Презентація "Розв'язування прямокутних трикутників"

Про матеріал

Урок закріплення матеріалу з теми "Розв'язування прямокутних трикутників". Здебільшого містить задачі практичного змісту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРЯМОКУТНИХ ТРИКУТНИКІВ8-А клас

Номер слайду 2

МЕТА:узагальнити і систематизувати знання з даної теми; повторити означення синуса, косинуса і тангенса гострого кута прямокутного трикутника, теорему Піфагора та основні наслідки з неї; закріпити вміння і навички застосувати теоретичний матеріал до розв'язування прямокутних трикутників; показати практично-прикладний характер здобутих знань;розвивати міжпредметні зв'язки; виховувати пізнавальний інтерес до вивчення математики.

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 4

Продовжити речення:1. Відношення протилежного катета до прилеглого це … 2. Відношення прилеглого катета до гіпотенузи це … 3. Сторона, що лежить на проти кута 90° це … 4. Одна з сторін що утворює прямий кут це … 5. Відношення протилежного катета до гіпотенузи це … 6. Найбільша сторона прямокутного трикутника …

Номер слайду 5

Наші команди підготували проєкти. До слова запрошуємо капітанів:

Номер слайду 6

Задачі практичного змісту (1 команда)З башти висотою 75 м над рівнем моря видно корабель під кутом 2°. Знайдіть відстань від корабля до маяка.

Номер слайду 7

Задача 2(За Мерзляком) . За рисунком знайдіть висоту ялинки.

Номер слайду 8

Задача 3 (команда 2)Визначити кут нахилу вежі, якщо нам відома її висота – 56 м і те, що вершина вежі була відхилена на відстань приблизно 5 м від центру.

Номер слайду 9

Задача 41) Якої довжини має бути драбина, щоб її можна було приставити до вікна, розташованого на висоті 6 м, якщо відстань від нижнього кінця драбини до будинку має дорівнювати 2,5 м?2) На яку відстань під стіни будинку потрібно відсунути нижній кінець драбини завдовжки 9 м, щоб верхній її кінець, був на висоті 6 м?

Номер слайду 10

Задача 5 (3 команда) Висота Сонця 40°. Довжина тіні вежі дорівнює 90 метрів. Знайти висоту вежі

Номер слайду 11

Задача 6(Задача давньокитайського вченого Цзінь Кіу-Чау, 1250 р. до н. е. ) У центрі копанки, що має форму квадрата зі стороною 10 футів, росте очеретина, висота якої над поверхнею води – 1 фут (1 фут = 30 см). Якщо нахилити її до то вона дістає своєю верхівкою берега. Яка глибина копанки?

Номер слайду 12

Підбиваємо підсумки Чи задоволені ви своєю роботою? (Поставте відповідні смайлики в чат) З яким настроєм ви працювали на уроці? (Поставте відповідні смайлики в чат) Що вам запам’яталось на уроці?

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Початковий і середній рівень № 765; (Істер)Достатній і високий рівень № 771. Додаткове завдання на 12 балів: скласти прикладну задачу із застосуванням теми «Розв’язування прямокутних трикутників».

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, Презентації
Додано
7 березня 2023
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку