Презентація. 2 клас. Літературне читання "Птиця гавкає".

Про матеріал

Продовжити знайомити учнів з оповіданнями, з творчістю Олександра Копиленка; вдосконалювати навички свідомого виразного читання прозових творів; збагачувати словниковий запас учнів; вчити аналізувати прочитане, висловлювати оцінні судження; розвивати зв'язне мовлення учнів; розширювати їх світогляд; виховувати любов до природи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель початкових класів вищої категорії Шаповал Наталя Анатоліївна. Літературне читання. Робота з дитячою книгою 2 клас ОЛЕКСАНДР КОПИЛЕНКОПтиця гавкає

Номер слайду 2

Читацька розминка. Прочитай чистомовку.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ОЛЕКСАНДР КОПИЛЕНКО. ЖИТТЯ ТА ТВОРЧІСТЬ.

Номер слайду 5

Олександр Іванович народився 1 серпня 1900 року в місті Костянтиноград у сім’ї залізничника (з 1922 — Красноград) Полтавської губернії. Тут в 1912 році вступає до Красноградської вчительської семінарії і в 1916 році закінчує круглим відмінником природничий факультет. У 1925 році закінчив біологічний факультет Харківського інституту народної освіти.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Птиця гавкає

Номер слайду 8

Виразне читання оповідання вчителем

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Словникова робота. Ракша – перелітний птах із блискучим строкатим оперенням. метушливий – який свідчить про відсутність спокою несподіванки – раптова подія здригнувся - мимовільні судорожні рухи второпала - зрозуміла голосистий – сильний, дзвінкий голос нерозлучні – завжди бувають разом Читання оповідання учнями ланцюжком —

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Підведення підсумків уроку. Рефлексія — З яким оповіданням ознайомилися на сьогоднішньому уроці?— Хто його автор?— Що нового дізналися з цього оповідання?— Що вас найбільше вразило?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Рефлексія. Оберіть відповідну цеглинку LEGO.

Номер слайду 19

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку