Презентація " 21 вересня - Міжнародний день муру"

Про матеріал
Презентація " 21 вересня -день Муру". Дана презентація допоможе зрозуміти значення миру для України. Фото матеріали доповнять уяву учнів про терористичні дії рашистів на території нашої Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Девіз уроку:

Номер слайду 3

Вираз «діти війни »- реальність сьогодення в Україні. Маленькі українці на все життя запам’ятають хто забрав у них безтурботне життя , і перетворив їхнє дитинство на вимушену дорослість.

Номер слайду 4

Це не повинно повторитись

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Харків

Номер слайду 8

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 373 дитини загинули та понад 721 отримала поранення різного ступеню тяжкості. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 387, Харківській — 202, Київській — 116, Чернігівській — 68, Миколаївській — 64, Луганській — 61, Херсонській — 55, Запорізькій — 41."20 серпня внаслідок обстрілу ворогом житлової інфраструктури м. Вознесенськ Миколаївської області отримали тяжкі поранення троє дітей віком від 3 до 8 років", — повідомили в ОГП. Під час фіксації воєнних злочинів росіян у Маріуполі ювенальним прокурорам стало відомо про загибель ще 10 дітей віком від 1 до 17 років. Як зазначили в Офісі генпрокурора, ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Номер слайду 9

Цифри замість слів. Коли бачиш щоранку число загиблих. Число поранених. Кількість обстрілів. Кількість ракет. Коли поруч зі словом – діти, щоранку нова цифра. Сьогодні – 1094. Вже 1094 дитини убило російське вторгнення. Заради чого? Немає таких слів, які можуть дати відповідь на це запитання. Станом на ранок 21 серпня щонайменше 1094 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації

Номер слайду 10

А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни. Ліна Костенко

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Нехай діти твої, Україно,народжуються у метро……

Номер слайду 15

Україна – то не звук і не просто слово,Україна – серця гук, солов’їна мова,Україна – то земля, вкрита стиглим житом,Що так сонячно сія під небесним німбом!Україна – то сади, їх рясні щедроти,То настояні меди у духмяних сотах!Україна – то стіжки мов церковні зводи,Україна – то стежки наших родоводів!Україна – то Дніпро повен грай-водою,Україна – то добро, творене тобою. Україна – то отця мудрі настанови,Україна – то серця, сповнені любов’ю!Україна – то дитя на руках у мами,То одвічні відкриття брам у світлі храми!Україна – це і ти, це – і я, і всі ми. Осяванні з висоти Божими очима!

Номер слайду 16

Вшановуємо світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість тих, хто загинув …ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

Номер слайду 17

pptx
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку