Презентація. 8 Клас. Рухова активність.

Про матеріал
Презентація до теми "фізична активність і здоров'я" В презентацію також включено практично роботу "Оцінка рівня власного здоров'я"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рухова активність – основа фізичного здоров’я.

Номер слайду 2

Рухова і фізична активність є винятково важливим, фундамен­тальним чинником формування, збереження, зміцнення здоров’я та розвитку людини, особливо в дитячому, підлітковому та юнацькому віці. Завдяки здатності організму до саморегуляції відбувається його адаптація до змін зовнішнього середовища, організм стає стійкішим і життєздатнішим.

Номер слайду 3

Робота скелетних м’язів, які складають близько 40 % маси тіла, супроводжується посиленим припливом до них крові. У результаті м’я­зові волокна краще забезпечуються поживними речовинами і киснем, відбувається інтенсивне виведення з організму продуктів метаболізму (обміну речовин) і шлаків. Це, в свою чергу, сприяє збільшенню об’є­му м’язів, сили їхнього скорочення і витривалості. Людина набуває красивої, привабливої статури, яка зразу вирізняє її серед оточуючих.

Номер слайду 4

Дійсно, неможливо уявити здорову дитину малорухливою. Установлено, що кожен руховий акт здійснюється в просторі і часі, тому дитина, яка активно рухається, отримує можливість набути за певну одиницю часу більшого об'єму інформації, що, як наслідок, сприяє прискореному формуванню її психіки. Фахів­цями доведена також взаємозалежність рухової активності і роз­витку мовлення.

Номер слайду 5

Більша частина сучасної роботи змушує людину сидіти по 8-10 годин на добу. Це дуже шкідливо для організму. Через постійне зігнутого положення одні групи м'язів перенапружуються, а інші не отримують ніякого навантаження. Тому в офісних працівників часті проблеми з хребтом. Також відбуваються застійні явища в органах малого таза, що особливо шкідливо для жінок, т. к. призводить до порушень в роботі сечостатевої системи. Крім цього, атрофуються м’язи ніг, скорочується капілярна мережа. Серце і легені починають працювати менш ефективно.

Номер слайду 6

Правильні навантаження необхідна для забезпечення нормальної життєдіяльності. Коли м'язи включаються в роботу, організм починає виділяти ендорфіни. Гормони щастя знімають нервову напругу і підвищують тонус. В результаті негативні емоції зникають, а рівень працездатності, навпаки, злітає.

Номер слайду 7

Оцінка індивідуального рівня фізичного розвитку

Номер слайду 8

Порядок виконання роботи. Визначте свій зріст. Визначте масу свого тіла.

Номер слайду 9

Для визначення ІМТ:• визнач свій зріст (у метрах) і масу тіла (в кілограмах);• обчисли ІМТ за формулою: {0505 E3 EF-67 EA-436 B-97 B2-0124 C06 EBD24}Показник. Рівень розвитку1-15 Низький, в тебе дистрофія, дуже низька вага15-18 Середній, відхилення від норми, однак в межах вікових змін: ти швидше ростеш ніж набираєш вагу18,5-24,9 Нормальний, твоя вага в нормі25-30 Середній, відхилення від норми, однак в межах вікових змін: ти швидше набираєш вагу ніж ростеш30-50 Високий, в тебе ожиріння, дуже велика вага

Номер слайду 10

Експрес оцінку індивідуального рівня фізичного здоров’я можна здійснити за допомогою наступного тесту{1 FECB4 D8-DB02-4 DC6-A0 A2-4 F2 EBAE1 DC90}Запитання. ВідповідіБали1. Скільки разів на тиждень ви займаєтесь фізкультурою принаймні 15 хв. без перерв?3 дні або більше101 або 2 дні5 Жодного разу02. Як ви ставитесь до тютюнопаління?Негативно10 Нейтрально5 Позитивно03. Скільки разів на тиждень ви снідаєте?7103 або 4 рази5 Не снідаю взагалі0

Номер слайду 11

Якщо ви набрали: 60-70 балів, то індивідуальний розвиток вашого фізичного здоров’я добрий, 35-59 – вам слід подбати про своє здоров’я, менш ніж 35-у вас є проблеми зі здоров’ям{1 FECB4 D8-DB02-4 DC6-A0 A2-4 F2 EBAE1 DC90}Запитання. ВідповідіБали4. Як часто ви «перехоплюєте» щось між основними прийомами їжі?Ніколи101 або 2 рази5 З або 4 рази05. Скільки годин на добу ви спите?9 або 10 годин105 або 6 годин5 Менш ніж 5 годин06. Як співвідносяться ваш масо-ростовий показник та оптимальний для вашого віку і статі?Перевищує більше ніж на 30 відсотків10 У нормі або перевищує не більше ніж на 10 відсотків5 Нижче на 21-30 відсотків0

Номер слайду 12

ЗРОБІТЬ ЗАГАЛЬНИЙ ВИСНОВОК ЩОДО РІВНЯ СВОГО ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ’Я. М о л о д е ц !

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гудир Єлізавєта
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    3.0
  2. Родмологова Дарина Романівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
12 листопада 2020
Переглядів
7113
Оцінка розробки
4.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку