Презентація "3-D моделі атомів органічних речовин".

Про матеріал
Презентація на тему "3D - моделі молекул органічних сполук". Презентація буде корисна для учнів і вчителів на уроках хімії в 10 класі. На прикладі наведених вуглеводнів, можна побачити будову молекул різних класів органічних сполук.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: 3-D моделі молекул органічних сполук. Мета: продемонструвати будову органічних сполук на прикладі найпростіших представників вуглеводнів. Підготувала учениця 10-В класу. Рибалка Анна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Метан (CH4)Метан — це перший представник гомологічного ряду алканів. Він є основною складовою природного газу, зустрічається в осадовому чохлі земної кори у вигляді вільних скупчень (покладів), в розчиненому (в нафті, пластових і поверхневих водах), розсіяному, сорбованому (породами і органіч. Речовиною) і твердому (газогідратному) станах. Використовують метан найчастіше у якості палива. Також за допомогою нього одержуєтся ацетилен(етил), метиловий спирт та багато інших органічних сполук.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Етен (Етилен) (С2 Н4)Етен (або етилен) — це перший представник гомологічного ряду алкенів ненасичених вуглеводнів з одним подвійним зв’язком. Етен широко використовується у промисловості для синтезу етилового спирту та важливих полімерних матеріалів (поліетилен та тд.). З етилену виробляють хлористий вініл і полівінілхлорид, синтетичні каучуки, оксид етилену та полімери на його основі. За нормальних умов — це безбарвний газ з слабким солодковатим запахом.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Етил (Ацетилен) (С2 Н2)Етил (або ацетилен) — це перший представник гомологічного ряду алкінів ненасичених вуглеводнів з одним потрійним зв'язоком. Етил застосовується у хімічній промисловості для синтезу пластмаси, бензолу, ацетатної кислоти і ін. У техніці значні кількості ацетилену використовуються при зварюванні і різанні металів. За нормальних умов — це безбарвний газ, який легше за повітря.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Бензен (С6 Н6)Бензен (також бензол) — це найпростіший представник гомологічного ряду аренів ароматичних вуглеводнів. Бензен є дуже важливою сировиною для хімічної промисловості. Зокрема для одержання нітробензолу (а згодом аніліну), фенолу, гексанхлоран та багатьох інших органічних сполук і їх розчинів. За нормальних умов — це безбарвна летка рідина з характерним запахом.

Номер слайду 10

Висновок: На прикладі наведених вуглеводнів, ми змогли побачити будову молекул різних класів органічних сполук. Кожний з них має унікальну будову та властивості, отже й застосування. Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 січня 2022
Переглядів
3980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку