Практична частина дослідницько-експериментальної роботи "Вивчення фітонцидних властивосте деяких рослин"

Про матеріал

Опис практичної частини експериментально-дослідницької роботи з природознавсва "Вивчення фітонцидних властивостей деяких рослин" містить: актуальність дослідження, мету роботи, методику проведення дослідів та список використаних джерел.

Перегляд файлу

Дослідницько-експериментальна робота

«Вивчення фітонцидних властивостей деяких рослин»

Актуальність

Під час епідемій грипу лікарі та епідеміологи настійно рекомендують налягати на цибулю і часник, щоб відбити атаки грізного вірусу. Чи зможуть ці овочеві культури врятувати людство від грипу?    У дитячих садочках діти в такий період носять коралі з часнику, бо ця рослина виділяє фітонциди. Що це за речовини, від яких залежить наше здоров’я -  фітонциди?

Мета: вивчити вплив фітонцидів на зменшення кількості хвороботворних мікроорганізмів на прикладі курячого яйця.

 

Експериментальна частина

Методи дослідження

Об’єктом дослідження були  рослини з фітонцидними властивостями і варені курячі яйця.

Беремо 5 півлітрових банок та 5 варених і почищених яєць. В 4 дослідні банки поміщаємо нарізаний часник, цибулю, лимон і сухий порошок гірчиці, залитий гарячою водою. На стерильний бинт ставимо варене яйце і закрваємо щільно кришкою таким чином, щоб воно висіло над рослинами. Протягом досліду у лабораторії повинна бути стала температура. Сонячні промені не повинні попадати на дослідні банки.

Вплив фітонцидів на збереження вареного курячого яйця проводилась по схемі :

  1. Білок  (без летких речовин) – контроль

 

F:\Mama\Конкурс Десятка\фото\IMG_2470.JPG

  1. Білок + часник

F:\Mama\Конкурс Десятка\фото\IMG_2466.JPG

 

 

 

  1. F:\Mama\Конкурс Десятка\фото\IMG_2467.JPGБілок + цибуля

 

  1.  

 

  1. Білок + лимон

F:\Mama\Конкурс Десятка\фото\IMG_2468.JPG

 

  1. Білок + гірчиця

F:\Mama\Конкурс Десятка\фото\IMG_2469.JPG

 

 

Спостереження вносимо у таблицю.

 

Дата

Контрольне

Часник

Цибуля

Лимон

Гірчиця

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Результати дослідження

Висновок

Література

  1. Костіков І.Ю. Біологія:підручник для 6 класу. Видавн.дім «Освіта»,2014 – 256 с.,іл..
  2.  Приходько С.М. Цілюща флора у вашій кімнаті: Довід.посібник –К.:Наук.думка.,1990 – 192 с.,іл..
  3. Мамчур Ф.І. Офочі і фрукти у нашому харчуванні.-Ужгород;Карпати,1988.-197 с.,іл..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку