Презентація №2 до доповіді "Використання лінгвістичних ігор на уроках української мови"

Про матеріал

«Гра «Я знаю» (робота в групах)

Завдання – назвати й записати прості речення, які подаються на картках, пояснити правила вживання розділових знаків.

Картка для І групи –учнів середнього рівня навченості

Картка для ІІ групи –учнів достатнього рівня навченості

Картка для ІІІ групи –учнів високого рівня навченості

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання лінгвістичних ігор на уроках української мови

Номер слайду 2

Метод «Лист до себе»Учні пишуть листа, у якому перераховують цілі, яких вони мають досягти на уроці. Потім кладуть у конверт, адресований собі. На стадії рефлексії «вчитель-поштар» доправить дітям листи.

Номер слайду 3

Метод анкетування. Тему «Просте речення» я засвоїв (засвоїла) добре. А) так; Б) ні; В) не знаю.2. Чи маю я прогалини в знаннях з теми «Просте речення»?А) так; Б) ні; В) не знаю.3. На сьогоднішньому уроці мені хотілося б…А) перевірити й поглибити свої знання;Б) дізнатися про речення щось нове;В) я не визначився (лася).4. Чи хочеться мені покращити свої результати?А) так; Б) ні; В) не знаю.5. Знання з теми «Просте речення» мені необхідні…А) для подальшого вивчення української мови;Б) для подальшого вивчення української мови та інших предметів;В) для складання ЗНО.

Номер слайду 4

Прийом «Дошка запитань»Викладач вивішує на дошці великий аркуш паперу, на якому учні записуватимуть запитання, що виникнуть у них під час виконання завдань. Уміщені на дошці запитання учні обговорюватимуть згодом між собою, спільно шукаючи відповідь.

Номер слайду 5

«Гра «Я знаю» (робота в групах)Завдання – назвати й записати прості речення, які подаються на картках, пояснити правила вживання розділових знаків. Картка для І групи –учнів середнього рівня навченостіКартка для ІІ групи –учнів достатнього рівня навченостіКартка для ІІІ групи –учнів високого рівня навченості

Номер слайду 6

Розгадування кросворда (колективна робота)Учні, розгадавши цей кросворд, у першому вертикальному рядку ви прочитаєте назву теми, яку ми починаємо сьогодні вивчати.

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Б ОРЩГТІСТОГра «Латка»Учні, перед вами назви мультфільмів та кінофільмів, у яких пропущено слова. Відновіть ці назви. Лінгвістична гра «Решето»Завдання – знайти заховані слова

Номер слайду 8

Лінгвістична гра «Синтаксичний бар`єр» (робота в групах)Завдання – в поданих реченнях знайти присудки, визначити, у якій формі їх ужито. Лінгвістична гра «Феєрверк»Команди одержують аркуші, де надруковано речення з непрямою мовою, елементи яких розташовано в довільному порядку, за принципом вибуху. Завдання – відновити речення в первісному вигляді, по змозі – якнайточніше.

Номер слайду 9

Гра «Лінгвістична палеонтологія»Учні одержують аркуші з визначеннями й теоретичними відомостями, у яких умисне зроблено якісь пропуски. Завдання – якнайшвидше заповнити пропуски правильними відомостями. Метод «Захисти свою позицію»Завдання – пояснити, чому в обох випадках уживання розділових знаків є правильним.

Номер слайду 10

Гра «Виправи помилку»Завдання – виправити помилки в поданих словосполученнях. Лінгвістична гра «Правописний тоталізатор» (робота в групах)Учням пропонують два варіанти написання слова, вони мають обрати один із них. (Збитий чи сбитий)

pptx
Додано
11 грудня 2018
Переглядів
951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку