Презентація. 3 клас Урок 14. "Середовище графічного редактора. Панель інструментів. Палітра кольорів. Колір фігури і колір фону".

Про матеріал
Презентація 3 клас Урок 14 "Середовище графічного редактора. Панель інструментів. Палітра кольорів. Колір фігури і колір фону".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

На Урокосвітній проект

Номер слайду 3

12345678910

Номер слайду 4

Розгадайте кросворд              Гранат. ГРуша. БАнан. Фінік. КівІЯблу. Ко. Анан. Ас112233445566 Далі77

Номер слайду 5

Середовище графічного редактора. Панель інструментів. Палітра кольорів. Колір фігури і колір фону.18.12.2019

Номер слайду 6

Середовище графічного редактора. Графічний редактор – це комп’ютерна програма, яка надає можливість створювати, редагувати та зберігати зображення. Tux. Paint. Paint. Photoshop

Номер слайду 7

Запуск програми Paint. Якщо на Робочому столі є значок програми Paint,то для запуску програми можна навести вказівник на значок і двічі клацнути ліву кнопку миші.

Номер слайду 8

Запуск програми Paint. Пуск  Усі програми  Стандартні  Paint1234

Номер слайду 9

Меню. Рядок заголовка. Робоча область. Маркер змінення розміру аркуша. Смуга прокручування. Палітра кольорів. Рядок стану. Стрічка. Вкладки. Панель інструментів. Після запуску графічного редактора Paint на екрані монітора з’являється вікно цієї програми.

Номер слайду 10

Середовище графічного редактора. Для того щоб відкрити в графічному редакторі Paint файл з малюнком, слід виконати такі дії. Вибрати в меню Файл команду Відкрити... Кнопка Файл

Номер слайду 11

Середовище графічного редактора. Вибрати папку Мої малюнки або іншу за вказівкою вчителя. Панель навігаціїВибраний об’єкт. Поле зі списком Ім’я файлу. Натиснути кнопку Відкрити

Номер слайду 12

Інструменти графічного редактора. Ви, напевно, любите малювати. А які інструменти допомагають вам створювати малюнки? Мабуть, кольорові олівці, фломастери, пензлі, фарби, ластик тощо. Графічний редактор теж має інструменти, які за своєю дією схожі на справжні.

Номер слайду 13

Інструменти графічного редактора. Потрібний інструмент і налаштування для нього вибирають на панелі інструментів лівою клавішею миші. Колір для інструмента вибирають на палітрі кольорів.

Номер слайду 14

Інструменти графічного редактора. Щоб твій малюнок вийшов яскравим, його потрібно розфарбувати. Для цього тобі знадобляться такі інструменти. Заливка. Зафарбовує замкнену фігуру. Якщо фігура не буде замкненою, фарба розіллється. Розпилювач. Створює ефект розпилювання фарби на зображенні. Пензель. Проводить довільні лінії, різні за товщиною, як звичайний пензель.

Номер слайду 15

Палітра кольорів. Палітра містить набір кольорів, які можна використовувати для створення та змінювання малюнка. На палітрі можна встановити два кольори: Колір 1 – колір переднього плану (основний колір). Колір 2 – колір тла. Для гумки та для заливки фігур.

Номер слайду 16

Інструменти графічного редактораІнструменти зазвичай малюють тим кольором, що вибраний як основний. А кольором фону заповнюється частина малюнка, яку видаляють (наприклад, ластиком) або вирізають.Інструмент Вибір кольорів дозволяє вибрати для фігур і фону будь-який колір на малюнку.

Номер слайду 17

Інструменти графічного редактора. Якщо малювати з натиснутою лівою клавішею миші, інструмент залишає слід основного кольору; а якщо правою — інструмент малює кольором фону.

Номер слайду 18

Інструменти графічного редактора. За допомогою клавіші Shift можна створити: Квадрат, коло, горизонтальні та вертикальні лнії.+

Номер слайду 19

Зміна кольору фігурта кольору фону. Щоб змінити колір фігури та колір фону слід використати інструменти Заливка.12 Клацнути ліву кнопку миші на фрагменті зображення. Клацнути

Номер слайду 20

Змінювання готових зображень. Якщо помилково виконали певну дію, можна її скасувати за допомогою інструмента Скасувати.

Номер слайду 21

Збереження графічних зображень Якщо потрібно зберегти малюнок у файлі, який вже існує, з тим самим іменем і в тому самому місці, потрібно виконати Файл ⇒ Зберегти.

Номер слайду 22

Збереження графічних зображень Для збереження файлу з малюнком в іншому місці чи з новим іменем потрібно: Виконати Файл ⇒ Зберегти як.

Номер слайду 23

Збереження графічних зображень2. Відкрити у вікні Збереження файлу вміст диска і папки, де зберігатиметься файл. 3. Увести в поле Ім’я файлу нове ім’я файлу. 4. Натиснути кнопку Зберегти

Номер слайду 24

Цікавинки3 грудня — Всесвітній день комп’ютерної графіки. Цей день було обрано з таких міркувань: 3 грудня (англ. 3 December) нагадує позначення тривимірної графіки 3 D.

Номер слайду 25

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Гра «Відкрий скриньку»

Номер слайду 28

Фізхвилинка

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 31

Практична робота. Створи зображення за зразком. Домалюй свої елементи.

Номер слайду 32

Вправи для очей

Номер слайду 33

Номер слайду 34

«Елементи графічного редактора Paint»Анаграми Відповіді1. ААРТЛІП ______________________2. ЬІВЛЕОЦ ______________________3. ИФІУГР ______________________4. ЛАВКАИЗ _______________________5. ІЛІНЯ _______________________6. ЛРІКО _______________________7. АКГМУ ________________________8. ТЕТСК ________________________ПАЛІТРАОЛІВЕЦЬФІГУРИЗАЛИВКАЛІНІЯКОЛІРГУМКАТЕКСТ Розгадайте анаграми та запишіть відповіді

Номер слайду 35

Запитання і завдання. Шо таке графічний редактор?Які ви знаєте інструменти графічного редактора?Як зберегти зображення?

Номер слайду 36

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
21 грудня 2019
Переглядів
1856
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку