Працюємо з папером. Проєкт «Рамочка для фото з картону»

Про матеріал
Працюємо з папером. Проєкт «Рамочка для фото з картону» Очікувані результати: учень працює з ручними інструментами та пристосуваннями, дотримуючись безпечних прийомів праці та норм санітарії; виготовляє поетапно виріб за визначеною послідовністю; здійснює розмічання ліній на папері; розмічає деталі на матеріалі за допомогою шаблонів або трафаретів; дотримується послідовності виготовлення виробу з допомогою вчителя. Мета: формування ключових та предметної проєктно-технологічної компетентностей, необхідних для розв’язання життєвих проблем у взаємодії з іншими, виховуючи любов до навколишнього світу. Виконання елементарних графічних зображень; добір матеріалів за їх властивостями; читання інструкційних карток із зображеннями для поетапного виготовлення виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Працюємо з папером. Проєкт «Рамочка для фото з картону»

Номер слайду 2

Пригадаємо загальні правила безпеки на уроках дизайну і технологій. Підготуй своє робоче місце. Коли вчитель починає говорити, потрібно припинити роботу й уважно слухати інструктаж!Перед роботою перевірте справність інструментів та наявність матеріалів. Роботу можна розпочинати лише з дозволу вчителя. Забороняється працювати несправними чи тупими інструментами!Використовуйте інструмент лише за призначенням.

Номер слайду 3

Інструктаж. Правила роботи з ножицями Ножиці — це небезпечний інструмент. Поводься з ними обережно. На робочому місці поклади ножиці так, щоби вони не виступали за край парти. Тримай ножиці лише вістрями донизу. Різати на ходу забороняється. Під час різання не вставай з місця. Передавай ножиці закритими і кільцями вперед. Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання.

Номер слайду 4

Інструктаж. Правила роботи з клеєм. Клей потрібно наносити пензликом від середини до країв. При потраплянні клею на одяг, його слід негайно змити водою. Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися серветкою. Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити.

Номер слайду 5

Демонстрація інструкційної картки. Робота за поданим планом 123456789

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку