Правильна піраміда (4кл)

Про матеріал
Допомогти ознайомитись з правильно пірамідою. Будова піраміди. Де можна побачити піраміди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Елементи піраміди ABCD – основа піраміди M– вершина піраміди AB, BC, CD, DA - ребра основи MA, MB, MC, MD - бічні ребра піраміди Трикутники AMB, BMC, CMD, DMA - бічні грані піраміди С А D В М О

Номер слайду 4

Піраміди навколо нас!

Номер слайду 5

Єгипетські піраміди

Номер слайду 6

Піраміа Хеопса – перше з чудес Стародавнього світу

Номер слайду 7

Велика піраміда Гізи, знаходиться на околиці Каїра. Ця стародавня піраміда вважається одним з семи чудес стародавнього світу, і стоїть досі з висотою 137м. 

Номер слайду 8

Піраміда МАЙЯ

Номер слайду 9

Давня піраміда Сонця знаходиться в занедбаному місті Теотіуакан, на північний схід від Мехіко і означає щось на зразок "місце богів". Це найбільша і символічна структура міста.

Номер слайду 10

Одна з обов'язкових місць для відвідування в Судані - піраміди міста Мерое. Одна з обов'язкових місць для відвідування в Судані - піраміди міста Мерое. Вони були побудовані близько 720 р до н.е. на березі річки Ніл і є одними з найстаріших пірамід на Землі. 

Номер слайду 11

Тікаль є одним з найбільших археологічних пам'яток і міських центрів доколумбової цивілізації майя. Місто займає площу понад 16 км.кв. і включає в себе близько 3000 структур, які знаходяться в середині тропічного лісу, в басейні Петен. Храм IV, з висотою понад 65 метрів, є одним з найвищих будівель цього періоду.

Номер слайду 12

Індія: Храм Ранганатхі в Шрірангамі Храм Ранганатхі розташований в Шрірангам, саме священне місто на півдні Індії. Піраміда присвячена Вішну (верховний бог) і є найбільшим індуїстським функціонуючим храмом, весь комплекс якого займає 63 гектари. 

Номер слайду 13

Італія: Піраміда Цестія Ця піраміда в єгипетському стилі знаходиться в Римі, недалеко від воріт Сан-Паоло. Вона була побудована близько 18 року до нашої ери, як могила для Гая Цестія епулони. У той час Рим був під сильним впливом Єгипту.

Номер слайду 14

Беліз: Велика піраміда Каана Археологічні розкопки великого міста майя - Каракол - приховують реальні архітектурні перлини. Це стародавнє місто розташоване в районі Кайо, в самому центрі джунглів з фундаментами більше ніж 3000 будинків.

Номер слайду 15

Боснія і Герцеговина: Піраміда Сонця Холм Височица знаходиться в місті Високо, недалеко від Сараєво. Гора має висоту 213 метрів і дуже симетричну форму, яка нагадує піраміду. Розкопки підтверджують, що всередині були прокладені бруковані площі і тунелі. Є ймовірність, що ця піраміда (і ще кілька інших) була побудована іллірійцями, що жили в цьому регіоні з 12000 по 500 р. до н.е. Якби такий факт підтвердили, то це була б одна з найдавніших пірамід світу. Хоча ніхто не знає напевно, піраміди чи це насправді, чи просто гори, пейзажі тут дуже красиві, і це ще один хороший привід відвідати Сараєво.

ppt
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
30 січня 2022
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку