Практичне робота
Тема: Розпізнання видів м’ясних субпродуктів і оцінка їх якості за органолептичними показниками.
Мета: закріпити знання отримані на теоретичних заняттях; формувати вміння застосовувати набуті знання в практичній діяльності; розвивати сенсорні відчуття, навички самоосвіти; виховувати уважність, культуру споживання органічних продуктів.
Рекомендована література:
Інформаційні ресурси
Завдання 1. Розпізнання видів м’ясних субпродуктів
Порядок виконання
1. 2. 3.
4.
5.6. 7.
8. 9. 10.
Завдання 2. Групування мясних субпродуктів за харчовою цінністю.
Порядок виконання
№ з/п |
Назва субпродукту |
І категорія |
ІІ категорія |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Запишіть 8 – 12 найменувань субпродуктів
Завдання 3. Визначення свіжості субпродуктів за органолептичними показниками
Порядок виконання
Показники якості |
|||||||
стан поверхні |
колір |
запах |
консистенція |
||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Запитання для самоконтролю
1. Які частини м’ясної туші називають субпродуктами?
2. На які види поділяють субпродукти за:
- видами тварин,
- термічним станом
- харчовою цінністю?
3. Дайте характеристику видів субпродуктів.
4. Назвіть переваги торгівлі фасованими виробами.
5. Назвіть умови і строки зберігання субпродуктів.