Презентація "14 лютого - День програміста"

Про матеріал

14 лютого - неофіційне свято, але широко відзначається в професійному світі День комп'ютерника. 14 лютого 1946 науковому світу і всім зацікавленим був продемонстрований перший реально працюючий електронний комп'ютер.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

День програміста14 лютого

Номер слайду 2

День комп'ютерника. Поки закохані шлють один одному валентинки, IT-фахівці відзначають своє професійне свято. 14 лютого вважається неофіційним днем комп'ютерника.

Номер слайду 3

Саме в цей день в 1946 році був запущений перший реально працюючий електронний комп’ютер ENIAC. ENIAC був першим реально працюючим на практичних завданнях комп’ютером. Саме від ENIACа сучасні комп’ютери успадкували двійкову систему вирахування.

Номер слайду 4

У 1946 році, щоправда 15 лютого, запустили перший у світі комп'ютер ENIAC, але через плутанину з датами подію відзначають сьогодні.

Номер слайду 5

Фактично комп'ютери почали створювати ще під Другої світової війни. Це була машина Беббіджа, а обчислювала вона балістичні таблиці армій. Однак потужності цієї техніки не вистачало, тож подібні моделі вважаються лише експериментальними.

Номер слайду 6

На початку 1943 року світові кібернетики почали працювати над розробкою повноцінного комп'ютера, а через три роки з'явився ENIAC. Саме цей пристрій міг на практиці вирішувати складні математичні завдання, а його алгоритм став основою для сучасник комп'ютерів.

Номер слайду 7

В американському ЕНІАК електронної начинки було вже предостатньо - основу становили 17468 вакуумні лампи, можна було нарахувати 7200 діодів на основі з кремнію, півтори тисячі різних реле. Обіймав комп'ютер величезну площу, споживав 150 к. Вт і важив приблизно 27 тонн. 

Номер слайду 8

Лише через декілька років вже з'явилися транзистори, здатні замінити ненадійні лампи, магнітна пам'ять, інтегральні мікросхеми. Але все ж ENIAC зіграв свою роль. Машина пропрацювала аж до 2 жовтня 1955 року. З її допомогою виконувалися розрахунки, що мали суто практичне застосування, навіть перший цифровий метеорологічний прогноз був розрахований на цьому пристрої.

Номер слайду 9

Незважаючи на те, що зараз День комп'ютерника відзначають не тільки в армії, перші моделі комп'ютерів працювали тільки в підрозділах артилерії та авіації. А люди, завдяки яким функціонували ці обчислювальні машини, називалися армійськими калькуляторами.

Номер слайду 10

Програмування виникло тоді, коли з'явилася перша електронно-обчислювальна машина, а може трохи раніше. Вже в 70-х роках ХХ століття ця професія стала престижною і добре оплачуваною, не дивлячись на те, що розвиток програмування в різних країнах відбувався абсолютно по-різному. Без програмістів складно уявити наше нинішнє життя.

Номер слайду 11

Програміст – це фахівець, що володіє аналітичним складом розуму, гарною пам'яттю, здатністю вести складні математичні розрахунки, об'єктивно оцінювати можливості технологій та їх використання в кожному конкретному випадку.

Номер слайду 12

Для того щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці, йому знадобиться постійно розвивати свої знання в області програмування. Також необхідно встигати стежити за всіма змінами в сфері комп'ютерних технологій, в чому знадобляться допитливість і вміння працювати з великою кількістю інформації. 

Номер слайду 13

 Фізично не активна робота програміста вимагає від нього посидючості, зосередженості і вміння доводити до кінця тривалі, рутинні справи. Сучасному програмісту не обійтися без знання англійської мови. Він повинен відмінно розбиратися в будові комп'ютерів, знати принципи його роботи і володіти технікою швидкого друку на клавіатурі наосліп. Для роботи над проектами йому не обійтися без ініціативності та вміння працювати в колективі.

Номер слайду 14

Комп'ютерники - люди, які надали людям квиток у дивовижний світ віртуальної реальності – шикарну можливість відволіктися від повсякденних проблем, позбутися від безлічі труднощів у процесі навчання та роботи.

Номер слайду 15

Зі святом всіх комп'ютерників. Бажаю досягати не тільки віртуальних, а й реальних вершин!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Момотова Анжела
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 лютого 2018
Переглядів
3210
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку