Практична робота "Текстові файли"

Про матеріал

Зразок виконання та оформлення практичної роботи з теми "Текстові файли" для класів з поглибленим вивченням інформатики. Містить такі розділи: загальні уявлення про завдання, модель завдання, можливі обмеження, опис задачі на програмування, алгоритм вирішення задачі (блок-схема), вхідні та вихідні дані програми, аналіз результатів тестування.

Перегляд файлу

ПРАКТИЧНА РОБОТА № 05_03 

 

Тема роботи: Текстові файли.

 

Виконавець: Безкороваєва Н.В.

 

ЗАВДАННЯ РОБОТИ

Варіант завдання: 01_02

 

Завдання на розробку: В першому файлі зберігається k матриць розміром mхn, в другому – l матриць розміром mхn. Ті матриці з першого файлу, у яких a00=0, перенести в кінець другого файлу. Вивести на екран перший та другий файли.

 

АНАЛІЗ ЗАВДАННЯ

 

  1. Загальні уявлення про завдання: Сформувати два файли з матрицями заданої розмірності. Обробити дані за заданим запитом та вивести результати роботи.

 

  1. Модель завдання: Задана кількість та розмірність матриць, що вводяться у текстові файли. Якщо перший елемент матриці з першого файлу дорівнює 0,  то дописуємо цю матрицю у кінець другого файлу. Коли файли сформовані, вивести їхні дані на екран.

 

  1. Можливі обмеження: Всі змінні мають бути довільні в рамках свого типу.

 

  1. Задача на програмування: У розділі опису змінних var описуємо змінні f1, f2 – текстові файли, k – кількість матриць в першому файлі, l – кількість матриць у другому файлі. Розмірність матриць зручно задати у константах m,n. Для роботи з файлами використовуються такі процедури: assign – встановлення відповідності між файловою змінною та іменем файла на диску, rewrite – відкриття файлу для запису, reset – відкриття файлу для зчитування, close – закриття файлу, append – відкриття текстового файлу для дозапису.

 

  1.  Алгоритм вирішення задачі: укрупненна блок-схема

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТЕСТУВАННЯ ПРОГРАМИ

Вхідні дані програми:

Вихідні дані програми:

Аналіз результатів тестування: Програма правильно працює на тестових прикладах.

docx
Додано
22 грудня 2018
Переглядів
619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку