Практична робота № 2

Про матеріал
Практична робота № 2. Нанесення на контурну карту крайніх точок, географічного центру України та кордонів країн, що межують з нею. Визначення положення України в годинних поясах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №2. Нанесення на контурну карту крайніх точок, географічного центру України та кордонів країн, що межують з нею. Визначення положення України в годинних поясах.

Номер слайду 2

Перевір свої знання

Номер слайду 3

Вкажіть, де розташований географічний центр Європи: A. смт. Добровеличківка Кіровоградської обл. Б. с. Ділове Закарпатської обл. B. м. Київ. Г. с. Грем'яч Чернігівської обл.

Номер слайду 4

Зазначте країну, з якою Україна має найдовший кордон: A. Польща. Б. Білорусь. B. Росія. Г. Румунія.

Номер слайду 5

Оберіть групу країн, з якими Україна межує на півночі: A. Росія, Білорусь. Б. Молдова, Румунія. B. Польща, Білорусь. Г. Росія, Туреччина.

Номер слайду 6

Зазначте, якою є протяжність території України зі сходу на захід: A. 1974 км. Б. 1316 км. B. 1111 км. Г. 1050 км.

Номер слайду 7

Зазначте, води яких морів омивають територію України: A. Чорного і Балтійського. Б. Азовського і Білого. B. Чорного і Азовського. Г. Азовського і Середземного.

Номер слайду 8

Зазначте, з якими країнами Україна межує на південному заході: А. Угорщина, Польща. В. Молдова, Румунія. Б. Болгарія, Молдова. Г. Словаччина, Росія.

Номер слайду 9

Вкажіть крайню південну точку України: A. м. Тарханкут. Б. м. Меганом. B. м. Сарич. Г. м. Херсонес.

Номер слайду 10

Оберіть правильне твердження щодо особливостей економіко-географічного поло. Же. ННЯ України: A. Територія держави не омивається морями Світового океану. Б. Держава має транзитне положення між Росією та країнами Західної Європи. B. Протяжність території з півночі на південь становить 1316 км. Г. Територія країни не компактна.

Номер слайду 11

Визначте країну, з якою Україна має морський і суходільний кордони A. Молдова. Б. Болгарія. B. Росія. Г. Угорщина.

Номер слайду 12

Вкажіть назву крайньої точки України, на яку вказує на карті стрілка: A. с. Соломонове (околиці м. Чоп). Б. с. Червона Зірка. B. с. Грем'яч. Г. мис Сарич.

Номер слайду 13

Вкажіть назву географічного центру України: A. м. Київ. Б. смт, Добровеличківка. B. с. Ділове. Г. с. Соломонове. Д. с. Марянівка

Номер слайду 14

Вкажіть відповідність між країнами - сусідами України і довжиною їх спільного з Україною кордону; 1. Словаччина. А. 98 км. 2. Росія. Б. 2063 км. 3. Польща. В. 542,5км. 4. Білорусь. Г. 135 км. Д. 975 км.

Номер слайду 15

Мета уроку розширити систему знань про предмет фізичної географії України ;закріпити знання про розташування України на карті світу,її сусідів, протяжності кордонів, навчитися визначати годинні пояси розвивати мислення, уміння створювати образ об’єкта;

Номер слайду 16

Актуалізація опорних знань. Покажіть на карті територію України та назвіть країни з якими вона межує. З якою країною Україна має найтісніші зв’язки?Стосовно яких годинних поясів розташована територія України?Назвіть крайні точки України?Покажіть на карті географічний центр України.

Номер слайду 17

Інструктивна картка до практичної роботи. Відшукайте на карті Україну і на контурній карті позначте її кордони. Знайдіть крайні точки України позначте на контурній карті та визначте їх координати. Визначте географічний центр України, позначте на контурній карті і визначте його координати. Позначте країни з якими межує Україна.

Номер слайду 18

Фізична карта України

Номер слайду 19

Зробіть висновок про оцінку вигідного фізико-географічного положення України

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Оформлення зошитів для практичних робіт та виконання вправ у зошиті.

Номер слайду 22

Домашнє завдання Зробити задачі на розрахунок часових поясів. 

Номер слайду 23

Бажаю успіхів при вивченні нових тем

Номер слайду 24

Для створення презентації використані ресурси Інтернету та тести для проведення ДПА з географії в 9 класі.

pptx
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
8243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку