Презентація до уроку з теми "Загадкова Індія", 4 клас.

Про матеріал

Розробка уроку для дистанційного навчання , 4 клас, за програмою Рубеля.

З відео матеріалами до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загадкова Індія

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Вивчу усі нотки зараз я Буде знати їх моя сім’я.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вивчення нової пісні:«Сонячні вікна»Дзвоник останній шепче на вухо, що поміж нами буде розлука. Більше ніколи не повторити дні, що у школі початковій прожито. Приспів: Сонячні вікна в нашому класі скоро відвикнуть бачить всіх разом. І завмирає серце у грудях, що сюди не повернемося ми, ніколи в житті.2. Дзвоник щебече, піснею лл’ється, тільки від того сумно на серці. Роки дитинства не повернути, тільки ніколи нам не забути. Приспів: той же.3. Ми вже дорослі і ми звільняєм рідний наш клас для малих, що не знаєм. Вчителька перша, наша надійна, знаєм, що вивчите їх неодмінно!Приспів: Сонячні вікна в нашому класі скоро зустрінуть малечу, це значить. Що нове життя початкової школи, буде продовжено знову і знову, А ми ще прийдемо до вас і не раз!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Індія — загадкова та яскрава країна. Індійська культура бере свій початок з глибокої давнини. Протягом тисячоліть вона поєднує традиції та звичаї народів, які мешкають на її території. А ось, як саме виглядає Індія на малій карті світу

Номер слайду 8

Індійська культура бере початок з глибокої давнини. Протягом тисячоліть вона поєднує традиції та звичаї народів, які мешкають на її території. В Індії вважається, що музика має чудодійну силу і здатна впливати не лише на людину, а й на природу. В основі творів народної індійської музики лежить поєднання співу, гри на музичних інструментах і танцю.

Номер слайду 9

Послухайте сучасний кавер на народну індійську пісню «Тум привіт». Кавер — оновлене виконання або обробка відомого музичного твору. Якими почуттями сповнена музика твору? Які інтонації, особливості ритму та інші засоби музичної виразності властиві цій пісні?

Номер слайду 10

Невід’ємною частиною народної музичної творчості Індії є танець. Він сформувався як самостійний вид мистецтва понад п’ять тисяч років тому і мав обрядове призначення. Дивимося фрагмент танцю

Номер слайду 11

Одним із провідних жанрів музичного мистецтва Індії є сценічний танець, який ще називають кінотанець. Цей жанр поєднує особливості обрядових, народних та естрадних європейських танців і є обов’язковим елементом індійських кінострічок. Виконання індійських сценічних танців завжди супроводжують мелодії сучасної естрадної музики, видовищні спецефекти.

Номер слайду 12

Подивіться такий танець із кінофільму «Танцюрист диско»https://uakino.lu/20297-lakshmi.htm. Пропоную подивитися сучасний фільм «Лакшмі» (2018)Про дівчинку, в якої танець – це життя.

Номер слайду 13

Поділіться своїми враженнями від індійської музики з батьками, братами і сестрами. Вивчити всю пісню «Сонячні вікна». Як буде час, подивитися сучасний індійський фільм за посиланням. Зустрінемось на наступному уроці. Всім миру, спокою і скорішої перемоги!ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ:

pptx
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
643
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку