогінні та седативні властивості;

- Застосовується при лікуванні пневмонії, а також у стоматології;

- Відмінний засіб для профілактики грипозних захворювань.

Роза 

- Підвищує працездатність, надає сил, заспокоює нервову систему;

- Застосовують при профілактиці ГРВІ та грипу;

- Нормалізує роботу гормональної та харчової систем, ендокринних залоз;

- Помічник в збереженні жіночої краси: додає пружність і свіжість шкірі, позбавляє від шрамів, подразнень, лущення і запалень.

Чайне дерево 

- Володіє вираженими бактерицидними і протизапальними властивостями;

- Часто використовується при застуді: ангіні, бронхіті, грипі;

- Прекрасно допомагає при вугрової висипки;

- Із застосуванням йдуть набряки і почервоніння, тим самим шкіра стає чистою і свіжою;

- Робить волосся шовковистим, позбавляє від лупи.

Шавлія 

- Кращий помічник при мігрені, нервовому напруженні і судомах;

- Знищує холестерин в кровоносній системі;

- Відомий засіб при бронхіті і жіночих захворюваннях: порушеннях менструального циклу, молочниці і т.д .;

- Якщо є болі в м`язах, то масло шавлії теж надасть сприятливих ефект, полегшивши стан;

- Запобігає випадання волосся.

Евкаліпт 

- Допомагає виробляти гормони щастя - ендорфіни;

- Використовується при застуді, володіє жарознижуючим ефектом;

- При появі герпесу теж можна скористатися маслом евкаліпта;

- Загоює невеликі ранки і опіки, позбавляє від вугрової висипки і пігментних плям;

- Сприятливо впливає на роботу травної системи;

- Позбавляє від головного болю, неприємних відчуттях в суглобах.

  • Масаж з аромаоліями допоможе здійснити протизапальний ефект при розтягненні зв'язок, ударах, болях у суглобах.

(Демонстрація масел)

  • Після трудового дня можна зробити ванночки з ароматичною сіллю, також щоб укріпити нігті, а можливо просто подихати ароматом, приймаючи ванну.

(Презентація солі)
IV розділ«Звіротерапія»

  • Будь хто,  хто має можливість тісно спілкуватися с тваринами, готові запевнити, що під час спілкування з ними, помітно поліпшується самопочуття.
  • Для  вивчення цього феномену створено цілу науку, вона називається пет-терапія - це метод лікування пацієнтів за допомогою домашніх тварин.

Види пет-терапії:

  • Іпотерапія – лікувальна верхова їзда;
  • Каністерапія - терапія з використанням собак; є одним з найбільш поширених видів анімалотерапії через свою доступності та соціальної поведінки тварин;
  • Дельфінотерапія - вид медико-психологічної реабілітації;
  • Фелінотерапія - це методи профілактики і лікування різних захворювань за допомогою контактів з кішками;
  • Ентомотерапія - застосування в лікувальних цілях різних комах.
  • А зараз я б хотіла надати слово шанувальникам тварин та їхнім улюбленцям.

(Діти демонструють своїх домашніх тварин)
V розділ – «Дендротерапія»

  • «Того, хто посадить дерево - благословлять онуки, хто зрубає - проклянуть діти», - так говорили в народі.
  • Існує гороскоп друїдів, згідно якого кожна людина має своє дерево.
  • Зі своїм деревом треба встановити зв'язок і воно тобі допоможе подолати нервові перевантаження, поганий настрій і деякі хвороби.
  • Я пропоную вам зачитати повідомлення про цілющі властивості деяких дерев, які вам необхідно було підготувати.

Липа дає м’який заряд бадьорості;

Береза концентрує сили і увагу, генерує енергію в організмі. Це дерево також чудово іонізує повітря. Березовий сік є хорошим загальнозміцнюючим засобом;

Сосна сприяє обміну речовин, очищає дихання, заспокоює, знімає психічне напруження; Тривале знаходження людини в сосновому бору позбавляє його від кашлю і нежиті;

Дуб зміцнює роботу серця, також є антистресовим засобом, яке, крім того, активізує кровообіг і скорочує період одужання при хворобі. Дуб виділяється серед інших рослин-генераторів позитивної енергії;

Бук підвищує стійкість до стресів і здатність концентруватися, а також покращує кровообіг;

Тополі володіють подвійним ефектом. Вони активно відсмоктують негативну енергію з навколишнього середовища. Але в той же час люди, під вікнами яких ростуть тополі, часто страждають головним болем;

Осика має здатність знімати головний біль.

  • У кожного дерева водяться свої цілющі властивості, головне — вміти їх використовувати.
  • Щоб підзарядитися енергією свого дерева треба стати спиною до стовбура на декілька кроків - розслабитися і уявити, як тепла хвиля повільно йде по тілу зверху вниз - вдихайте, рахуйте до "6", затримайте дихання на "7-12", робіть видох на рахунок "13-20". Те ж саме зробіть лицем до дерева, на відстані витягнутою руки, долоні до дерева і вдихайте швидше.

Практичний блок «Су-Джок терапія»

  • В перекладі з корейської "су" - кисть, "джок" - стопа. Згідно принципам "су-джок терапії"  точки внутрішніх органів людини розміщені на кистях рук та стоп.
  • В основі метода лежить система відповідностей кистей та стоп і всього організму в цілому. Тіло людини має 5 умовно окремих частин: голова; 2 руки; 2 ноги. У кінцівок - по 5 пальців, які відповідають п'ятьом частинам тіла. Цей можна наочно представити, подивившись на свою кисть.

Максимально відставлений великий палець - це голова;

Мізинець та вказівний пальці - руки; середній та безіменний - ноги;

Піднесена поверхня долоні під великим пальцем - грудна клітка; решта долоні - черевна частина.

Тильна частина кисті - спина, а підвздошна лінія, яка умовно ділить тильну сторону кисті навпіл - хребет.

  • Це - безпечний метод, який можна сміливо використовувати для лікування так і для профілактики захворювань.
  • Хороший ефект масажу отримують за допомогою кілець "су-джу". На кожний палець надівають кільце і відчуваємо приємне поколювання, це свого роду масаж кисті.

 «Активний релакс»

  • Після робочого дня так і хочеться розслабитися та скинути напругу, як це зробити?
  • Існує немало спортивних та оздоровчих методик, як східних так і західних, які працюють з тілом, допомагають відновлювати душевну рівновагу.
  •  Це простий, але популярний варіант зняття стресу – Мудри
  • Так, як на кінчиках пальців зосереджена більшість нервових закінчень, основні енергетичні канали, пов'язані з важливими внутрішніми органами, проходять крізь пальці. Поєднуючи їх можна впливати на свій організм.
  •  Мудри дозволяють зняти неспокій . Виконувати їх необхідно двома руками, краще сидячи, спина пряма, протягом 3хв.
    Мудра знань: Вказівний палець з подушечкою великого, останні пальці випряміть не напружуючи. Знімає емоційну напругу, тривогу, страх, покращує концентрацію, сприяє роботі мозку.
    Мудра життя: Подушечки мізинця, великого безіменного, а вказівний, середній випрямити. Дає запас бадьорості та витривалості, покращує загальне самопочуття, відновлює сили після стресу.
    Мудра Землі: Великий та безіменний палець з легким надавлювати.
    Надає захист від негативних зовнішніх енергетичних дій.

«Антистрес-зарядка»

Цей комплекс вправ робити вранці та ввечері, в період тривоги, стресів.
      Станьте прямо, плечі розправте, живіт втягнути
      Вдих - руки вгору, потягнутись;
      Видих - розведіть руки в сторони.

Наклони вперед, затриматися в цій позі 1-2хв
      Робимо глибокий вдих та видих, розслабте руки, потрясіть кистями.

Сядьте на стілець - потягніться, зціпивши руки у замок і витягніть їх вперед на видиху. Видіхнить, розслабтесь.

А тепер повна релаксація

  • Закрийте очі, уявіть безмежний океан і ви пливете, вас гойдають хвилі... а... поряд вас... супроводждують дельфіни... І з вами нічого не станеться і ваші проблеми пішли далеко та високо в небо.
  • А тепер повною груддю вдихніть і все... буде... добре. Згадайте щось приємне і подаруйте своїм рідним і близьким людям, бо їм іноді так не вистачає Вас...
  • Розплющіть очі.
  • Дякую вам!

Завершення

  • На згадку про нашу зустріч я хочу, щоб у вас залишилося, все, що тут відбувалося - це позитивна енергетика.
  • Не забувайте: здоров'я кожного в його власних руках. Будьте здорові!
  • Дякую, що були з нами!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Терапія здоров’я. Презентацію підготувала вчитель біології та основ здоров’я. КЗ «Слобожанський ліцей»Даценко Юлія Володимирівна«Медицина - це мистецтво наслідувати цілющі сили природи» - Гіппократ

Номер слайду 2

І розділ «Сокотерапія»Грушовий - цей сік корисний при втраті апетиту;Томатний - в ньому багато заліза, вітаміну А і С, знижує артеріальний тиск, корисний при захворюваннях серцево-судинної системи, покращує діяльність серця;Гарбузовий - цей сік збільшує рівень гемоглобіну в крові, виводить із організму холестерин, а також покращує зір;Айвовий - цей сік низькокалорійний, корисний тим, хто часто хворіє на захворювання дихальних шляхів;Яблучний – сприяє швидкому відновленню після фізичних навантажень, очищує організм від токсинів, знижує рівень холестерину в крові, регулює обмін речовин;Виноградний - цей сік позитивно впливає на м'язовий тонус, дуже корисний при гострих запальних процесах дихальних шляхів;Моркв'яний - такий сік є джерелом вітаміну А, покращує апетит, травлення та структуру зубів, і взагалі проводить весь організм в нормальний стан;Гранатовий - цей сік відмінно засвоюється та покращує апетит, має протизапальну та антисептичну дію, а також зміцнює імунітет.

Номер слайду 3

ІІ розділ «Музикотерапія - це застосування музики з метою покращення чи збереження здоров'я»«Місячна соната» Л. Бетховена знімає нервозність. Таку музикотерапію застосовують в ортопедії, психотерапії, нейропсихології. 6 - симфонія П.І. Чайковського сповнена любові до життя, чудово налаштовує на працю та допомагає уникнути дратівливості та неврозів. А від головної болі японські лікарі пропонують слухати Ф. Мендельсона, С. В. Рахманінова. Музика впливає на розум, фізичний стан, на органи дихання, нормалізує серцевий ритм, пульс, кров'яний тиск. Музика регулює виділення гормонів, які знижують стрес. В одній медичній лабораторії провели дослід - що звук саксофона добре впливає на сечовидільну систему, флейти - на печінку і жовчний міхур, а струнні інструменти налагоджують роботу серцево-судинної системи.

Номер слайду 4

ІІІ розділ «Ароматерапія - це мистецтво використання ефірних олій, фітонцидів рослин та інших ароматних речовин для укріплення фізичного та психічного здоров'я та для косметичного догляду за тілом» Першим ароматерапевтом вважається Морис Гаттефос. Масаж з аромомаслами допоможе здійснити протизапальний ефект при розтягненні зв'язок, болях у суглобах. За допомогою аромалампи можна випаровувати їх в своїй кімнаті. Якщо «важка голова» перед сном у спальні ввечері: змішати 3-4 краплі евкаліпту + яловицю. Заспокоїти нервову систему допоможе масло лаванди. Щоб вранці відчувати себе бадьорим - після сну допоможуть відновити сили масла цитрусових: лимону, грейпфруту, мандарину, апельсину. Для підняття імунітету: кедру, кипарису, лимону, м'яти, рози, розмарину. При стресі та депресії: масло, апельсину, пихти, шавлію, кориці.

Номер слайду 5

ІV розділ «Пет-терапія - це метод лікування пацієнтів за допомогою домашніх тварин» Будь хто, хто має можливість тісно спілкуватися з тваринами, готові запевнити, що під час спілкування з ними, помітно поліпшується самопочуття. Види пет-терапії:Іпотерапія – лікувальна верхова їзда;Каністерапія - терапія з використанням собак; є одним з найбільш поширених видів анімалотерапії через свою доступності та соціальної поведінки тварин;Дельфінотерапія - вид медико-психологічної реабілітації;Фелінотерапія - це методи профілактики і лікування різних захворювань за допомогою контактів з кішками;Ентомотерапія - застосування в лікувальних цілях різних комах.

Номер слайду 6

V розділ «Дендротерапія - метод лікування і профілактики, заснований на цілющих властивостях дерев»«Того, хто посадить дерево - благословлять онуки, хто зрубає - проклянуть діти» Існує гороскоп друїдів, згідно якого кожна людина має своє дерево. Зі своїм деревом треба встановити зв'язок і воно тобі допоможе подолати нервові перевантаження, поганий настрій і деякі хвороби. Липа дає м’який заряд бадьорості; Береза концентрує сили і увагу, генерує енергію в організмі. Це дерево також чудово іонізує повітря. Березовий сік є хорошим загальнозміцнюючим засобом;Сосна сприяє обміну речовин, очищає дихання, заспокоює, знімає психічне напруження; тривале знаходження людини в сосновому бору позбавляє його від кашлю і нежиті;Дуб зміцнює роботу серця, також є антистресовим засобом, яке, крім того, активізує кровообіг і скорочує період одужання при хворобі. Дуб виділяється серед інших рослин-генераторів позитивної енергії;Бук підвищує стійкість до стресів і здатність концентруватися, а також покращує кровообіг;Тополі володіють подвійним ефектом. Вони активно відсмоктують негативну енергію з навколишнього середовища. Але в той же час люди, під вікнами яких ростуть тополі, часто страждають головним болем;Осика має здатність знімати головний. Щоб підзарядитися енергією свого дерева треба стати спиною до стовбура на відстані в декілька кроків - розслабитися і уявити, як тепла хвиля повільно йде по тілу зверху вниз - вдихайте, рахуйте до "6", затримайте дихання на "7-12", видихайте на рахунок "13-20". Те ж саме зробіть обличчям до дерева, на відстані витягнутою руки, долоні до дерева і вдихайте швидше.

Номер слайду 7

Практичний блок «Су-джок терапія» В перекладі з корейської "су" - кисть, "джок" - стопа. Згідно принципам "су-джок терапії" точки внутрішніх органів людини розміщені на кистях рук та стоп. В основі метода лежить система відповідностей кистей та стоп і всього організму в цілому. Тіло людини має 5 умовно окремих частин: голова; 2 руки; 2 ноги. У кінцівок - по 5 пальців, які відповідають п'ятьом частинам тіла. Це можна наочно представити, подивившись на свою кисть: Максимально відставлений великий палець - це голова;Мізинець та вказівний пальці - руки; середній та безіменний - ноги;Піднесена поверхня долоні під великим пальцем - грудна клітка; решта долоні - черевна частина;Тильна частина кисті - спина, а лінія, яка умовно ділить тильну сторону кисті навпіл - хребет. Це - безпечний метод, який можна сміливо використовувати для лікування так і для профілактики захворювань. Для цього достатньо прощупати долоні. Хороший ефект масажу отримують за допомогою кілець "су-джу". На кожний палець надівають кільце і відчуваємо приємне поколювання, це свого роду масаж кисті.

Номер слайду 8

Активний релакс Існує немало спортивних та оздоровчих методик, як східних так і західних, які працюють з тілом, допомагають відновлювати душевну рівновагу. Це простий, але популярний варіант зняття стресу - Мудри Так, як на кінчиках пальців зосереджена більшість нервових закінчень, основні енергетичні канали, пов'язані з важливими внутрішніми органами, проходять крізь пальці. Поєднуючи їх можна впливати на свій організм. Мудри дозволяють зняти неспокій . Виконувати їх необхідно двома руками, краще сидячи, спина пряма, протягом 3хв. Мудра знань: Вказівний палець з подушечкою великого, останні пальці випряміть не напружуючи. Знімає емоційну напругу, тривогу, страх, покращує концентрацію, сприяє роботі мозку. Мудра життя: Подушечки мізинця, великого безіменного, а вказівний, середній випрямити. Дає запас бадьорості та витривалості, покращує загальне самопочуття, відновлює сили після стресу. Мудра Землі: Великий та безіменний палець з легким надавлюванням. Надає захист від негативних зовнішніх енергетичних дій.

Номер слайду 9

«Антистрес-зарядка» Цей комплекс вправ робити вранці та ввечері, в період тривоги, стресів. Станьте прямо, плечі розправте, живіт втягнути Вдих - руки вгору, потягнутись; Видих - розведіть руки в сторони. Наклоніться вперед, затримайтися в цій позі 1-2хв Робимо глибокий вдих та видих, розслабте руки, потрясіть кистями. Сядьте на стілець - потягніться, зціпивши руки у замок і витягніть їх вперед на видиху. Видіхнить, розслабтесь.

Номер слайду 10

Повна релаксація. Закрийте очі, уявіть безмежний океан і ви пливете, вас гойдають хвилі... а... поряд вас... супроводждують дельфіни... І з вами нічого не станеться і ваші проблеми пішли далеко та високо в небо. А тепер повною груддю вдихніть і все... буде... добре. Згадайте щось приємне... Розплющіть очі! Дякую вам!

Номер слайду 11

Не забувайте: здоров'я кожного в його власних руках. Будьте здорові! Дякую за увагу та участь!☺

zip
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку