ПРЕЗЕНТАЦІЯ - ДОДАТОК 2 ДО ПЛАНУ-КОНСПЕКТУ УРОКУ ЛІТЕРАТУРИ РІДНОГО КРАЮ У 8 КЛАСІ НА ТЕМУ: «САТИРИКОН КІРОВОГРАДЩИНИ» (М.П. Годованець, М.М. Сарахан, П.С. Сиволап)

Про матеріал
ПЕТРО СПИРИДОНОВИЧ СИВОЛАП – ПОЕТ-ЛІРИК, ГУМОРИСТ І САТИРИК Петро Спиридонович Сиволап народився на Кіровоградщині в селі Полонисте, що розкинулося на березі оспіваної в народі річки Ятрань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕТРО СПИРИДОНОВИЧ СИВОЛАП – ПОЕТ-ЛІРИК,ГУМОРИСТ І САТИРИК

Номер слайду 2

Петро Спиридонович Сиволап народився на Кіровоградщині в селі Полонисте, що розкинулося на березі оспіваної в народі річки Ятрань.

Номер слайду 3

Мати – Наталія Маркіянівна, брат - Дмитро

Номер слайду 4

Гуморист-сатирик, член Національної спілки письменників України. Закінчив Львівський державний університет. З 1960 р. на журналістській роботі. Зокрема працював у газеті «Кіровоградська правда». Постійний і давній дописувач журналу «Перець».

Номер слайду 5

«Душа і ноги» (1984), «Баранячий фасад» (1989), «Етикетка для колгот» (1994),“Калинова Ятрань” (1995),“Слівце з перцем” (2008). ЗБІРКИ ТВОРІВ САТИРИКА

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Петро Сиволап «Слівце з перцем». Гумор. Видавництво: Сучасний письменник м. Київ У новій збірці гумору Петра Сиволапа - давнього і многолітнього співпрацівника журналу «Перець» - відроджуються сміхотворні традиції Степана Руданського та вже до нас ближчих Степана Олійника і Павла Глазового... Гаряче відчуття проблем сучасності, влучна, дотепна, яскрава обізнаність характерні для цього поета, який усіма нервами душі зв'язаний з рідною землею, із життям сущих для нього людей.

Номер слайду 8

ЖАНРИ ТВОРЧОСТІ

Номер слайду 9

ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМИ ТВОРЧОСТІ

Номер слайду 10

ДОНЬКА СТЕПАНА ОЛІЙНИКА ЛЕСЯ ІЗ ЛАУРЕАТАМИ ПРЕМІЇ НАДВЄЮ МОВЧАН-КАРПУСЬ ТА ПЕТРОМ СИВОЛАПОМ БІЛЯ ПАМ’ЯТНИКА БАТЬКОВІ У ЛЕВАДІЇВЦІЛІТЕРАТУРНА ВІДЗНАКА ІМЕНІ СТЕПАНА ОЛІЙНИКА – ПИСЬМЕННИКА-ГУМАНІСТА, ПЕРЕСМІШНИКА-САТИРИКАЗа своє життя Петро Спиридонович Сиволап двічі побував у Балті. Перший раз - у 1944 році під час визволення міста і району від німецько-фашистських загарбників у складі 25-ї гвардійської дивізії, куди влився його партизанський загін, що діяв у Кіровоградській області. Вдруге він відвідав наше місто через 65 років - на початку квітня 2009 року, коли брав участь в олійниківських святах як лауреат премії імені С. Олійника.

Номер слайду 11

Лауреат премії Юрія Яновського. Лауреат премії Степана Олійника. Двічі лауреат премії журналу «Перець».

pptx
Додано
13 березня 2019
Переглядів
905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку