Present Simple-цікаве та легке пояснення

Про матеріал
Ні для кого не секрет, що для того щоби навчитися використовувати іноземну мову хоча б на навчальному рівні, потрібно спершу вміти будувати прості, але грамотні речення.Для цього завжди треба пам’ятати, що в кожному реченні присутні: предмет і дієслово. І, звичайно, речення повинно виражати закінчену думку. Основним часом в англійській мові ми називаємо Present Simple Tense (Present Indefinite) – Теперішній простий час. Let's talk about it. Present Simple (Present Indefinite) – теперішній простий час англійської мови. Найпростіший час з усіх, вживається регулярно для позначення дій, що відбуваються у теперішньому часі в найширшому сенсі цього слова. У презентації представлені формули та правила утворення Present Simple у стверджувальному, заперечному та питальному реченнях. Матеріал доступний для середніх класів.Має гарний візуальний вигляд.Пояснення українською та англійською мовою. Присутні таблички з наочністю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Present Simple

Номер слайду 2

Що ж це за час?Це час в якому розповідається про дії які відбуваються постійно/регулярно. Наприклад: Я постійно купую квіти маміТато постійно допомагає мені з домашнім завданням. Переклад: I buy flowers for my mother all the time. Dad always helps me with my homework.

Номер слайду 3

Для того щоб утворити речення в цьому часі необхідно знати допоміжні слова такі як: Do і Does. До Do( ми вживаємо займенники I, You, We,They. До Does ми вживаємо He,She,It

Номер слайду 4

А чи пам’ятаємо ми займенники?

Номер слайду 5

Як утворюються речення?

Номер слайду 6

Стверджувальне речення в Present SimpleЄ одна особливість ми до займенників he, she, it-він,вона,воно додаємо s( es)

Номер слайду 7

Заперечне речення. До заперечного речення ми додаємо часточку not до допоміжного слова do/does

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Питальне речення. У питальних реченнях ми на початок речення виносимо Do/Does. Does she dresses a skirt every day?-Чи вона одягає спідницю кожного дня?Do they do morning exercises?-Чи вони роблять ранкову зарядку?

Номер слайду 10

Допоміжні дієслова-це слова які нам допомагають побачити цей час у реченні

Номер слайду 11

Переклад допоміжних дієслів ось такий. Always-завжди. Usually-зазвичай. Often-часто. Frequently-часто/постійно. Sometimes-інодіOccasionally-час від часу. Seldom-рідко. Rarely-не часто; рідко. Never-ніколи

Номер слайду 12

pptx
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
2233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку