Презентація 7 клас " Держави Південної Америки"

Про матеріал
Формувати знання про країни Південної Америки. Розвинути вміння працювати з політичною картою Південної Америки. Вдосконалювати практичні вміння та навички роботи з картою атласу. Виховувати пізнавальну активність і самостійність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевірка Д/ЗКорінне населення Південної Америки це - ….. . Які раси відносяться до прибулого населення?Нащадків від шлюбів негрів та європейців називають ….. ; індіанців і негрів - …… ; європейців та індіанців - …….. .

Номер слайду 2

Держави Південної Америки. Тема уроку:

Номер слайду 3

3124 Мета уроку: Розвинути вміння працювати з політичною картою Південної Америки. Формувати знання про країни Південної Америки. Вдосконалювати практичні вміння та навички роботи з картою атласу. Виховувати пізнавальну активність і самостійність.

Номер слайду 4

Бразилія. Столиця — Бразиліа Офіційна назва Федеративна Республіка Бразилія. Найбільша держава водночас Південної та Латинської Америки. Країна є п'ятою за розмірами у світі та шостою за кількістю населення. Офіційною мовою є португальська. Країна також одна з найбільш мультикультурних та етнічно різноманітних націй, причиною цьому є столітня масова імміграції з усього світу.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Уругвай. Столиця - Монтевідео. Офіційна назва - Східна Республіка Уругвай. Держава в південно-східній частині Південної Америки, на узбережжі Атлантичного океану. Межує з Бразилією та Аргентиною.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Колумбія. Столиця - Богота. Офіційно назва - Республіка Колумбія — країна в Південній Америці, що межує з Панамою, Венесуелою, Бразилією, Перу і Еквадором. На заході омивається Карибським морем і Тихим океаном. Колумбія — єдина південноамериканська країна, що має вихід як до Атлантичного (через Карибське море), так і до Тихого океану.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Аргентина. Столиця - Буенос-Айрес. Офіційна назва — Аргентинська Республіка. Держава, розташована переважно в південній половині Південної Америки. Розділяючи велику частину Південного конуса з Чилі, країна також межує з Болівією та Парагваєм, Бразилією, Уругваєм, має вихід до Атлантичного океану та протоки Дрейка. Аргентина — восьма за величиною країна світу, четверта за величиною в Америці, друга за величиною в Південній Америці після Бразилії та найбільша іспаномовна країна.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Болівія. Столиця - Сукре Офіційна назва - Багатонаціональна Держава Болівія. Держава в центральній частині Південної Америки. Межує з Бразилією, Парагваєм, Аргентиною, Чилі й Перу. Державна мова – іспанська.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ЧиліСтолиця - Сантьяго. Офіційна назва - Республіка Чилі. Національна мова — іспанська. Межує з Перу, омивається Тихим океаном, на сході за хребтами Анд межує з Болівією і Аргентиною. Через Магелланову протоку Чилі має вихід в Атлантичний океан. Чилі належать декілька невеликих островів у Тихому океані. Також Чилі претендує на сектор в Антарктиці.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Еквадор. Столиця - Кіто. Офіційна назва - Республіка Еквадор. Країна в Південній Америці, що межує з Колумбією, Перу та омивається Тихим океаном. Офіційні мови - іспанська мова

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Держави материка

Номер слайду 19

1. УРУГВАЙ а) БРАЗІЛІА2. БОЛІВІЯ б) БУЕНОС-АЙРЕС3. ЧІЛІ в) САНТЬЯГО4. БРАЗІЛІЯ г) МОНТЕВІДЕО5. ЕКВАДОР д) КІТО6. АРГЕНТИНА е) СУКРЕВстановити співвідношенняміж країнами та їх столицями

Номер слайду 20

Найбільшими з-поміж 15 держав материка є Бразилія і Аргентина. Всі держави материка відносяться до країн, що розвиваються. Найбільш розвинутими країнами Південної Америки є Бразилія й Аргентина. Швидкими темпами розвиваються Чилі, Венесуела, Перу. Підсумок уроку

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати § 27;2. Позначити на контурній карті ст. 9 усі країни материка, їх столиці, атлас ст. 24;3. Підготуватися до підсумкового уроку, повторити §§ 21-26. (Скинути, хто ще не скинув, виконані завдання до п'ятниці (02. 12.)).

pptx
Додав(-ла)
Угрюмова Анна
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
1086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку