Презентація "23 Олімпійські ігри в Пхьончхані"

Про матеріал
У презентації «XXIII зимові Олімпійські ігри в Пхьончхані» розкрито особливості підготовки і проведення ХХІІІ зимових Олімпійських ігор. Матеріал знайомить студентів із олімпійськими цінностями, символами, церемоніями та організацією Ігор; видами спорту, що увійшли до олімпійської програми; унікальними спортивними спорудами; сьогоденням Пхьончхана — міста та однойменного округу провінції Канвондо. Презенація рекомендована для студентів, які цікавляться зимовими олімпійськими видами спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

XXIII Зимові Олімпійські ігри 2018 з 9 по 25 лютого 2018 року у місті Пхьончхані (Південна Корея)

Номер слайду 2

6 липня 2011 в Дурбані виконком Міжнародного олімпійського комітету обрав місцем проведення зимової Олімпіади-2018 південнокорейський Пхьончхан. Країна-господарка турніру визначилася вже в першому раунді голосування, оскільки Пхьончхан одержав більшість голосів: за південнокорейське місто проголосували 54 члени виконкому МОК з 95. Пхьончхан тричі поспіль претендував на організацію зимової Олімпіади, два попередні рази це право отримали Ванкувер і Сочі.

Номер слайду 3

Талісмани Талісмани зимових Олімпійських ігор 2018 року — частина  олімпійської символіки зимових Олімпійських ігор 2018 року, які провелися з 9 по 25 лютого 2018 року в місті Пхьончхан, Південна Корея. Талісманами ігор стали: тигреня Сухоран (для Олімпійських ігор) і ведмежа Пандабі (для Паралімпійських ігор). Сухоран — захисник усіх спортсменів та вболівальників, Бандабі є символом волі. 

Номер слайду 4

Олімпійський вогонь Естафета олімпійського вогню по традиції розпочалася в Греції 24 жовтня 2017 року. Першим факелоносцем став грецький гірський лижник Апостолос Ангеліс. Естафету грека відразу прийняв колишній футболіст англійського «Манчестер Юнайтед» і збірної Південної Кореї Пак Чжі Сун. По території Греції естафета продовжувалася вісім днів. 1 листопада 2017 року олімпійський вогонь доставили в Південну Корею. На території Південної Кореї естафета Олімпійського вогню стартувала 1 листопада — за 100 днів до церемонії відкриття ігор. Маршрут естафети, в якому брали участь 7,5 тис. факелоносців, склав 2018 кілометрів і пройшов по 17 містам і областям країни. Естафета закінчилася 9 лютого 2018 року на Олімпійському стадіоні Пхьончхан. До речі, одними з факелоносців на острові Чеджу було п'ятеро українців, серед них співачка Віра Брежнєва і сронгмен Василь Вірастюк.

Номер слайду 5

Медалі 21 вересня в столиці Південної Кореї були представлені медалі Олімпіади-2018 року. На лицевій стороні медалей нанесено діагональні лінії, що символізують історію Олімпіади та рішучість спортсменів. На зворотній стороні представлені спортивні дисципліни. Стрічки для медалей створили з використанням традиційних корейських тканин.

Номер слайду 6

Змагання Проведення змагань з 15 зимових видів спорту було оголошено в рамках зимових Олімпійських ігор 2018 року. Вісім видів належать до льодових: бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг, а решту лижні змагання: гірськолижний спорт сноубординг, фристайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство. 3 січня 2018 року Національна телерадіокомпанія України повідомила про купівлю прав на трансляцію[  Олімпійських ігор 2018 та 2020 років.

Номер слайду 7

Олімпійські об'єкти Альпензія, головне місце проведення Олімпійських ігор 2018 та розташування головного Олімпійського селища. Олімпійський стадіон Парк для стрибків з трампліна «Альпензія»: стрибки з трампліна, двоборство Центр біатлону «Альпензія»: біатлон Лижний центр «Альпензія»: лижні перегони, двоборство Центр санних видів спорту «Альпензія»: бобслей, санний спорт, скелетон (Sliding Centre) Гірськолижна база Йонпхьон: гірськолижний спорт (Yongpyong Alpine Centre)

Номер слайду 8

У місті в рамках Зимових Олімпійських ігор 2018 року проводилися змагання з керлінгу, ковзанярського спорту, хокею, шорт-треку,орт-трек і фігурного катання. Критий льодовий каток: керлінг Союзний хокейний центр: хокей з шайбою Овал Каннин: ковзанярський спорт (Gangneung Oval) Льодовий палац Каннин: фігурне катання, ш (Gangneung Ice Arena) Спортивна арена Университету Квандон: хокей з шайбою (Kwandong Hockey Centre) Олімпійський парк Каннин

Номер слайду 9

Учасники 95 команд були представлені одним спортсменом (92 країни та делегація з Росії під олімпійським прапором). Шість країн дебютували на зимових Олімпійських іграх:Еквадор, Еритрея, Косово, Малайзія, Нігерія та Сінгапур. Спортсмени з Кайманових Островів, Домініки та Перу кваліфікувались, однак всі три олімпійські комітети повернули свої квоти Міжнародній федерації лижного спорту. Спортсменам з Північної Кореї було дозволено перетнути демілітаризовану зону на шляху до Південної Кореї. Північна Корея домовилась з Південною Кореєю надіслати своїх спортсменів для участі в змаганнях. Дві країни йшли під одним прапором на церемонії відкриття. Українські спортсмени представляли країну у таких видах спорту: біатлон, санний спорт, фігурне катання, лижні перегони, фристайл, гірськолижний спорт, лижне двоборство, сноуборд, скелетон. Загалом 33 учасники, 9 видів спорту.

Номер слайду 10

Відсторонення збірної Росії Міжнародний Олімпійський комітет відсторонив від участі в Олімпійських іграх 2018 року збірну Росії за зловживання допінгом. Росіянам на Олімпіаді заборонено використовувати російську символіку, прапор та гімн. Приводом для цього стали численні викриті ще на Олімпіаді-2014 в Сочі випадки використання російськими спортсменами допінгу. За ними послідували скандальний документальний фільм німецького режисера Х.Зепельта, призначене WADA розслідування та доповідь Річарда Макларена, а також власне визнання та речові докази втікача на Захід головного «хіміка» та офіційного голови Антидопінгової лабораторії Росії Григорія Родченкова. Розслідування довело існування таємної державної програми допінгу, яку підтримували НОК РФ, ФСБ, російський уряд та лабораторія РУСАДА. На засіданні виконкому МОК, яке відбулося в Лозанні 5 грудня 2017, було прийнято рішення дискваліфікувати Олімпійський комітет Росії, усунути збірну РФ від участі в Олімпіаді-2018, призупинити в МОК членство президента Олімпійського комітету Росії Олександра Жукова, довічно відсторонити віце-прем'єра РФ Віталія Мутка і колишнього заступника міністра спорту РФ Нагорного від відвідування Олімпіад. Крім того МОК наклав на Олімпійський комітет Росії штраф у розмірі 15 мільйонів доларів для відшкодування витрат МОК на розслідування.

Номер слайду 11

Шарлотт Калла Першою чемпіонкою Олімпіади-2018 стала шведська 30-річна лижниця Шарлотт Калла. Калла дуже впевнено виграла першу гонку лижної програми Пхенчхан-2018 - скіатлон на 15 км. Це третє Олімпійське золото Кали - оброблення Ванкувер-2010, естафета Сочі-2014 і скіатлон Пхенчхан-2018. Ще у Шарлотти є три Олімпійських срібла.

Номер слайду 12

Американський сноубордист Шон Уайт приніс США 100 золоту медаль в історії зимових Олімпійських ігор. Американці за загальною кількістю завойованого золота йдуть на другому місці. Лідирує Норвегія, в її активі 121 золото. На третьому місці розташувалася Німеччина - 84. Шон є одним з найтитулованіших сноубордистів в історії. Він є 13-разовим переможцем Всесвітніх зимових екстремальних ігор (Winter X Games) в дисциплінах слоупстайл і суперпайп. Вперше сноубордист був включений в програму Олімпійських ігор в 1998 році в японському Нагано. Шон Уайт

Номер слайду 13

Маріт Бьорген Норвезька лижниця Маріт Бьорген здобула перемогу в жіночому олімпійському марафоні на 30 кілометрів в Пхенчхані. У цій дисципліні 25 лютого був розіграний останній, 102-й комплект медалей зимових Ігор-2018. Для Маріт Бьорген ця нагорода стала четвертою в Пхенчхані і 15-ю олімпійською медаллю в кар'єрі. Всього в її активі вісім золотих, чотири срібних і три бронзових медалі. Бьорген стала найбільш титулованою спортсменкою в історії зимових Ігор, обігнавши за цим показником свого співвітчизника, біатлоніста Уле Ейнара Бьорндалена і досягнення радянської лижниці Р. Сметаніної (4-5-1) та італійки Стефанії Бельмондо(2-3-5). Маріт Бьорген стала прапороносцем своєї команди на закритті Олімпійських ігор в Пхенчхані. Бьорген народила сина в 2015році.

Номер слайду 14

Найтитулованішім чоловіком зимових Олімпіад залишається норвезький біатлоніст Уле Ейнар Бьорндален (13 олімпійських нагород ( 8-4-1). Уле-Ейнар Бьорндален за час своєї спортивної кар'єри брав участь в шести Олімпіадах. Він - восьмикратний олімпійський чемпіон і 20-кратний чемпіон світу. Він брав участь в кожній зимовій Олімпіаді з 1994 року. Не потрапивши до складу збірної Норвегії на Олімпіаду 2018 року, поїхав в Пхенчхан в складі тренерського штабу команди Білорусії. Бьорндален - чоловік білоруської біатлоністки Дар'ї Домрачової. Уле-Эйнар Бьорндален

Номер слайду 15

На відкритті Олімпійських ігор – 2018 в Південній Кореї прапороносцями відразу трьох збірних країн були українці. В Україні – Олена Підгрушина (біатлон), Білорусі – Анна Цуппер(фрістайл), Ізраїль – Олексій Биченко(фігурне катання). Прапороносці

Номер слайду 16

Норіакі Касаї Японський стрибун з трампліна 45-річний Норіакі Касаї став першим спортсменом, який прийняв участь у восьми Олімпійських іграх. Касаї Вперше Виступивши на Олімпіаді в Альбервилле в 1992 році і з того часу незмінно бере участь в зимових Іграх. За цей час спортсмен тричі піднімався на п'єдестал - в його активі срібна медаль ОІ-1994 а такоже срібло і бронза на Олімпіаді 2014 року в Сочі. 45-річний Касаї взявши участь в 13 чемпіонатах світу і завоював сім медалей (дві срібні та п'ять бронзових). Він рекордсмен серед усіх стрибунів з трампліну за цими показниками. Японець почав професійну кар'єру в 1988 році.

Номер слайду 17

Бронзову нагороду в індивідуальній лижній гонці на 10 кілометрів вільним стилем на Олімпійських іграх 2018 року в Пхьончхані завоювали норвежка Маріт Бьорген і фінка Кріста Пярмякоскі. Спортсменки подолали дистанцію за однаковий час - обидві поступилися 31,9 секунди часу переможниці. Вперше в історії жіночих лижних гонок на Олімпійських іграх дві спортсменки поділили медаль. А золоту медаль завоювала норвезька лижниця Рагніль Хага. Вона подолала дистанцію за 25 хвилин 0,5 секунди. Срібним призером стала шведка Шарлотта Калла (відставання 20,3 секунди). В лижній гонці дві спортсменки поділили бронзу

Номер слайду 18

Кей Сайто Позитивний допінг-тест : Фахівці зафіксували перший позитивний допінг-тест в рамках Олімпіади-2018 в Пхенчхані. На вживанні заборонених препаратів попався японський ковзаняр - шорт-трекіст Кей Сайто. Цей випадок є першим за всю історію проведення зимових Олімпійських ігор. Експерти знайшли в крові 21-річного спортсмена Кей Сайто заборонений препарат - ацетазоламід, в рамках перевірки перед забігом на короткому треку.

Номер слайду 19

Спортивний арбітражний суд (CAS) анулював результати російської бобслеїстки Надії Сергєєвої. Проба дала позитивний результат на серцевий препарат, який входить в список заборонених. При цьому, за кілька днів до цього, її проба була чистою. Розгляд справи щодо неї  продовжаться після закінчення Ігор, сторонами будуть Міжнародна федерація бобслею і сама спортсменка. Сергєєва разом з Анастасією Кочержовой зайняли 12 місце в змаганнях екіпажів бобів-двійок. Результат росіянок анульований. Допінг-проба, взята у Сергєєвої, виявила наявність в організмі забороненої речовини. Надія Сергєєва

Номер слайду 20

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) позбавив російського керлінгіста бронзової медалі Олімпійських ігор-2018 в Пхьончхані. Про це йдеться в опублікованому на сайті рішенні суду. Крушельницький виграв бронзову медаль в дабл-міксті, виступаючи в парі з дружиною Анастасією Бризгаловою. Вони стали першими олімпійськими призерами в історії російського керлінгу. Тепер вона теж втратить медаль. Їх нагороди автоматично перейдуть до спортсменів з Норвегії, яких російська пара обіграла в матчі за третє місце. Допінг-проба 25-річного Крушельницького виявилася позитивною. У крові спортсмена виявили мельдоній. Олександр Крушельницький

Номер слайду 21

Нападник збірної Словенії з хокею Жига Єгліч здав позитивний тест на допінг. Про це повідомив Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні. Обидві проби 29-річного хокеїста виявилися позитивними. В організмі спортсмена виявлені сліди забороненого препарату фенотеролу. Єгліч відсторонений від подальшої участі в Олімпійських іграх 2018 року у Пхьончхані, протягом доби він мав залишити олімпійське селище. Жига Єгліч

Номер слайду 22

Україна на зимових Олімпійських іграх 2018 Медалі Спортсмени Вид спорту Дисципліна Дата  Золото Олександр Абраменко Фристайл акробатика (чоловіки) 18 лютого Спорт Чоловіки Жінки Всього Біатлон 5 6 11 Гірськолижний спорт 1 1 2 Лижне двоборство 1 0 1 Лижні перегони 2 2 4 Санний спорт 4 2 6 Скелетон 1 0 1 Сноубординг 0 1 1 Фігурне катання 2 2 4 Фристайл 1 2 3 Всього 17 16 33

ppt
Додано
26 січня 2021
Переглядів
826
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку