Правило "Countable/Uncountable nouns"

Про матеріал
Теоретичний матеріал для вивчення Countable/Uncountable nouns. Конспект розроблений на основі матеріалів, знайдених у мережі.
Перегляд файлу

Countable and uncountable nouns

(Злічувані і незлічувані іменники)

 

Іменник (Noun) – це самостійна частина мови, що означає, називає предмет, особу або явище і відповідає на питання «хто?» або «що?».

 

Злічувані іменники

 

Злічувані іменники (Countable Nouns) вказують на істот або неживі предмети, а також поняття, що можна полічити. Такі іменники мають форму однини та форму множини, що в більшості випадків утворюється за допомогою додавання закінчення -s, однак у певних іменників є неправильна форма множини (Irregular plural nouns).

 

a dog – собака a pupil – учень

 

a man – чоловік a mouse – миша

two dogs – два собаки

ten pupils – десять учнів

 

six men – шість чоловіків many mice – багато мишей

 

Злічувані іменники поділяються на конкретні (concrete) – реальні предмети, живі істоти, та абстрактні (abstract) – абстрактні поняття, емоції, почуття.

 

конкретний предмет, істота абстрактне поняття a building – будівля a problem – проблема  a girl – дівчинка a feeling – почуття a pen – ручка an invitation – запрошення

 

Незлічувані іменники

 

Незлічувані іменники (Uncountable Nouns) не можуть буди підраховані і не мають форми множини, тобто їх не можна порахувати в одиницях та штуках, лише у одиницях величини (грамах, кілограмах, фунтах, літрах і т.д.) Це абстрактні та збірні поняття, множинні категорії, емоції, відчуття та почуття, природні явища, спорт, хвороби, а також рідини, крупи та каші, деякі продукти та матеріали. Все, що розливається, розтікається та розсипається, буде відноситися до незлічуваних іменників.

 

абстрактні іменники music – музика love – любов information – інформація

речові іменники water – вода cotton – бавовна, вата iron – залізо

 

pdf
Додано
8 лютого
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку