Позакласний захід з інформатики Ураїна це Європа

Про матеріал
Позакласний захід з інформатики Ураїна це Європа для 7 класу Позакласний захід з інформатики Ураїна це Європа для 7 класу Позакласний захід з інформатики Ураїна це Європа для 7 класу
Перегляд файлу

Костянтинівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 3

 

 

 

 

 

 

http://ukrassociation.eu/wp-content/uploads/ukr_eu.JPEG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготував

Смірнов В.В.

2019

 

 

   Мета. Ознайомити школярів з історією Євро­пейського Союзу. Інформувати про підписання Угоди про Асоціацію України з Євросоюзом.  Формувати розуміння приналежності нашої держави до європейської сім'ї народів і безперечність її європейського вибору. Виховувати повагу до європейських народів.

  Обладнання: презентація, компютери, смайли.

 

Хід заходу

СЛАЙД 1

   Вступне слово вчителя.  Добрий день, шановні друзі! Ми раді вітати всіх Вас на нашому заході «Україна – це Європа». З 2003 року, враховуючи стратегічний курс України на зближення з країнами Європейського Союзу, відповідно до Указу Президента щорічно в Україні відзначається День Європи.

Сьогодні ми ознайомимо Вас із сторінками історії Євросоюзу, розповімо про Угоду про Асоціацію України з Європейським Союзом. Тож запрошуємо всіх на свято  «Україна – це Європа» під гаслом  Стояти ногами і бути серцем в Україні, а свої голови тримати в Європі. Ці слова належать історичному діячеві XІX століття М. Драгоманову.

 

СЛАЙД 2

Учениця.  Європа – це континент різних традицій та мов, але, водночас, спільних  цінностей, що знаходяться під захистом Європейського Союзу. Існуючі цінності сучасної об’єднаної Європи є важливими і близькими для розбудови громадянського суспільства в Україні. Євросоюз  заохочує співробітництво між народами Європи, сприяє єдності, зберігаючи розмаїття культури, а головне  -забезпечує соціальну справедливість.

Ідея європейської інтеграції мала на меті попередити убивчі війни та їхні руйнівні наслідки. Вперше ідея єдності була запропонована Міністром закордонних справ Франції Робертом Шуманом у промові 9 травня 1950 року.  Ця дата стала своєрідним днем народження свята Дня Європи, яке відзначається щорічно. Під егідою представництва Європейської Комісії в Україні День Європи святкується у травні.

СЛАЙД 3

Учень.  Європейський Союз – це сімя демократичних європейських країн, що працюють спільно заради миру та процвітання. ЄС – це не просто держави, а набагато більше і вагоміше. ЄС – дійсно унікальне явище, що забезпечує мир, стабільність і благополуччя жителям Європи.

СЛАЙД 4

Учениця. Мета Європейського Союзу – створення економічної інтеграції, що сприяє зростанню економіки, матеріального рівня життя людей. На сьогоднішній день ЄС налічує 28 держав, однак до цього часу європейське співтовариство зазнало так звані “ хвилі розширення “ складу країн – учасниць.

Відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз будь-яка європейська держава, включаючи і Україну, може стати членом Євросоюзу за умови, що відповідає таким критеріям, як свобода, демократія, принцип верховенства закону, дотримання прав і свобод людини. Сьогодні основою стосунків Україна  -  ЄС є Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом. Важким і трагічним був шлях до підписання Угоди  -    Євромайдан 2013,  Революція Гідності 2013 – 2014 років, агресія Росії проти України.

Вчитель.

СЛАЙД 5

 21березня 2014 року – підписана політична частина Угоди

27 червня 2014 року – підписано повний текст Угоди про Асоціацію України з Євросоюзом

16 вересня 2014 року – Верховна Рада України ратифікувала Угоду про Асоціацію (  за – 355 депутатів ВРУ). Синхронно відбувалась ратифікація Угоди про Асоціацію у Страсбурзі Європейським парламентом ( за -  535 депутатів).

     Ця історична подія вже стала важливою сторінкою історії України.

СЛАЙД 6

  Учениця. Україна матиме більший доступ до єдиного ринку Європейського Союзу. Українські експортери отримують прямий  доступ до розширеного європейського ринку, що складає майже третину світового ВВП. Збільшуватимуться темпи  економічного зростання в Україні, виробництво сільськогосподарської продукції, стануть значнішими обсяги іноземних інвестиції в українську економіку, тарифи на український експорт знизяться. І справді,  від інтеграції до Євросоюзу Україна отримає не тільки перелічені, а й багато інших переваг в економічній, соціокультурній та науковій сферах.

СЛАЙД 7

Учень.  Європейський Союз є найбільшим донором України. Для виконання найрізноманітніших проектів ЄС надав нашій державі понад 3 млрд. євро – це програма ядерної безпеки TACIS, програма транскордонної співпраці, програма паливного дефіциту, торгівельні і регіональні програми, освітні програми ЄС для України та інші. Поглиблення співпраці між Європейським Союзом та Україною передбачає нові можливості у галузі освіти. Країни ЄС запрошують молодь на навчання у вищих навчальних закладах Європи. За підтримки європейських інституцій молоді науковці мають змогу брати участь у європейських та міжнародних форумах.

   СЛАЙД 8

  Вчитель.   Наша мета — Україна в об'єднаній Європі. У Європі — історичний шанс України розкрити свої можливості. Кожен крок до Європи — це нові можливості для мільйонів українців.  Ми — вже не «узбіччя» Європи.

СЛАЙД 9

Ми знаходимося у центрі Європи. Лише в єдності сила Європи. Просто на очах Україна збагатила палітру Європи новим відтінком. На черзі — нові яскраві українські барви. Бо немає нічого більш творчого і потужного, ніж переможна свобода. Вона створила Європу і в ній її майбутнє.

   СЛАЙД 10

Учень.  Куточків різних на Землі багато.

Європа серед них – найближча нам усім,

Бо саме тут нас народила мати.

СЛАЙД 11

   Учениця. Громадянкою Євросоюзу хочу стати,

Щоб врешті було ліпшим життя,

Щоб країна була конкурентоспроможна,

А кожна родина – щаслива й заможна.

СЛАЙД 12

   Учень.  В Європейськім Союзі – могутні країни.

І бажає вступити в Союз Україна.

Ми – держава незламних людей

Маємо безліч пропозицій, цікавих ідей.

Сміливо дивимося у майбуття.

Цікаве й щасливе творімо життя.

СЛАЙД 13

Учениця.  Я всім серцем люблю Україну свою,

Про майбутнє ми дбаєм щоднини.

І в Європу ми радо йдемо,

Щоб було краще жити кожній людині!

СЛАЙД 14

Учень. І сьогодні настав вже омріяний час –

Угода про Асоціацію з ЄС підписана.

Із тризубом і гімном в Євросоюз

Іде наша земля – Україна!

 

ВЧТЕЛЬ ЗАКРИВАЄ ПЕРШУ ПРЕЗЕНТАЦІЮ  ТА ВІДКРИВАЄ БРАУЗЕР ТА ДЕМОНСТРУЄ ЯК ВІДКРИТИ ШАБЛОН ПРЕЗЕНТАЦІЇ ТА ПОЧАТИ З НИМ ПРАЦЮВАТИ.

Вчитель.   А зараз ми з вами за допомогою онлайн сервісу  GOOGLE DOCS

всі разом одночасно створимо презентацію «Країни Євросоюзу».

Будуть працювати одночасно 7 груп по два учні у кожній. Задача кожної групи

відкрити посилання на шаблон презентації у файлі «спільне створення презентації» який знаходиться на робочому столі та створити за зразком (СЛАЙД 2 у шаблоні презентації) свій власний слайд про країну яка вам запропонована.

Зображення та інформацію (текст) беремо з інтернету.

Все зрозуміло?

Тоді сідаймо за компютери та починаймо працювати.

 

ПОКИ УЧНІ ПРАЦЮЮТЬ ВЧИТЕЛЬ ПЕРІОДИЧНО ПЕРЕЗАВАНТАЖУЄ СТОРІНКУ ТА ДЕМОНСТРУЄ НА ЕКРАНІ ЯК ВОНИ ПРАЦЮЮТЬ У ХМАРІ З ПРЕЗЕНТАЦІЄЮ.

https://docs.google.com/presentation/d/1TJdFNj9byymMdROZOHYFp8qxOr7zbddeWMBoWaYUFE0/edit?usp=sharing

 

1 група-Франція

2 група-Італія

3 група -Німеччина

4 група-Угорщина

5 група-Чехія

6 група-Болгарія

7 група-Греція

КАРТКИ З КРАЇНАМИ ЛЕЖАТЬ БІЛЯ СИСТЕМНИХ БЛОКІВ

Вчитель.   Молодці! Все зробили гарно! А тепер давайте виконаємо

Вправу «Квітка засвоєння»

Учні прикріплюють на дошці пелюстки квітки:

 

зелені — все зрозуміло;

сині — майже все зрозуміло;

жовті — зрозуміло наполовину;

рожеві — дещо зрозуміло;

червоні — нічого не зрозуміло.

 

Учениця (СЛАЙД З ПРЕЗЕНТАЦІЇЇ GOOGLE DOCS_ЄВРОПА)

Прекрасний світ, чудес дива Євросоюз нам відкрива.

Європа - плюс, Європа - клас чарує завжди нас.

Неможливо жити без Європи нам!

Знаємо про це і ти і я.

Вивчай її, пізнай її.

В Євросоюз іди!

 

 

 

1 група-Франція

2 група-Італія

3 група -Німеччина

4 група-Угорщина

5 група-Чехія

6 група-Болгарія

7 група-Греція

 

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Сценарії
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку