Практична лабораторія "Дослідники"(гарбуз)

Про матеріал
Практична лабораторія "Дослідники" .Дослідження лікувальних властивостей гарбуза ,вихід олії з насіння одного гарбуза (математичні розрахунки).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Група «Дослідники»Результати дослідницької роботи учнів 9 класу Комунального закладу «Ліцей 31» Кам'янської міської ради 3-ї групи Керівник роботи учитель хімії та біології Шпортько Віта Володимирівна

Номер слайду 2

Щоб шляхом холодного віджиму отримати один літр олії, потрібно приблизно два з половиною кілограми насіння. Таку кількість насіння отримують з 30-40 гарбузів! Для насичення організму вітамінами рекомендовано вживати по 1 чайній ложці олії 2-3 рази на день як самостійний засіб або додавати до готових страв.

Номер слайду 3

Лікувальні властивості гарбузового насіння:використовувують для вироб­ництва натуральних лікарських препа­ратів, які мають значну загальнозміцню­вальну дію;чудово стабілі­зує кров’яний тиск і особливо корис­не гіпертонікам; надзвичайно ефективно знижують рівень цукру в крові;виводять з організму людини шкідливі свинець та кадмій;народний засіб від гельмінтів;чудовий ан­тистресовий засіб;значний вміст в ньому цинку покращує пам'ять, знижує загальну стомлюваність організму лю­дини.

Номер слайду 4

Практична лабораторія. Розрахуємо вихід олії насіння з одного плоду гарбуза столового; Вимірюємо вагу одного гарбуза;Вимірюємо вагу його насіння; Знаходимо вихід олії холодного віджиму насіння з гарбуза (1л. олії -2.5 кг насіння , х- 0,1 кг , звідси х=1*100:2,5=0,4=40 гр)Робимо висновок.

Номер слайду 5

Гарбузова олія – делікатесний і поживний продукт, її можна використовувати в дієтичному харчуванні. Варто відзначити, що олію насіння гарбуза не слід піддавати термічній обробці, при нагріванні вона втрачає свої корисні властивості. Найкраще використовувати її як заправку до салатів або додавати до холодних соусів. 

pptx
До підручника
Біологія 9 клас (Межжерін С.В., Межжеріна Я.О.)
Додано
4 листопада 2022
Переглядів
298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку