Презентація плану-конспекту уроку з інформатики, 8 клас Тема уроку: Створення багаторівневих списків, розділів

Про матеріал

Даний урок повністю відповідає навчальній програмі «Навчальна програма з інформатики для учнів 5-9 класів», яка була затверджена Наказом Міністерства освіти та науки України у 2017 році. Тема уроку: «Створення багаторівневих списків та розділів» розділу 3 «Опрацювання текстових даних». Тип даного уроку: комбінований урок, на якому учні як актуалізують отримані раніше знання, так і закріплюють на практиці знання, отримані на даному уроці. Основна дидактична мета уроку: ознайомлення із особливостями та алгоритмом створення багаторівневих списків, розділів та розривів; оволодівання навичками створення багаторівневі списки, розділи та розриви у текстовому редакторі; На уроці надається теоретична інформація щодо особливостей багаторівневих списків та форматування розділів із використанням функції розривів, а також – алгоритм дій створення багаторівневих списків та розділів у документі текстового редактору MS Word. Окрім цього, закріплюються на практиці шляхом роботи із комп'ютером навички створення багаторівневих списків та розділів у попередньо підготовленому вчителем документі. Формуються інформаційно-комунікаційні компетентності. Урок супроводжується попередньо підготовленою вчителем мультимедійною комп'ютерною презентацією PowerPoint 2021. Також учням надається виконання завдання на навчальних комп'ютерах. Наприкінці уроку учні мають змогу виконати тестування, яка дасть можливість вчителю провести поточний контроль отриманих учнями знань. Розробка тестів додається до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення багаторівневих списків та розділів

Номер слайду 2

Повторимо?Що таке список? Яким чином можна створити однорівневий список?Які існують режими відображення текстових документів? Для чого вони застосовуються?

Номер слайду 3

Ви вже знаєте, що існують різноманітні списки для того, аби об’єднати в єдине ціле окремі абзаци тексту та показати їх логічний зв’язок. Проте, дані елементи можуть містити в собі під-елементи, які їх деталізують. А під-елементи, або ж елементи другого рівня, можуть містити в собі елементи третього рівня і так далі. Як ви гадаєте, що необхідно робити у цьому випадку?

Номер слайду 4

Списки. У текстовому редакторі можна створювати наступні види списків: Маркований,Нумерований,Багаторівневий. Марковані та нумеровані списки – найпростіші.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Багаторівневі списки. Багаторівневий список – список, кожні елементи якого підпорядковані іншим елементам списку. Це може бути як марковані елементи, так і нумеровані. Вони створюються для того, аби деталізувати початкові рівні списку. Максимальна кількість вкладень елементів багаторівневого списку – 9 рівнів. Для кожного з цих рівнів ви можете встановити свій вид маркування чи нумерації.

Номер слайду 7

Як створити багаторівневий список

Номер слайду 8

Алгоритм дій:

Номер слайду 9

Розділи у текстіРозділи допомагають поділити текст на різні за форматуванням сторінки. Яким чином створюють розділи? По-перше, для того, щоб поділити текстовий документ на розділи, необхідно в тому місці, де він буде починатись, вставити розрив розділу. Якщо розділів у тексті має бути декілька, то для кожного необхідно вставити свій розрив. Якщо розривів немає, то текст буде виглядати як один розділ.

Номер слайду 10

Види розривів розділу

Номер слайду 11

Як створити розділи у тексті?Для того, щоб створити розрив розділу, вам необхідно перейти до меню стрічки та обрати «Макет». Там вам необхідно відкрити меню «Розриви», з-поміж них обрати «Розриви розділів». У місці розриву розділів з’являється прихований (недрукований) символ Розрив розділу. Для того, щоб видалити цей розрив, вам необхідно видалити цей прихований символ.

Номер слайду 12

Робота із комп’ютером

Номер слайду 13

Дякую за увагу! 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Савісько Лілія Ігорівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
2066
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку