Правила здорового способу життя

Про матеріал
Підтримувати здоровий спосіб життя – це обов’язок на все життя. Це вимагає послідовності, відданості та позитивного мислення. Турбота про здоровий спосіб життя розпочинається з правильних звичок, профілактики захворювань. Зробивши здорові звички частиною свого повсякденного життя, людина може зменшите ймовірність захворіти. Але ведення здорового способу життя вимагає постійних і послідовних зусиль. Існуючи правила щодо здорового способу життя допоможуть людині підтримуати і приносить численні переваги, що покращують якість життя та допомагають запобігати багатьом захворюванням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

Номер слайду 2

СПОСІБ ЖИТТЯ – ЦЕ ЗДОРОВ’ЯЗдоров’я — це перша і найважливіша потреба людини, яка визначає його здібність до праці і забезпечує гармонійний розвиток особистості. Воно є найважливішою передумовою до пізнання оточуючого світу, до самоутвердження та щастя людини.

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ?Здоровий спосіб життя — це спосіб життєдіяльності людини, метою якого є формування, збереження і зміцнення здоров’я, все, що сприяє виконанню людиною своїх людських функцій через діяльність з оздоровлення умов життя - праці, відпочинку, побуту. Здоровий спосіб життя можна охарактеризувати, як активну діяльність людей, що направлена передусім, на збереження та покращення здоров’я. При цьому необхідно врахувати, що здоровий спосіб життя людини та сім’ї не складається сам по собі в залежності від обставин, а формується протягом життя цілеспрямовано та постійно.

Номер слайду 4

ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯЗдоровий спосіб життя як форма активної фізичної життєвої діяльності людини базується на основних семи правилах здорового способу життя: Правильне харчування. Руховий режим. Відсутність шкідливих звичок. Правильний розпорядок дня.5. Правильне дихання.6. Позитивний настрій.7. Дбайливе ставлення до себе.

Номер слайду 5

ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯНайважливіше при здоровому способі життя — це правильне харчування. Ніяких гамбургерів, коли, чіпсів та іншої непридатної їжі для організму людини. Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами Регулярне споживання фруктів та овочів, горіхів,  клітковини (висівки, цільно-зернові каші, бобові, спеції, насіння, гриби та водорості, какао), жирної морської риби та/або омега-3 жирних кислот, рослинного білку, оливкової олії знижує ризики багатьох хронічних захворювань.  Харчування повинно бути різноманітним і забезпечувати потреби в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах, мінеральних речовинах, харчових волокнах. Багато з цих речовин незамінні, оскільки не утворюються в організмі, а надходять тільки з їжею. ПРАВИЛО № 1. ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 6

ПРАВИЛО № 2. РУХОВИЙ РЕЖИМОптимальний руховий режим — важлива умова здорового способу життя. Його основу складають систематичні заняття фізичними вправами й спортом, що ефективно вирішують задачі зміцнення здоров’я та розвитку фізичних здібностей, а також збереження здоров’я й рухових навиків. При цьому фізична культура та спорт виступають, як найважливіший засіб виховання. Щоденна ранкова гімнастика — обов’язковий мінімум фізичного навантаження. Вона повинна стати для всіх такою ж звичкою, як вмивання вранці. Для людей, що ведуть «сидячий» спосіб життя, особливо важливі фізичні вправи на повітрі (ходьба, прогулянка).  Систематична ходьба благотворно впливає на людину, покращує самопочуття, підвищує працездатність.

Номер слайду 7

ПРАВИЛО № 3. ВІДСУТНІСТЬ ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОКНаступною ланкою здорового способу життя є відсутність шкідливих звичок - куріння, вживання алкоголю та наркотиків. Куріння вважається одною із самих небезпечних звичок і є по суті ворогом номер один для сучасної людини. Наступна непроста задача —це вживання алкоголю. Встановлено, що алкоголізм діє руйнівно на всі системи та органи людини. Наркотична залежність, яка обов’язково виникає при вживанні наркотиків, стає причиною деградації, а часто призводить і до смерті особи.

Номер слайду 8

ПРАВИЛО № 4. ПРАВИЛЬНИЙ РОЗПОРЯДОК ДНЯОснова здорового способу життя - правильний розпорядок дня. Для збереження нормальної діяльності нервової системи та всього організму велике значення має повноцінний сон. Сон — це свого роду гальмування, яке захищає нервову систему від надмірної напруги та втоми. Сон повинен бути достатньо тривалим і глибоким. Потреба в сні в різних людей різна. В середньому ця норма складає близько 8 годин. Спати слід в добре провітреному приміщенні, непогано привчити себе спати при відкритій кватирці, а в теплу пору року з відкритим вікном. Систематичне недосипання призводить до порушення нервової діяльності, зниження праце­здатності, підвищення втомлюваності, роздратування.

Номер слайду 9

ПРАВИЛО № 5. ПРАВИЛЬНЕ ДИХАННЯПравильне дихання є однією з найважливіших функцій організму. Воно знаходиться в тісному взаємозв’язку з кровообігом, обміном речовин, м’язовою діяльністю та здійснюється при безпосередній участі центральної нервової системи. Дихати обов’язково треба через ніс. Проходячи через носову порожнину, атмосферне повітря зволожу­ється та очищається від пилу. При диханні через рот повітря не очищується, не зво­ложу­ється, не зігрівається. В результаті частіше виникають гострі запалювальні процеси.

Номер слайду 10

ПРАВИЛО № 6. ПОЗИТИВНИЙ НАСТРІЙОдне з найважливіших правил здорового способу життя — це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах. Багато фахівців із здорового способу життя виділяють цей чинник як основний. Всі ми знаємо про шкоду для здоров'я негативних емоцій, але як від них позбавитися. Хочемо ми цього чи ні, негативні емоції накопичуються в нашому організмі, викликаючи стреси і хронічні хвороби. Ефективний спосіб боротьби із стресами - активне заняття спортом, особливо якщо це командний ігровий вигляд спорту. Учені стверджують, що наші м'язи спалюють не лише калорії, але і наші стреси.

Номер слайду 11

ПРАВИЛО № 7. ДБАЙЛИВЕ СТАВЛЕННЯ ДО СЕБЕЗдоровий спосіб життя - це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися. Наприклад, під час занять у спортзалі, потрібно думати не про те, щоб швидше піти і рахувати хвилини, а займатися із задоволенням, з думками про те, що кожна вправа підтягує ваші м'язи. Кожна вправа наближає Вас до ідеалу!

Номер слайду 12

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СВОЄ ЖИТТЯНайпростіше і найскладніше – це взяти відповідальність за своє здоров'я. Але якими б ми зайнятими не були, пам'ятаймо, що у кожного з нас – лише одне серце та одне життя, і як ми його проживемо, великою мірою залежить від нас. Жоден лікар, жодна державна програма не зроблять нас здоровими. Здоровими зробити себе можемо тільки ми.

Номер слайду 13

ПІДСУМУЄМО: ТЕМА: ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯЗдоров’я — це перша і найважливіша потреба людини, яка визначає його здібність до праці і забезпечує гармонійний розвиток особистості. 2. Здоровий спосіб життя — це спосіб життєдіяльності людини, метою якого є формування, збереження і зміцнення здоров’я. Здоровий спосіб життя можна охарактеризувати, як активну діяльність людей, що направлена передусім, на збереження та покращення здоров’я.3. Здоровий спосіб життя як форма активної фізичної життєвої діяльності людини базується на основних семи правилах здорового способу життя.4. Здоровий спосіб життя - це не модний тренд, не приємне хобі, а шлях, яким має намагатися йти кожна людина.

Номер слайду 14

ІНФОРМАЦІЙНІ ДЖЕРЕЛАhttp://uoz.gov.ua/2022/01/28/%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B6%D1%96%D1%82%D1%8 C-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%94-%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8 F-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D1%86%D1%96%D0%BD%D0%BD%D1%96%D1%88%D0%B8/

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Фізична культура, Презентації
Інкл
Додано
22 липня
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку