Презентація "10 жовтня - День ментального здоров'я"

Про матеріал
Презентація створена на основі програми ментального здоров'я "Ти як? " Що таке ментальне здоров'я та як його зберігати можно переглянути в цьому матеріалі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ'Я10 жовтня

Номер слайду 2

Ментальне здоров'я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. ЩО ТАКЕ МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я?

Номер слайду 3

HTTPS://YOUTU. BE/DBZQ3 EZBST0

Номер слайду 4

Понад 90% українців мали хоча б один із симптомів тривожного розладу, а 57% перебувають у зоні ризику розвитку ментальних порушень. Українці не мають звички звертатися до фахівця: 31% громадян не вважають свої проблеми достатніми для цього. СОЦІОЛОГІЧНІ ДАНІ

Номер слайду 5

Щоб проблеми не поглинули тебе, не слід:-"виправляти" настрій шкідливими звичками;-відкладати життя і цілі на потім;-переживати стрес на самоті;-вивільняти негатив криками і сварками;-критикувати себе за вчинки і думки;- опускати руки;-чекати, коли пройде саме.

Номер слайду 6

ЯК ЗНАХОДИТИ СИЛИ І ПІКЛУВАТИСЯ ПРО СЕБЕ? Іноді життя випробовує нас так, що неможливо почуватися добре. У таких ситуаціях нормально тривожитися, боятися, не спати. Але з часом негативні емоції виснажують.

Номер слайду 7

СПРОБУЙ! Ці вправи не проженуть погані думки і стрес, але можуть навчити тебе переживати емоційні бурі і рухатися далі. Вправа "Струси з себе стрес"Вправа "Камінчик"Вправа "Заземлення"Вправа "Відчепитися з гачка"Вправа "Цеглина"Вправа "Амулет спокою"Вправа "Сокира"Вправа "Метелик" та ін.

Номер слайду 8

ВПРАВА "СОКИРА"Встань і склади перед собою руки, долоня до долоніЗамахнися нею аж за голову. Зроби глибокий вдих. На видиху різко "розрубай" повітря. Видихай голосно "ФФФФУ". Повторюй доки не стане легше.

Номер слайду 9

ВПРАВА "МЕТЕЛИК"Встань і схрести долоні на грудях, утворивши метелика. Ритмічно постукуй долонями по грудях - лівою, правою, лівою... Через внутрішні вібрації ти почує звуки, ніби гучне серцебиття. Це тебе заспокоїть. Продовжуй, доки не відчуєш, що дихання вирівнялося.

Номер слайду 10

Вправа"Книжка з малюнком"

Номер слайду 11

ВПРАВА "ПРОГУЛЯНКА ПО КОЛУ"Коли не можеш дати собі ради, можна походити по колу декілька хвилин. При цьому повторюй мантру, наприклад:" Я вдома, я тут, я є, я живу, я в безпеці, я все зможу! “Можеш придумати власну мантру. Ходи так, доки не відчуєш спокою.

Номер слайду 12

Вправа "Тут і зараз"

Номер слайду 13

Більше вправ ти зможеш знайти в "Аптечці психологічної самодопомоги", яка створена в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я " Ти як? "

Номер слайду 14

БУДЬ МЕНТАЛЬНО ЗДОРОВИМ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Фалько Надія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Фалько Надія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
5161
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку