Презентація 5 клас. Міфи та легенди

Про матеріал
Презентація 5 клас. Міфи та легенди Презентація 5 клас. Міфи та легенди Презентація 5 клас. Міфи та легенди Презентація 5 клас. Міфи та легенди
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міфи та легенди. Первісні уявлення людини про світ, добро і зло.

Номер слайду 2

Ми живемо у XXI ст., тож маємо можливість і читати художні твори, і слухати їх в аудіозапису, і переглядати в театрі, у мережі Інтернет чи по телевізору. Навіть найдавніші твори, які виникли тоді, коли людина ще не винайшла письмо, нині надруковані в книжках. Вони дійшли до нас із сивої давнини. А як? Коли не було писемності, люди передавали їх з уст в уста, від покоління до покоління. Міфи, легенди, казки, перекази, пісні, загадки, прислів’я складали талановиті люди, імена яких тепер невідомі.

Номер слайду 3

Первинний варіант таких творів із часом зазнавав змін. Скажімо, пісню, що подобалася людям, переспівували в різних місцевостях, постійно вносячи в неї щось своє, удосконалюючи її. Пісня, навіть неповністю, та з часом таки змінювалася, ставала кращою. До речі, українських народних пісень нині нараховують майже 300 тисяч! До нас дійшла велика кількість народних казок, легенд, переказів... Усі ці твори називають фольклором (від англ. folk-lore — народна мудрість), або усною народною творчістю

Номер слайду 4

Фолькло́р або усна наро́дна тво́рчість — колективна художня літературна і музична творча діяльність народу, яка засобами мови зберегла знання про життя і природу, давні культи і вірування, а також відбиток світу думок, уявлень, почуттів і переживань, народно-поетичної фантазії.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Чарівний Світ. UA

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Аналіз легенди «Про зоряний віз»Тема: історія появи сузір’я Зоряний Віз. Висвітлення на прикладі дівчини, рис доброти, порядності, відповідальності за доручену справу, чуйність до чужого горя і намагання допомогти людині, яка опинилася у скруті.Ідея: уславлення щирої дівчини, яка живе не тільки для задоволення власних потреб, а й в інтересах інших людей. Головна думка: призначення людини — жити на землі, творити добро, допомагати ближньому.

pptx
Додано
8 лютого 2023
Переглядів
1571
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку