Презентація "12 Людей, з обмеженими можливостями, які досягли успіху в Житті".

Про матеріал
12 Людей, з обмеженими можливостями, які досягли успіху в Житті. «Той може, хто думає, що може», – Сіддхартха (Будда) Гаутама.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

12 Людей, з обмеженими можливостями, які досягли успіху в Житті«Той може, хто думає, що може», – Сіддхартха (Будда) Гаутама. Піготувала Катрич Н. М НВК№9

Номер слайду 2

«ВСІ ОБМЕЖЕННЯ У НАС В ГОЛОВІ». Якщо вас раптом охопила нудьга, і ви стали щиро сумніватися у власних силах, то вам всього лише потрібно прочитати біографії відомих людей з обмеженими можливостями, тому що вони змогли подолати колосальні проблеми і не тільки максимально наблизили власне життя до повноцінного, але й залишили в історії людства значний слід.Їх сила духу і безмежна віра в себе і власні можливості гідні величезного захоплення. Незважаючи ні на що, вони змогли домогтися поставлених цілей і стали успішними.

Номер слайду 3

Франклін Делано Рузвельт. Мабуть, найвідоміший президент США, який у 1921 році дуже важко перехворів на поліомієліт. Він з усіх сил намагався боротися з хворобою, але все ж опинився в інвалідному візку. Однак навіть це не завадило йому увійти в світову історію своїми заслугами. З його ім’ям асоціюються такі найважливіші події, як боротьба проти гітлерівської коаліції в часи Другої світової війни і суттєва нормалізація міжнародних дипломатичних відносин з Радянським Союзом.

Номер слайду 4

Луї Брайль. Найвідоміший тифлопедагог в дитинстві грався ножом батька і ненароком встромив його собі в око. Зарадити біді було неможливо. Але найгіршим виявилося те, що незабаром інфекція поширилася на друге око. Так маленький Луї, маючи лише три роки, повністю втратив зір. Згодом Брайль придумав спеціальний шрифт для сліпих і слабозорих, який до цих пір повсюдно використовується абсолютно у всьому світі. Крім того, він розробив аналогічну нотопись, щоб і сліпі смогли навчитися музиці, яку він їм сам викладав.

Номер слайду 5

Стівен Вільям Хокінг. Цей незвичайний чоловік відомий всім. У свої 20 років Хокінга повністю паралізувало, потім із-за невдалої операції на горлі він втратив здатність говорити. Щоб керувати своїм кріслом він всього лише рухає пальцями правої руки, ними ж він керує комп’ютером, який видає звуки мови – «говорить» за свого господаря. Все це не завадило Хокінгу стати відомим фізиком-теоретиком і астрофізиком, створити свою первинну теорію про чорні діри, а також отримати Нобелівську премію. Зараз він займає ту ж саму посаду, що і 300 років тому Ісаак Ньютон – викладає в Кембриджському університеті математику. 

Номер слайду 6

Фріда Кало– Відома мексиканська художниця, автор численних експресивних і дуже яскравих картин, більша частина з яких була її власними автопортретами. У віці 6 років вона захворіла на поліомієліт, тому її ліва нога була товща, ніж права, крім цього у неї була ущелина хребта, яка могла в будь-який момент вплинути на функціонування спинного мозку. Бажання жити і нормально пересуватися допомогло Фріду наскільки це можливо оговтатися від травм і навіть відновити здатність ходити, проте вона протягом усього свого життя була буквально прив’язана до лікарням, оскільки страждала від рецидивів сильного болю. Але, незважаючи на це, вона багато працювала як художниця і її картини із задоволенням купували багато міжнародні музеї світу. Про її нелегке життя був знятий фільм «Фріда».

Номер слайду 7

Людвіг Ван Бетховен. В історію цієї великої людини складно повірити. Через запалення середнього вуха цей знаменитий німецький композитор несподівано почав втрачати слух на піку власної кар’єри, що привело його в 32 роки до повної і безповоротної глухоті. Але саме з цього моменту Бетховен починає складати справжні шедеври, саме в цьому стані вони написані «Урочиста меса» і «Дев’ята симфонія».

Номер слайду 8

Мігель де Сервантес Сааведра. Великий іспанський письменник, автор знаменитого роману про Дон Кіхота позбувся лівої руки після серйозного поранення під час битви при Лепанто. Це абсолютно не завадило йому згодом стати всесвітньо відомим письменником і написати свій знаменитий роман.

Номер слайду 9

Альберт Ейнштейн. Великий фізик, внесок якого в цю науку воістину колосальний. Автор теорії відносності і другого закону фотоефекту став лауреатом Нобелівської премії. Але коли Ейнштейн був дитиною, його батьки навіть не припускали, що він стане найбільшим ученим 20 століття, тому що він до трьох років зовсім не міг говорити, а крім цього страждав аутизмом та дислексією.

Номер слайду 10

Ерік Вайхенмайер. Відчайдушна Мужність і цілеспрямованість людини гідні самого незвичайного захоплення! Будучи абсолютно сліпим, він зміг підкорити Еверест. Свого дорогоцінного зору він позбувся ще в підлітковому віці, але це не завадило йому вчитися далі з ще більшим бажанням, а потім він зміг стати успішним і знаменитим спортсменом. Крім найвищої вершини світу він підкорив сім найвищих вершин усіх континентів Землі, серед них Аконкагуа, Мак-Кінлі і Кіліманджаро.

Номер слайду 11

Судха Чандран. Відома індійська танцівниця в 1981 році з-за автомобільної аварії втратила ноги, але, незважаючи на це, не кинула улюблена справа. Більш того вона змогла продовжити професійно танцювати на протезі. Їй було дуже важко, але вона не здалася, хоча вважає, що самі по собі танці – це не тільки чудова техніка, але і граціозна краса. Саме це і намагається втілювати на сцені велика танцівниця, а хто не знає її історії, навіть не підозрює про її особливості.

Номер слайду 12

Крісті Браун. Знаменитий ірландський письменник, а також поет і навіть художник. В дитинстві він був хворий на церебральний параліч і не міг контролювати власні рухи і мова. Лікарі винесли сумний вердикт, вони вважали, що мозок хлопчика не зможе нормально функціонувати, але його мати не опустила руки, вона постійно з ним розмовляла, займалася з сином, намагалася його хоч чогось навчити. Та її незвичайні старання були винагороджені: Крісті зміг поворухнути лівою ногою в 5 років. Ця нога стала його засобом спілкування зі світом. З цієї зворушливої історії був знятий чудовий фільм «Моя ліва нога», який отримав велику кількість нагород на різних конкурсах.

Номер слайду 13

Картини Крісті Браун

Номер слайду 14

Естер Вергеер. Голландська тенісистка-колясочниця. Коли їй 9 років прооперували спинний мозок, у неї віднялися ноги, але ця біда стала початком її незвичайною кар’єри у великому тенісі. Естер сім разів ставала чемпіонкою світу, чотири рази перемагала на олімпійських іграх, кілька разів вигравала турніри Великого Шолома, а починаючи з січня 2003 року вона вигравала всі сети, в яких брала участь, в загальній складності їх виявилося 240.Її цілеспрямованість, незвичайне майстерність та високий професіоналізм відзначено в 2002 році, а потім і в 2008 році премією «Кращий спортсмен з обмеженими можливостями», яку вручає Світова академія спорту «Лауреус».

Номер слайду 15

IRONMAN Олег Іваненко: Не бійтеся встановлювати рекорди над собою38-річний Олег Іваненко – український паралімпієць, рекордсмен, успішний бізнесмен та просто людина, яка своїм прикладом показує, що маючи бажання, можна досягти усього. Чоловік прикутий до інвалідного візка з 16-ти років, коли після невдалого стрибка у воду травмував хребет. Але це його не зламало, і рік за роком він наполегливо працював над своїм тілом.І ось 28 червня цього року Олег встановив світовий рекорд з тріатлону “Іronman” (“Залізна людина”) – за 35 годин подолав дистанцію 228 кілометрів. 4 кілометри він проплив – на це йому знадобилося 2 години 15 хвилин, далі 182 кілометри на хендбайку – за 22 години 30 хвилин і останній етап – дистанція 42 кілометри на інвалідному візку – за 10 годин 30 хвилин. Свою перемогу чоловік присвятив Україні до Дня Конституції. За 2 тижні після встановлення рекорду спортсмен поділився своїми емоціями та розповів про всі труднощі здоланого шляху.

Номер слайду 16

«ВСІ ОБМЕЖЕННЯ У НАС В ГОЛОВІ». Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Катрич Наталія
Пов’язані теми
Психологія, Позакласні заходи
Інкл
Додано
8 жовтня 2022
Переглядів
1191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку